Lepiej późno niż wcale ;)

Jesteś nowy(a)? Przywitaj się z innymi użytkownikami.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
paula14s

Lepiej późno niż wcale ;)

Post autor: paula14s »

Witam wszystkich.
W sumie jestem na tym forum od równych 2 miesięcy ale jakoś wcześniej nie miałam czasu przywitać się i dodać ten post.
Pokrótce o mnie : mam na imię Paulina ,mam 18 lat , jestem z Kwidzyna (pomorskie) ale w roku szkolnym od niedzieli do piątku przebywam w Grudziądzu w internacie , uczę się w technikum na profilu technik weterynarii ;)

Miłość do ogonków narodziła się we wrześniu 2012 roku ;) Mój kolega zakupił sobie szczura (samca) no i wyszło na to że to ja nadałam mu imię bo zamiast u niego wolał siedzieć u mnie ;) Nazwałam go Ciastek (bo jak sama nazwa wskazuje uwielbiał ciastka - herbatniki najbardziej ;))
W połowie października postanowiłam kupić sobie szczurka (wtedy nie śledziłam tego forum więc nie wiedziałam nawet że istnieje coś takiego jak adopcja tych zwierzaków , w sumie to dopiero kiedy zaczęłam je śledzić odtworzyły mi się oczy na pewne rzeczy. Całą wiedza ,którą posiadam na temat ogonków czerpie się w dużej części właśnie stąd i za to bardzo dziękuję bo z dnia na dzień wiem więcej (o czym świadczy nawet sytuacja z miotem mojej Luny)
No wiec w październiku kupiłam niestety z zoologicznego moją Maleńką (Uroczą kapturkową dumboszkę) , niestety po jakimś czasie zauważyłam że mała ma parafinowe wypływy z nosa... później było tylko gorzej - guz przysadki , bumblefoot i dziwne krosty na łapkach. Pomagałam , leczyłam , troszczyłam się na wszystkie sposoby i stosowałam się do waszych rad ale Maleńka odeszła pod koniec Kwietnia .

Ale to dzięki wam dowiedziałam sie jak dbać o szczurki ,jak im pomagać gdy są chore , jak sie o nie troszczyć i jak sprawić by były szczęśliwe ;) Obecne maluchy trzymają się super razem z mamą ;) Niedługo utworzę swój temat w dziale nasi pupile i tam będę napewno bardzo często pisać i dodawać duużo zdjęć bo uwielbiam fotografować moje mordki a one lubią pozować i czasem wcinać obiektyw ;p ;)
Moje słodkie mordki : http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 42#p956042
W domku: Plamka,Mela,Kamisia,Siwa,Gaja,Amek ,Pandora
Za TM :Maleńka,Pysia, Milka,Luna,Lili,Kawa, Tik Tak,Furia,Agresja,Zorza,Maleńka 2,Koka,Czajnik
xiao-he
Kontakt:

Re: Lepiej późno niż wcale ;)

Post autor: xiao-he »

Witamy na forum ;)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
IHime

Post autor: IHime »

W takim razie oficjalnie witamy na forum. :)
Cieszę się, że jesteś otwarta na wiedzę. Życzę miłej nauki i zdobywania doświadczenia. Trochę nie wypada, żeby przyszły technik weterynarii nazywał porfirynę parafiną. ;)
Awatar użytkownika
paula14s

przyszly Technik to tez czlowiek i popelnia bledy :) tylko dobrze jesli uczy sie na tych bledach :)
Za TM :Maleńka,Pysia, Milka,Luna,Lili,Kawa, Tik Tak,Furia,Agresja,Zorza,Maleńka 2,Koka,Czajnik
IHime

Post autor: IHime »

W takim razie przyszły technik ma szansę być całkiem sensownym specjalistą. Grunt, to chcieć się uczyć. ;)
Awatar użytkownika
paula14s

a nauki jeszcze sporo . :) ale poddawac sie nie mozna
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Witamy serdecznie!
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podaj Łapę”