Potrzebne:
- duża torba sportowa lub duża siatka na zakupy
- kawałek wełny (taki na straty) , lub stary kawałek kocyka lub stary sweter
- transporter
- termofor lub płaska butelka szklana
- ręczniczki papierowe, szmateczki itd.
- szczury oczywiscie
Transporter zawijamy w kocyk . Zauwazylem, że jak nie owinę transportera to wtedy w srodku jest zimniej. Zakrywam też górę transporterka i zostawiam kilka dziurek (w wieczku) otwartych , i te dziurki co są od boku ( mam Aladino Ferplasta).
Wkładam to zawiniątko do duzej torby sportowej ( lub wielkiej siaty na zakupy). Całą torbę zasuwam, oprócz tego kawałka, gdzie są otworki transportera.
Moze być też tak, ze najlpierw trzeba włozyć wełnę do torby, potem wepchać tam transporter i wtedy zawinąć górę kocykiem.
Termofor mam z płaskiej butelki po becherowce (albo martini). Leję wrzątek (albo niemal wrzątek ) , wkładam do grubej skarpety i to jeszce owijam kawalkiem wełny. Na dno transportera kawał wełny ( mam sporo z lumpeksu ) na to reczniczki papierowe , termofor , szczury i jeszcze dopycham reczniczkami i kilka szmatek. Staram się tak ulozyć to wszystko, zeby dotykało ścian transportera, bo od plastiku ciągnie. Wtedy nawet jak wylezą z tych szmatek to im cieplo.
Mam taką http://www.imged.pl/torba-sportowa-outh ... 02953.html torbę, miesci sie w nią transporter Aladino medium Ferplasta , a takze Large , (oba owiniete kocykiem). jest przewygodna, ma duzo dodatkowych kieszeni na chusteczki, zwinięte zdjęcia rtg, boczne kieszenie na leki itd.
Szczury wozimy po 2 sztuki (lub więcej