Wroclam szukam szczurkow rasowych

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

AgaCork

Wroclam szukam szczurkow rasowych

Post autor: AgaCork »

Czesc.

jestem nowa.
Poszukuje szczurkow-prawdopodobnie 3 tej samej plci.
zalezy mi aby byly w typie dumbo. nie planuje ich rozmnazac :)

Mieszkam w Irlandii. znajomy wybiera sie samochodem do polski i moze mi przywiesc szczuraki ze soba. dlatego zalezy mi na tym aby szczurki byly z wroclawia.albo od kogos kto moglby dowiezc. dokladnie do Tuszyna.

Chlopak bedzie jechal w pierwszej polowie sierpnia.

idealnie by bylo gdyby szczurki byly double rexami, rexami no i dumbo.
chetnie wezme tez lysolka.

prosze nie namawiajcie mnie na adopce szczurkow z laboratoriow etc. ja doskonale o tym wiem. takie szczurki sa na peczki tu gdzie mieszkam. i wierzcie mi na slowo, ze adoptuje kilka tu na miejscu.
najpierw chce znalezc tzw 'fancy' szczurki a dopiero pozniej zajme sie adopcja.chodzi mi o to aby byly tej samej plci.

dziekuje. dajcie znac...
mam jeszcze troche czasu.
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: Wroclam szukam szczurkow rasowych

Post autor: smeg »

Mało jest w Polsce hodowli szczurków rasowych, dlatego trzeba się trochę naszukać ;) Wystrzegaj się pseudohodowli, które sprzedają "rasowe" maluszki w pięknych kolorach, za grube pieniądze, ale po rodzicach o zupełnie nieznanym pochodzeniu i nieznanym zdrowiu. Prawdziwe hodowle sprzedają szczury z rodowodami, monitorują zdrowie swoich linii (przodków, rodzeństwa), są zrzeszone w Stowarzyszeniu Hodowców Szczurów Rasowych w Polsce. http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=95 - tutaj masz spis wszystkich aktualnie planowanych miotów w zrzeszonych hodowlach (przeglądaj tematy bez kłódki). Sprawdź, jakich maluszków można się spodziewać (informacja w pierwszym poście każdego tematu) i zapisz się na wybrany miot :) Możesz też na kilka na raz, bo czasem chętnych jest tyle, że może nie wystarczyć dla Ciebie maluszków. Niedługo być może zostaną ogłoszone kolejne mioty, śledź ogłoszenia w dziale z planowanymi miotami i forum SHSRP.

Szczurki nie muszą być z Wrocławia, łatwo jest znaleźć transport przy pomocy innych osób z forum, nawet z drugiego końca Polski. Możesz więc szukać we wszystkich zrzeszonych hodowlach.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”