Robi kupki na opiekuna :/
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Robi kupki na opiekuna :/
Tagi: załatwianie, potrzeb, potrzeby, ubranie, właściciela, człowieka
Jak oduczyć szczurka, żeby się na mnie nie załatwiał. I nie mówię, tu o kupkach ze strachu czy coś...Wszystkie moje szczurki, jak chcą siusiu (czy nawet czasem kupkę) to wracają do klatki. Jak nie mają możliwości...to po prostu trzymają - jak gdzieś z nimi jade to potrafią i pół dnia utzrymac. A Skręt śpi sobiena kolanach pół godziny, budzi się, wygodnie usadawia i załatwia swoje :?
Jak mogę go tego oduczyć :?: :!: Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, więc nie mam pojęcia co zrobić.
Piszę to, bo właśnie po raz kolejny obsikał mi spodnie :evil:

Jak oduczyć szczurka, żeby się na mnie nie załatwiał. I nie mówię, tu o kupkach ze strachu czy coś...Wszystkie moje szczurki, jak chcą siusiu (czy nawet czasem kupkę) to wracają do klatki. Jak nie mają możliwości...to po prostu trzymają - jak gdzieś z nimi jade to potrafią i pół dnia utzrymac. A Skręt śpi sobiena kolanach pół godziny, budzi się, wygodnie usadawia i załatwia swoje :?
Jak mogę go tego oduczyć :?: :!: Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, więc nie mam pojęcia co zrobić.
Piszę to, bo właśnie po raz kolejny obsikał mi spodnie :evil:
Robi wszędzie :/
Jedna z moich panienek też do końca tego nie łapie... lepiej jej nie trzymać długo na ramieniu... :? Nigdy nie nabobczyła na mnie ale sikać owszem i to całe wiadro... pozostałe nigdy tak nie robią.

- AngelsDream
- Kontakt:
Szczurek zesikal się na mnie tylko dwa razy... ae jak dla mnie o dwa za dużo - osobiscie staram sie mu pokazać, że klatka do tego służy - jesli zrobi kupkę jest latwiej... Z siusiu to taki problem, ze raczej nie zanieszesz go do klatki i nie wlozysz do kuwety, a poza tym samce muszą znaczyc teren co czas jakiś...Trudna sprawa...

Wyjątki i dwa psy.

oj, mam ten sam problem...moj samczyk caly czas siusia-znaczy teren-ale musi znaczyć go na mnie?? ehh, taki los. Kupka gdzie popadnie-sama nie wiem jak go tego oduczyć...ma klatke otwartą to czemu kupka po całym moim pokoju? 

Ze mną byli:
Panowie: Blade, Szczurkoś, Snoopy, Bezik
Panie: Pussy, Smark
Aktualnie klatka pusta...

- AngelsDream
- Kontakt:
Myślę, ze to załatwianie się, gdzie popadnie jest cechą charakteru... I trzeba nad tym regularnie pracować. Moje szczurki, choc oba dośc młodziutkie już czasem potrafią pokazac, że chcą do klatki wrócic, żeby załatwić potrzebę...

Wyjątki i dwa psy.

Angelsdream, szkoda że mój szczuruś taki nie jest....najbardziej mnie wkurza jak się skupka na mnie....wrrrr....moglby zejść przynajmniej ze mnie  hehe, no nic, szczurek to szczurek....
 hehe, no nic, szczurek to szczurek....

hehe, no nic, szczurek to szczurek....
 hehe, no nic, szczurek to szczurek....Ze mną byli:

- AngelsDream
- Kontakt:
[quote="Gumcia"]Angelsdream, szkoda że mój szczuruś taki nie jest....najbardziej mnie wkurza jak się skupka na mnie....wrrrr....moglby zejść przynajmniej ze mnie  hehe, no nic, szczurek to szczurek....[/quote]
 hehe, no nic, szczurek to szczurek....[/quote]
Ze zwierzęciem trzeba pracować - samo nie zrozumie, że robi źle: zupełnie tak jak dziecko... Osobiście, że szczurka wielu rzeczy mozna przynajmniej sprobować nauczyć

hehe, no nic, szczurek to szczurek....[/quote]
 hehe, no nic, szczurek to szczurek....[/quote]Ze zwierzęciem trzeba pracować - samo nie zrozumie, że robi źle: zupełnie tak jak dziecko... Osobiście, że szczurka wielu rzeczy mozna przynajmniej sprobować nauczyć

Wyjątki i dwa psy.

Angelsdream nio da się nauczyć, ale on chętny do nauki nie jest...ehh....wogle taki nie teges jest po śmierci kumpla z ZOOlogicznego akwarium i kompana w kochającym domu przez 2 lata........

