niebezpieczny stół
Moderator: Junior Moderator
niebezpieczny stół
Witam
Mam w domu stół na końcu pokoju a na nim terraria i ptaszniki wielkości średniej patelni.
Szczurki po nogach od stołu wchodzą na ten stól a ja musze ich zzdejmować
Boje sie ze któregoś dnia dojdzie do tragedi ... gdy np .zostawie je na chwile same .
Czy można jakoś nauczyć zeby nie wchodzily na stól? a może nogi od stołu posmarować wazeliną ?
Mam w domu stół na końcu pokoju a na nim terraria i ptaszniki wielkości średniej patelni.
Szczurki po nogach od stołu wchodzą na ten stól a ja musze ich zzdejmować
Boje sie ze któregoś dnia dojdzie do tragedi ... gdy np .zostawie je na chwile same .
Czy można jakoś nauczyć zeby nie wchodzily na stól? a może nogi od stołu posmarować wazeliną ?
- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Re: niebezpieczny stół
Nie da się oduczyć, musisz zabezpieczyć albo przenieś stół bądź terrarium w inne miejsce gdzie szczur nie będzie miał dostępu.
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Przenose terraria w inne miejsce niedostepne dla szczurów chociaz bedzie z tym troche roboty
- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Wszystko dla dobra szczurów
To dobry pomysł.

Może kiedyś...
Skoro chciałem mieć szczury to jestem za nie odpowiedzialny i niedopuszcze aby stała się im krzywda 

Te ptaszniki trzymasz otwarte ?
Wg mnie wystarczy zabezpieczyć porządnie terrarium. Moje szczury włażą dosłownie wszędzie... po ptasznicowym terrarium też biegają.

Wg mnie wystarczy zabezpieczyć porządnie terrarium. Moje szczury włażą dosłownie wszędzie... po ptasznicowym terrarium też biegają.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Tak muszą być zamknięte mam nawet takiego jadowca który jest zamykany na kłódeczke 

No to nie wiem w czym problem
... jeśli terraria są dobrze zabezpieczone i porządnie zamknięte to szczury teoretycznie nie mają możliwości bezpośredniego kontaktu z ptasznikami.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *