Tak, ta klatka jest odpowiednia nawet dla kilku szczurków. Mam nadzieję, że adoptujesz lub kupisz minimalnie dwa szczurki tej samej płci. W klatce powinny się znaleźć hamaki, koszyczki, pięterka, legowiska, rury, sznury, poidełko, miski i inne takie duperele, ale to już w szczegółach

.
1. Tak, jajka można dawać spokojnie, zawiera dużo białka, ale nie można z nim przesadzać, lepiej żeby było dodatkiem 2-3 razy w tygodniu

2. Mięsa nie powinno się podawać nieoswojonym szczurkom, gdyż mogą zdziczeć, a przynajmniej tak krążą plotki. Więc lepiej dmuchać na zimno

3. Warzywa praktycznie wszystkie, niektóre ugotowane, a niektóre surowe. Natomiast z owoców nie powinno się podawać cytrusów, podobno są rakotwórcze. Powinnaś poza tym poczytać jeszcze na forum o karmieniu szczurków.

4. Chrupki są kaloryczne i zawierają dużo konserwantów, nawet te, przeznaczone dla gryzoni dlatego powinny być rzadkim dodatkiem w diecie szczurka.
5. Jogurty można podawać, ale też nie za często ze względu na białko

6. Polecane karmy to Versele Laga, Vitacraft, JR Farm, Beaphar. Nie wiem czy wszystkie rodzaje znajdziesz w Kakadu, ale Versele Laga powinna być.

.
W diecie szczurka także podstawą są wszelkiego rodzaju ziarna. Możesz też np. robić sama jakieś potrawy, bez przypraw. Możesz np. zmiksować gotowanego ziemniaka, ryż, kukurydzę i marchewkę i dać to dla ogonków, moje to uwielbiają.