[Warszawa] Szukam kastrata, starszego

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
sadir

[Warszawa] Szukam kastrata, starszego

Post autor: sadir »

Cześć,

poszukuję do adopcji, przygarnięcia lub zakupu (tak, nawet zakupu.) starszego, łagodnego Pana Szczura, który byłby już wykastrowany. Preferowany wiek to 1,5 roku wzwyż. Priorytetem jest to, aby jegomość był spokojny, starszy i raczej uległy w stosunku do innych szczurów (głównie chodzi o nie wszczynanie dużych bitw itd).

Szukam takiego pana, aby połączyć go w klatce z prawie 2 letnią samicą (Szu), której pierwszego dnia świąt, po długiej chorobie (nowotwór) odeszła towarzyszka. Szczurzyca nie jest sterylizowana, ostatnio wykazuje się mniejszą ruchliwością i chcę jej zapewnić towarzystwo, które by jej nie męczyło za bardzo (była od młodości dosyć dominująca i mimo, że zajmowała się koleżanką starannie i troskliwie, mogłaby się stawiać nowemu agresorowi).
Dodatkowo, w osobnej klatce i pomieszczeniu posiadam innego, młodego Pana (Korek), któremu zaczyna się nudzić. Jest on w wieku około 4-5miesięcy i mimo, że wcześniej miał trafić jako Pan-bez-jajek do klatki panien- zdecydowaliśmy się jednak mu odpuścić (jest on bardzo żywiołowy i mimo, że nie ma zachowań agresywnych, mógłby, nawet po kastracji, męczyć starszą szczurzycę).

Zależy mi właśnie na przygarnięciu kastrata, starszego, aby i panienka miała towarzystwo i młodziak miał z kim się socjalizować (do czasu aż nie sprawię mu towarzysza w podobnym wieku/młodszego). Co więcej, chcę się przerzucić na stado męskie, więc dobieranie starszych panien nie wchodzi w grę.

Co ja oferuję przygarniętemu szczurowi:
-odpowiednią opiekę zarówno z mojej strony jak i medyczną
-wybieg przynajmniej raz dziennie, na mieszkanie lub pokój (jednorazowy wybieg długi lub kilka krótszych)
-towarzyszkę i towarzysza
-dużą klatkę z wyposażeniem
-zajmuję się szczurami od października, roku 2012, obecnie posiadam dwa szczury, wcześniej posiadałam 4kę dziewczyn

Poszukuję:
-kastrata
-starszego (min 1,5 roku)
-łagodnego, raczej typ uległy
-najchętniej dumbo (maść dowolna) lub standard (maść dowolna prócz czarnego kaptura)- nie mam doświadczenia w prowadzeniu szczurów gołych
-Warszawa i okolice (lub możliwość dowozu np z forum)

Jeśli ktoś musi/chce/nie ma innej możliwości jak oddać takiego szczura- bardzo chętnie go wezmę/kupię (tak. kupię.). Nie musi posiadać klatki, jednak jeśli osoba będzie chciała się pozbyć również osprzętu- dołączę go do dużej klatki, aby rozbudować 'dom' :)

Korek
Obrazek

Szu (czarny kaptur, stare zdjęcie)

Obrazek
Awatar użytkownika
sadir

Re: [Warszawa] Szukam kastrata, starszego

Post autor: sadir »

Do zamknięcia, Szu niestety się drastycznie pogorszyło.. Dziś musieliśmy dać jej odejść..
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”