[Lublin] przygarnę lub kupię szczurka!

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

ola.lublin

[Lublin] przygarnę lub kupię szczurka!

Post autor: ola.lublin »

Witam!
Chciałabym sprawić sobie przyjaznego towarzysza, a nie chcę kupować szczurka ze sklepu zoologicznego. Nie mam również żadnego własnego środka transportu, więc gdyby ktoś z Lublina miał szczurki do oddania lub do sprzedania to proszę o kontakt. Głównie interesują mnie szczurki dumbo.
Pozdrawiam
ola.lublin

Re: [Lublin] przygarnę lub kupię szczurka!

Oczywiście jeśli ktoś ma do oddania zwykłego szczurka, to przygarnę:)
Po prostu bardzo podobają mi się dumbo, są przeurocze:)
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Olu, ponieważ szczurki które oddajemy bardzo często swoje przeszły, bardzo często są 'uratowane', chcielibyśmy dla nich jak najlepiej.

To bardzo dobrze, że nie chcesz szczurów kupować. Masz rację. Na pewno znalazłby się również transport dla Ciebie. Jednak musisz wiedzieć, że dbając, by szczurki którym pomagamy, poszły do najlepszych domków, na 100% będziemy chcieli zadać Ci kilka pytań przed adopcją.

Szczury są silnie stadne, trzymanie ich w pojedynkę to dla nich duża krzywda. To ich podstawowa potrzeba, dlatego szczury powinny być co najmniej dwa.

Poczytaj o warunkach jakie należy im sprawić. Czego potrzebują, co lubią, jak im zapewnić najlepszy dom. A później odezwij się do kilku osób oddających szczury z dużych miast.

Powodzenia :)
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
ola.lublin

wszystko rozumiem:)
miałam kiedyś króliki i chomika, później studia i brak czasu. Aktualnie mam sporo czasu wolnego i chciałabym sprawić sobie szczurka. Moi współlokatorzy mieli szczura, który zdechł ze starości już dawno. Jeżeli mówisz, że lepiej dwa to chyba nie byłoby problemu, aczkolwiek musiałabym sprawdzić czy mam odpowiednio dużą klatkę. Wszystkie akcesoria posiadam, tak więc teraz tylko zakup zwierzaczka pozostał :)
ola.lublin

Odezwałam się tu na forum, ponieważ czytałam o zachowaniu szczurów i zauważyłam ten dział.
Nie chcę narażać zwierząt na niepotrzebny stres związany z dłuższą podróżą, nawet jeśli byłyby transportowane w komfortowych warunkach na miarę możliwości.
nymeriaa

Post autor: nymeriaa »

ja mam do oddania dwie szczurzyce, z mozliwoscia dojazdu do lubilna , 2 dziewczyny polroczne
ola.lublin

a mogłabym prosić jakieś zdjęcia na priv?
ola.lublin

Dalej aktualne...
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Szczurze Adopcje

1 godzinę temuNapisała do nas Sylwia z prośbą o wstawienie ogłoszenia następującej treści:Witam wszystkich!Już niedługo będę miała do oddania 10 małych szczurków husky, urodziły się 5/6 czerwca i przebywają w Lublinie. Jak to często bywa, kupiłam szczurka ze sklepu zoologicznego, ponieważ ożywiona lekturą o tych stworzeniach postanowiłam stworzyć towarzystwo dla mojej pierwszej samiczki. Okazało się, że maleństwo już było w ciąży i po 2 tygodniach zostałam niejako babcią.Adopcja to nie wszystko, co chciałabym załatwić. Póki co, musiałam rozdzielić mamę i starszą, dominującą szczurzycę, która jest agresywna wobec obcych i nie mam 3. klatki, by później oddzielić samce. Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś mi jakąś tymczasowo udostępnił, póki nie znajdę miejsca dla maleństw.Sama nie mogę trzymać 12 szczurów, planuję zostawić u siebie 1/2 samiczki. W poście załączę zdjęcie, gdyby ktoś chciał się bezpośrednio ze mną skontaktować. Proszę darujcie sobie komentarze "trzeba było nie kupować w zoologiku", bo to naprawdę zbędne. Pozdrawiam ciepło razem ze stadkiem.Kontakt z Sylwią: 535 909 811
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”