Druga sprawa, czy macie pomysł jak to połączyć żeby klatkę można było rozłożyć? Np. każda ściana osobno. Jak nic nie wymyślę to będzie po prostu pospawana, ale wiadomo różnie w życiu bywa i możliwość rozłożenia pewnie się kiedyś przyda.
Siatka ocynkowana, oczko 16mm x 16mm, drut 1,2mm.
http://www.rabatka.pl/i988_Siatka_zgrze ... x_5_m.html Czy Takie fi drutu wystarczy na taką powierzchnię? Nie chce żeby siatka się uginała pod hamakami, czy koszykami. W połowie klatki było by piętro jak w Savic'u, więc będą tam kątowniki co powinno wzmocnić konstrukcje klatki i siatki.
Marzą mi się zamiast siatki to takie kratki jak są w normalnych klatkach z oczkami np. 15mm x 150mm, ze sztywnego drutu, Savic ma drut grubości 3 mm. Nie mogłam znaleźć kratek z odpowiednim rozstawem. Albo była za szeroka, a uciąć w połowie oczka się nie da, bo jak? I musiałabym zmieniać wymiar całej klatki. Ceny też kosmiczne, więc chyba zostanę przy tej z linku.
Kuwety jeszcze nie szukałam. Na forum widziałam, że zwykle z nimi jest problem. Przez myśl mi przeszła blacha taka jak jest w piekarniku (zwykle jest blacha i kratka), albo poszukać z plexi. Ne zależy mi na głębokości bo ciury w 98% trafiają w kocią kuwetę, liczę, że w narożną też się nauczą. Nie planuje rozsypywania np. drewnianego żwirku na spód. Tak samo chciałabym rozwiązać sprawę z piętrem, tyle, że była by dziura do przechodzenia, którą w razie czego można zamknąć żeby były ''dwie klatki".
Proszę doświadczone osoby o rozwianie moich wątpliwości, cenne rady,porady i inne informacje.
Pozdrawiam