Samotny

Czyli jak połączyć szczurki, żeby się polubiły.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ptys

Samotny

Post autor: ptys »

Cześć, mam na imie Iza. Mam szczurka który jest samotny ponieważ mama nie pozwala mi kupic drugiego szczurka do towarzystwa dla Ptysia:( Co mam robic.. troszkę sie boje że jak spotka się z jakims innym szczurkiem (np. szczurkiem kolezanki) to się pogryzą lub poprostu nie będą się lubiały, czy jest to możliwe? Proszę pomuszcie!
Hej:) poszukuje osóbek z Gdańska Głównego, którzy posiadają szczurki tak żeby nasze szczurki mogły sie spotykać i kumplowac:) było by bardzo fajnie:) pisac na gg 5581773 pozdrawiamy:)- Ptyś i Iza
Nika

Samotny

Post autor: Nika »

Kazdy szczorek ma inny charakter i ciezko jest przewidziec jego nastawienie do szczorka kolezanki i odwrotnie nie wiadomo jak jej szczuras zareaguje na twojego. Nic wam nie szkodzi sprobowac, jezeli beda sie gryzly to juz wiadomo jaka jest odpowiedz. Laczenie doroslych szczurkow czesto wmaga czasu i cierpliwosci. Kiedys ogonek mojej przyjaciolki byl takim kumplem z doskoku ale poniewaz moje dziewczynki znaly ja od malego to mimo ze nie mieszkaly razem na stale nigdy nie robily specjalnych awantur, swoja droga potem szczurasek kolezanki zamieszkal u mnie na stale. :lol:
Aga

Samotny

Post autor: Aga »

Witam :wink:
Rozumiem Cię ponieważ ja również mam jednego szczurka...narazie, bo także chce dla niej towarzyszke.
Musisz jednak pamiętać, aby na początku mieć w domu drugą klatkę. Tu na forum znajdziesz dużo postów dotyczących łączenia szczurków, tak by zgodnie żyły w jednej klatce. Oczywiście może się zdażyc że się nie polubią, ale tak jak mówiłam na forum znajdziesz dużo postów jak sobie z tym radzić.

A jeżeli chodzi o mamę to myślę, że powinnaś dużo z nia o tym rozmawiać, a klatkę ze szczurkiem utrzumywać w jak największej czystości tak by mam nie miała oporów przed drugim szczurkiem. Tzn. żeby nie miała argumentów typu nieprzyjemny zapach, itp.

Zycze powodzenia
W szczurkowym raju--> Figunia..........(07 lutego 2006r)
Anita

Samotny

Post autor: Anita »

A i nie szukaj czasem koleżanki dla niego. Tylko kolegę.
Sekunda i już koleżanka w ciąży ;)
Awatar użytkownika
sopocianka

Samotny

Post autor: sopocianka »

Cześć, ja też mam obecnie jednego szczuraska (tydzień temu miałam jeszcze dwa... :cry: ), jak chcesz możemy ich kiedyś ze sobą poznać... :pijaki: :wink:

[ Dodano: Pon 12 Wrz, 2005 ]
Wypiją sobie jakiegoś "brudzia"... mlekiem, czy czymś innym... :drunken:
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
mataforgana

Samotny

Post autor: mataforgana »

no ładnie, sopocianka, szczury zrobią imprezę i się wam pospijają ;)

fajnie by było, jakby się panowie skumplowali :]

a swoją drogą, czy to nie piękne jak szczury łączą ludzi? :D
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
pani_rotten

Samotny

Post autor: pani_rotten »

jak to bedzie gdzies blisko to tez moge wpasc ze swoimi chlopakami :) zrobimy im meska impreze :D jedna lub dwie szczurcie moga wpasc na striptiz ;)
ukochany fredzio 24.7.2003-11.8.2005
Awatar użytkownika
sopocianka

Samotny

Byłoby fajnie. Do października mam dużo wolnego czasu!
:gaduly: :3some: :mloteczek2: :uscisk:
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
KasiaGdańsk

Samotny

Post autor: KasiaGdańsk »

Ja też bym może znalazła czas, ale coraz zimniej się robi.. :(

Jak Aja się zgodzi, to zrobi chłopakom striptease... :)
Ja i moje kujciaki Słodziak i Bombelek oraz Arista, Juniper , Azja, Ajka i Europka za Tęczowym Mostkiem...
pani_rotten

Samotny

no niestety mamy jesien...wiec pozostaje spotkanie u ktores w domu lub jakies centrum handlowe ;) podejrzewam ze z innych miejsc nas wywala :|
Awatar użytkownika
sopocianka

Samotny

Możecie do mnie przyjść! :D (tylko mieszkam na odludziu... :wink: i nie wiem czy traficie) od Sopotu Głównego trzeba jeszcze kawałeczek potelepać się autobusem nr 181 lub 187, na pierwszym przystanku po cmentarzach wysiądziecie i już prawie jesteście u mnie. Kiedy ustalimy termin prześlę adres na pw.
pani_rotten

Samotny

a z dolnego sopotu cos tam jedzie na to odludzie? ;) jak to bedzie w weekend to moj facet mnie podwiezie
Awatar użytkownika
sopocianka

Samotny

To zależy z jak bardzo dolnego :wink: Przez Grunwaldzką jedzie 187 (niżej jest już chyba tylko morze... :lol: )

[ Dodano: Sob 17 Wrz, 2005 ]
To jak będzie z zebraniem towarzyskim szczurów (i ich właścicieli), ile trójmieszczan (trójmiastowiczów?) zechce do mnie przyjść i z iloma maleństwami (proszę podać płeć)??? :D

ja mam jednego szczura (jak widać) -ok. 4miesięcznego samczyka agouti

(Okruch by się ucieszył z ogoniastych gości)
ptys

No to jak spotykamy sie u Julii?

Post autor: ptys »

hejoo:) to jak spotykamy sie u Julii? ja moge siem spotkać tylko tak kiedy zeby kazdemu pasowało:) :) ook to pisac pisac plosie:)
Hej:) poszukuje osóbek z Gdańska Głównego, którzy posiadają szczurki tak żeby nasze szczurki mogły sie spotykać i kumplowac:) było by bardzo fajnie:) pisac na gg 5581773 pozdrawiamy:)- Ptyś i Iza
pani_rotten

Samotny

ja moge zejrzec :) ale nie w ten weekend ani 7/9 pazdziernik...mam dwoch chlopakow ok 3mies...zdjecia w galerii :) zaznaczam ze sa bojowo nastawione do psow ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stadko”