1 + 2, pare pytań

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
wigur

1 + 2, pare pytań

Post autor: wigur »

Witam, pisałam już wcześniej o mojej małej szczurce, pisałam też ze szukam jej koleżanki i w końcu znalazłam, tym bardziej że udało mi się upolować za groszę klatkę 100 szer. 90 wys i 60 głębokośc. Moja szczurka jest z zoologika, chociaż staram się każdą wolną chwile jej poświęcać to po 2-3 miesiacach naszej znajomości ( ma ok 5 mies. ) daje się delikatnie głaskać w klatce, albo na niej, włazi do rękawa i śmiga pod bluzą, albo pod prysznicem buszuje mi po głowie skacze itp. podejscia z wypuszczeniem na łóżko się nie udają bo niechce po prostu wyjśc z klatki, złapać i wyciagnac z klatki się też nei daje, chyba nie lubi jak się ją do czegoś przymusza. Dlatego moje pytanie w tym dziale: z początkiem sierpnia mogę przygarnąć dwa maluchy( oczywiście samiczki) , wertuje posty w tym dziale i teraz niewiem jak to zrobić żeby zapoznać je ze sobą na neutralnym gruncie, skoro moja samiczka niechce wyjść z klatki?
???
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Re: 1 + 2, pare pytań

Post autor: Lilien »

Wystarczyło zajrzeć do odpowiedniego działu :)

Tu : http://szczury.org/viewtopic.php?f=16&t=1149 znajduje się sporo na temat odpowiedniego łączenia ogoniastych.

Jeśli chodzi o jej zachowanie i brak chęci do wybiegów na łóżku, nie wyciągaj jej z klatki na siłe. Najlepszym sposobem jest, postawienie klatki na łóżku i zdjęcie góry tak by została sama kuweta, a w niej szczurek. Ona sama zdecyduje czy chce wyjść na łóżko :) Ewentualnie poprostu otwórz klatkę i poczekaj wabiąc ją jakimś smakołykiem :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”