Polaczylam kastrata z mloda samiczka. Kastrat stracil kolege kastrata. Kolega byl wiekszy i silniejszy. Dawal rade zbyt silnemu iskaniu. Gorzej ma nowa dziewczyna. Lysol (bo jest caly lysy) dopada ja i nie daje spokoju. Przytrzymuje lapami i robi jej cos co przypomina iskanie. Nie wiem czy to jest pozytywne czy negatywne zachowanie...
Samiczka popiskuje.
Co moge zrobic? Czy on ja jakos krzywdzi, dominuje. Nie mam pojecia. Dodam,ze kolega, ktory umarl byl raczej przywodca.
meczace iskanie
Moderator: Junior Moderator
- Morgana551
Re: meczace iskanie
To zwykła zabawa. Nic strasznego dopóki nie leci sierść i nie pojawi się krew. Moje starsze szczurki co chwile traktują tak swojego młodszego kolegę (także łysolek). Jednak trzeba je obserwować. Na szczurku z sierścią gorzej widać zadrapania i wyglądają mniej groźnie niż na łysolku. Lecz nie trzeba się martwić jakimiś zadraśnięciami. Niektóre szczurki są po prostu mniej delikatne od innych.
Mojemu łysolkowi jedno zadrapanie się zgoi to od razu pojawia się nowe.....
Popiskiwaniem się nie przejmuj. Jedynie jak pisk będzie głośny i nagły zobacz co się dzieje. Zapewne ustalają dominacje. Nie ingeruj w to, ponieważ jest nieuniknione. Chyba, że, jak już wspominałam poleci krew i sierść.
Mojemu łysolkowi jedno zadrapanie się zgoi to od razu pojawia się nowe.....
Popiskiwaniem się nie przejmuj. Jedynie jak pisk będzie głośny i nagły zobacz co się dzieje. Zapewne ustalają dominacje. Nie ingeruj w to, ponieważ jest nieuniknione. Chyba, że, jak już wspominałam poleci krew i sierść.
Ze mną: Elmo, Blue, Hektor, Tyrion, Aslan, Theron SR, Memfis ZR, Frodo, Snow i Hades
Tęczowy most: Beti, Frika, Betunia, Navi, Leto, Kermit, Cookie, Wafel, Gizmo, Oskar [*]
Nasz temat: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 3#p1018523
Tęczowy most: Beti, Frika, Betunia, Navi, Leto, Kermit, Cookie, Wafel, Gizmo, Oskar [*]
Nasz temat: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 3#p1018523
Re: meczace iskanie
uffff, dziekuje Ci slicznie.