Ze mną byli:

- AngelsDream
- Kontakt:
Tym bardziej trzeba z nim pracować, skoro to ogonek po przejściach... nauka naprawdę może być zabawą.

Wyjątki i dwa psy.

A w jakim wieku jest Twój szczurek...? Bo moje starsze też załatwiały się gdzie popadnie, później podrosły i grzecznie idą do toalety (choć nie koniecznie w miejscu które mi się podoba). Malutka Neli załatwia się kiedy po prostu chce... ale mam nadzieje ze jak starsze ogony też za jakiś czas przesranie 

dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana
kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim

kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
NIe przejmuj si?!
Jeśli masz samca to normalne że sika...Chyba że ma cosik z pęcherzem jak nie to ijnaczej znaznacza teren. Z kupkami miałem taksamo a nawet gorzej tylko ,że parszywkowi przeszło...Mój robił to ze strachu ale jak napisałaś twój nie...sprubuj dać mu węgiel...PRzemyć go w kawałku banana albo rozkrusz i mu jakoś daj  Jak niepomorze to niwiem...Mam nadzieje że się uda
 Jak niepomorze to niwiem...Mam nadzieje że się uda  3maj się!
 3maj się!

Jak niepomorze to niwiem...Mam nadzieje że się uda
 Jak niepomorze to niwiem...Mam nadzieje że się uda  3maj się!
 3maj się!Robi wszędzie :/
Moja starsza siusia do kuwetki, jeśli takowa znajduje się w pobliżu. Jeśli nie, to trzyma tak długo, aż ją odłożę do klatki, w najgorszym wypadku scodzi ze mnie i leje tam, gdzie akurat trafi. Jeśli chodzi o znaczenie, to jest tragedia. Gdy tylko jest w doskonałym humorze i się ze mną bawi, to za każdym razem, gdy przechodzi mi przez dłoń zostawia kropelki. Młodsza jeszcze się nauczyła...

- 
				szczu*milka
moja niunia nie załatwia się już na mnie  na początku robiła to owszem, ale potem przeszło jej to samoczynnie. ostatnio zeszła sobie ze mnie na moją siostrę tam załatwiła potrzebę i wróciła na ramię.
  na początku robiła to owszem, ale potem przeszło jej to samoczynnie. ostatnio zeszła sobie ze mnie na moją siostrę tam załatwiła potrzebę i wróciła na ramię.

na początku robiła to owszem, ale potem przeszło jej to samoczynnie. ostatnio zeszła sobie ze mnie na moją siostrę tam załatwiła potrzebę i wróciła na ramię.
  na początku robiła to owszem, ale potem przeszło jej to samoczynnie. ostatnio zeszła sobie ze mnie na moją siostrę tam załatwiła potrzebę i wróciła na ramię.Ze mną: Albi ^_^
Po drugiej stronie mostu:
Kami :* [+]23.08.2008[+]
Wacek[']26.06.2004[']

Po drugiej stronie mostu:
Kami :* [+]23.08.2008[+]
Wacek[']26.06.2004[']
Moje szczurki tylko ewentualnie zostawiały na mnie kropeli, co wg. mnie jest normalnie ze troche popusci. Obecie Yuki (2,5 miecha) nawet w klatce zalatwia na sie na wymiara 2x2cm z czego jestem niezmiernie dumna ;] na wolnosci czasami kupknie (ale nie centralnie na mnie) ale to dlatego ze nie długo jest u mnie i sie wszytkiego na nauczyła.
Śp. Sami jak podrosła w ogóle poza klatką nie kupkała i jak w/w tylko kropelki moczu ewentualnie zostawiała.
Wg. powinnas popracowac nad swoim szczurkiem. Jak tylko widzisz, ze zbiera mu sie na conieco wsadzaj do klatki i jak juz tam zrobi dawaj smakołyk.
Dla mnie ze szczurami w nie których sytuacjach nalezy postępowac jak ze psim szczeniakiem.

Śp. Sami jak podrosła w ogóle poza klatką nie kupkała i jak w/w tylko kropelki moczu ewentualnie zostawiała.
Wg. powinnas popracowac nad swoim szczurkiem. Jak tylko widzisz, ze zbiera mu sie na conieco wsadzaj do klatki i jak juz tam zrobi dawaj smakołyk.
Dla mnie ze szczurami w nie których sytuacjach nalezy postępowac jak ze psim szczeniakiem.
					Ostatnio zmieniony ndz lis 12, 2006 7:44 pm przez L., łącznie zmieniany 1 raz.

Hodowla Szczurów Rodowodowych Emerald Moon
http://www.emerald-moon.pl
ze mną: 7 szczurzych dam i 1 kot.

http://www.emerald-moon.pl
ze mną: 7 szczurzych dam i 1 kot.