Aniołek i diabełek

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Arashi
Numer GG: 10309166

Aniołek i diabełek

Post autor: Arashi »

Chciałam przedstawić moje dwie młode szczurzyce. Zwą się Toffi i Juno. Mam je od ponad 2 miesięcy i nie da się ich nie kochać! To moje pierwsze szczurasy. Ogólnie postanowiłam mieć szczury, ponieważ z powodu wyprowadzki do mojej babci (zdecydowałam się na szkołę w Warszawie, wcześniej mieszkałam w Łodzi), utraciłam możliwość kontaktu z moim psem :c Potrzebowałam zwierzaka, bo tak bez to po prostu pusto i nieprzyjemnie. I takim sposobem zainteresowały mnie szczury. Po przeczytaniu wszystkich informacji po kilka razy, zdecydowałam się na ich kupno. I tak trafiły do mnie moje maluszki. Takie dwie małe rozrabiary. W ciągu dnia grzeczniutkie i kochane, jednak w nocy... Ach, co tu dużo gadać. Wciągnęły do klatki i pożarły mi już 2 koce, prześcieradło i poszewkę. Czasem mam ochotę je ukatrupić, jednak cóż, nie mam serca ::) Pyśki mają ponad 3 miesiące, więc są jeszcze młodziutkie.

No to pierwsza idzie Juno:
http://stream2.gifyo.com/pictures/22013 ... 954501.gif
Juno jest znacznie spokojniejsza, niż Toffi. Właściwie w klatce jej jedyne czynności to leżeć--->napić się--->iść po jedzenie---->położyć się. No, oprócz zabierania wszystkiego Toffi i gryzienia mi pościeli. Jest strasznie towarzyska, lubi do mnie przychodzić, przytulać się i bawi się z ręką, czego Toffi nie chce robić :c Uwielbiam jej różową końcówkę ogona, w ogóle lubię, jak siedzi mi na ramieniu i oplata ogonkiem szyję. Juno jest strasznie nieporadna, co zauważyłam od razu, jak do mnie trafiły. To Toffi wiedziała, co zrobić ze szmatkami położonymi przed domkiem, Toffi zaczęła znosić jedzenie do kryjówki. Mimo to, to właśnie Juno próbowała zdominować Toffi, choć teraz szczerze mówiąc nie widzę, aby któraś z nich dominowała. Czasem się tylko tłuką, a tak to są zgodne. Juno zrozumiała dopiero, gdy obserwowała siostrzyczkę. Juno jest takim małym czarnym kłębkiem miłości. Lubi głaskanie po brzuszku i lubi jeść. Baaardzo lubi jeść :D

Toffi:
http://stream2.gifyo.com/pictures/22013 ... 124570.gif
Toffi jest strasznie ruchliwa. Pcha się dosłownie wszędzie, w klatce to zawsze ona robi najwięcej hałasu. Jak wypuszczam szczurasy z klatki, to przychodzi na chwilę, a potem kroczy własnymi ścieżkami, próbując dobrać się do kabli i całej reszty ciekawych rzeczy w pokoju. Na szczęście jest pod moim czujnym okiem. Ma jakąś manię mojej twarzy, bez przerwy próbuje wejść mi do buzi i nosa, co często denerwuje :I Ostatnio też bardzo zainteresowała się moimi uszami i kolczykami. Toffi to taki mały diabełek, pełna rebelia. Ostatnio wyrwała mi z buzi plasterek cytryny i wielce szczęśliwa pobiegła na drugi koniec pokoju, po czym gdzieś się schowała i tyle ją widziałam. Cytrynę znalazłam potem w łóżku ::) Wspina się wszędzie! Najwyższe półki nie są dla niej przeszkodą, ona odkryła już chyba każdy zakamarek mojego pokoju i bez przerwy węszy, cóż to jest za drzwiami. I jak tłumaczę jej, że jej nie wypuszczę, bo babcia dostanie zawału, to nieee, ona wie lepiej.

A tutaj Juno i Toffi, która w końcu łaskawie do mnie przyszła:
http://stream2.gifyo.com/pictures/22013 ... 398126.gif
Toffi i Juno, moje dwie rozrabiaki.
Awatar użytkownika
fidusiowa

Re: Aniołek i diabełek

Post autor: fidusiowa »

Witamy ;)
Ale fajowe gify! Jak je zrobiłaś? ;D
Za TM: Bazylek, Chrupcio, Franuś, Albercik, Krakersik [*][/b][/color]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38825
Awatar użytkownika
Arashi

Gify zrobiłam na gifyo.com ^^
I też witam. Diabły mi właśnie przeszkadzają w pisaniu xd
Awatar użytkownika
MissAlice
Kontakt:

Post autor: MissAlice »

Jakie słodziaki :) Czy mi się zdaje czy Juno ma biały brzuszek?
Ze mną i Kumą-chan: Touruś, Ząbek, Anaz, Jonasz, Kami, Don oraz króliczyca Acid Bunny
W Szczurzym Raju: Maguś
Hamaczki
Awatar użytkownika
Arashi

Tak, Juno ma biały brzuszek i łapki oraz różową końcówkę ogonka C:
Awatar użytkownika
MissAlice
Kontakt:

Post autor: MissAlice »

Jest naprawdę śliczna ^^
Ze mną i Kumą-chan: Touruś, Ząbek, Anaz, Jonasz, Kami, Don oraz króliczyca Acid Bunny
W Szczurzym Raju: Maguś
Hamaczki
Awatar użytkownika
fidusiowa

Post autor: fidusiowa »

Haaalo, jakieś nowe zdjęcie wypadłoby wrzucić :D
Za TM: Bazylek, Chrupcio, Franuś, Albercik, Krakersik [*][/b][/color]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38825
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”