Rika

Rika jest ze mną od 1 września. Jest cudownym, młodym szczurkiem husky z uszkami dumbo. Ma puchate, mięciutkie futerko, które z wielką przyjemnością się pieści. Rika jest naprawdę niesamowitym szczurem. Bardzo szybko się do mnie przywiązała, nie chce już wchodzić do klatki i najchętniej siedziałaby mi cały czas na ramieniu. Jest bardzo towarzyska. Reaguje na imię i bardzo się pilnuje. Uwielbia całymi dniami biegać po mnie i pokoju. Lubi też skakać, zwiedzać nowe zakamarki i spać na moich rękach lub w kapturze bluzy. