[Świebodzin/Zielona Góra] Młody samiec dumbo do oddania !

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

toosto7

[Świebodzin/Zielona Góra] Młody samiec dumbo do oddania !

Post autor: toosto7 »

Mam do oddania młodego samca dumbo, szczurek ma 3-4 miesiące. Mieszkam w Świebodzinie, ale możliwy transport do Zielonej Góry od września.

Dlaczego oddaję szczura? Poprosiłem przyjaciółkę o przywiezienie mi parki dumbo z Poznania i jak się okazuje źle się sprecyzowałem, bo dostałem dosłownie parkę - samca i samicę. Szczurów rozmnażać nie chcę, samiec jest oddzielony od samicy, brak chorób czy jakichkolwiek problemów zdrowotnych. Szczurek jest u mnie dopiero od 3 dni.

O szczurze - 3-4 miesiące, dumbo, biały z brązową głową i pręgą na kręgosłupie. Nie ma problemów z innymi szczurami, ale okropnie płochliwy względem ludzi - nie sposób go na chwilę obecną wziąć na rękę. Jest strasznie wystraszony i płochliwy, dzisiaj udało mi się go wyciągnąć z klatki i pogłaskać ale przyznam, że był to wyczyn - tak też, zwierzak mimo, że wygląda na łagodnego, jest strasznie płochliwy, a przyszły opiekun musi być uzbrojony w cierpliwość. z kwestii zdrowotnych, przypomniało mi się - u lewej przedniej łapki brakuje mu palca, pytałem hodowcę o powód i twierdzi, że się bez niego urodził.

kontakt e-mail: toosto7@gmail.com ew. telefon SMS 696 516 408, zdjęcia dla zainteresowanych.
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Re: [Świebodzin/Zielona Góra] Młody samiec dumbo do oddania

Post autor: emi2410 »

Może zamiast oddawać chłopca wykastruj go? Mógłby wtedy bez problemu mieszkać z samiczką, która musi mieć towarzystwo. ;)
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
toosto7

Post autor: toosto7 »

Temat do zamknięcia, szczurek we wtorek ma wizytę przed adopcyjną :)
Awatar użytkownika
natureminemka

Post autor: natureminemka »

Skoro wizyta dopiero przed adopcyjna to może lepiej nie zamykać ? ; )
ZE MNĄ: LOKI

Za TM: Galder [*] Eowina [*] Ragnarok [*] Zdenka [*] Silenoz [*] Arwena [*] Puritania [*] Gollum [*] Lugburz [*] Simulacra [*] Uruk-hai [*] Ecthelon [*]
W adopcji: Kajtek [*], Brego, Felix [*], Bran [*], Elentari, Galadriela [*], Siwy, Ninja
Awatar użytkownika
Dulcissima

Post autor: Dulcissima »

Aktualne?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”