[Gdańsk] Szczur rex himalayan ! : ) maksymalnie 3 miesiące

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Shadow.fuzz
Kontakt:

[Gdańsk] Szczur rex himalayan ! : ) maksymalnie 3 miesiące

Post autor: Shadow.fuzz »

Szukam domku dla szczurka : ) .
Informacje w linku niżej .
(niestety zdjęcia są zbyt duże, ale są w ogłoszeniu ; ) .

http://olx.pl/oferta/ciach
Awatar użytkownika
harleyquinn
Numer GG: 1877527

Re: Szczur rex himalayan ! : ) maksymalnie 3 miesiące

Post autor: harleyquinn »

Nie sprzedajemy tutaj szczurkow. Oddajemy za darmo, sprzedaż tolerowana jest tylko ze stron zarejestrowanch hodowli.
Leoś, Czarek, Enzo oraz Oskar

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=45350
Malachit
Numer GG: 2405640

Re: [Gdańsk] Szczur rex himalayan ! : ) maksymalnie 3 miesią

Post autor: Malachit »

Edytowałam link - tak jak harleyquinn napisała, na forum nie sprzedajemy szczurów spoza zrzeszonych hodowli, można jedynie oddać za darmo. Jeśli zgodzisz się na to, przywrócę link :)
Wyszukiwarka nie gryzie
Shadow.fuzz
Kontakt:

Tak jest za darmo ; ) . Zapomniałam dopisać, już zmieniam . Przepraszam .
Shadow.fuzz
Kontakt:

SZCZUREK JEST ZA DARMO, ALE NIE WIEM JAK EDYTOWAĆ BY ZMIENIĆ I NIE WIEM CZY SIĘ NAWET DA .
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Dopisz link w nowym poscie, bo zwykły użytkownik nie może edytować. Ale modzi poprawią :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Shadow.fuzz
Kontakt:

http://olx.pl/oferta/szczur-rex-himalay ... 8WGgH.html

Usuńcie enter ; ) . Zrobiłam tak by nie zostało zmienione znowu .
To dla mnie nie jest łatwe . Bardzo mi na nim zależy.. . Może mieliście problem z gryzieniem/agresją ? Pomożecie ? Wiecie jak można go oswoić ? : /
Ale jeśli nie dam rady domek doświadczony się przyda : ( .
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Tak na szybciutko, bo do pracy. Na forum sa tematy o gryzących ogonach, szczególnie sklepowcach. I byc moze przyda się kastracja :)
Na pewno ktos zaraz dopisze coś więcej :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Shadow.fuzz
Kontakt:

A w jakim wieku najlepiej kastrować, bo różnie słyszałam : / ?
W sobotę jadę do gryzoniowej wet, by oceniła ile chłopak ma naprawdę i właśnie pogadać o kastracji ; ) .

Zastanawiam się też nad kupnem klateczki ferplast Jenny (polecacie ?) . Mam nadzieje, że w niej się lepiej poczuje bo na razie jest w dużej chomiczej, ale rośnie jak na drożdżach i ma przez to mniej miejsca (dyskomfort) (to była czasówka, szukałam od dawna fajnej klateczki i znalazłam)
Chciała bym bardzo by było z nim ok : / . Na pewno jednego ogona mieć nie będę . I kolejne pytanie - teraz czy jak się oswoi ? Słyszałam i czytałam różne opinie - "Łatwiej się oswoi jak tamte będą ok" i "Nowe zdziczeją" . Co Wy o tym sądzicie ? Zastanawiam się nawet nad 2 nowych . Ponoć chłopaków ciężej połączyć i zastanawiam się nad babami, oczywiście po kastracji : p . Czy z chłopakami będzie ok ? Chodzi o łatwiejsze łączenie . Czytałam wszystkie kroki, że na początku wspólny pokój, potem klatki obok siebie jak prychają odsunąć, a później spotkania w wannie i jak będzie ok przez pół godz to po kilku spotkaniach puścić razem do nowej albo dobrze wyszorowanej starej i pilnować przez godzinę .
I tak jeszcze wracając do kastracji . Nie będą go szwy denerwować ? Nie chcę by je gryzł, albo co najgorsze coś sobie zrobił .

Liczę, że ktoś odpowie na wszystkie, bardzo ważne dla mnie pytania : ) .
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Jenny jest fajna, ale bardzo droga. Zerkij na Ferplast Furet Plus (albo Ferplast Furat) - ma podobne wymiary, ale jest tańsza i ma otwierany cały dach, co znacznie ułatwia dostęp do szczurów. Podobna do niej jest klatka Inter-zoo Frodo - to w sumie taka podróbka Furet Plusa, dużo tańsza, niższej jakości, niż oryginał, ale za to wyższej niż standardowe druciane ocynkowane klatki ;)

Co do kastracji, to minimalny wiek to ok. 3-4 miesiące. Możesz poczytać o samym zabiegu w odpowiednich tematach na forum.

Drugiego szczurka warto przygarnąć jak najszybciej, w grupie łatwiej się oswoją, zwłaszcza gdy nowe szczury będą z adopcji i będą już wstępnie oswojone. Jeśli chcesz przygarnąć samiczki, musisz pamiętać, że samiec po kastracji pozostaje płodny jeszcze przez ok. 2 tygodnie.

Z łączeniem lepiej się nie spieszyć, spotkania na neutralnym terenie (niekoniecznie w wannie, może być np. nieznane szczurom łóżko albo duży karton) powinny być jak najdłuższe, nawet po kilka godzin, jeśli nie ma krwawych bójek. Jeśli po kilku dniach takich spotkań wszystko jest ok albo szczury się ignorują, można je przełożyć na mniejszy teren, np. do transportera albo mniejszego kartonu - będą wtedy zmuszone do przebywania blisko siebie. Najlepszy znak jest wtedy, kiedy znudzone zasną w osobnych kątach ;) Można wtedy je przełożyć do wspólnej klatki. Po jakimś czasie mieszkania razem powinny zacząć spać przytulone.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Shadow.fuzz
Kontakt:

Dziękuję bardzo za odpowiedź : ) .
Ja bym nie chciała składanej, dlatego zastanawiam się nad tą i znalazłam ją za 399 zł : ) . Nowa ze sklepu wyprzedaż, ale bez tunelu i miseczek co można dokupić . A ta inter zoo ponoć słabo z szczelnością : / .

Młody na szczęście tyle około ma .

Mam kontakt z Panią z fundacji Viva w Gdańsku i może doradzi nam fajnego koleżkę, który jest tam na DT : ) . I też piszę z tą Panią o jego zachowaniu .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”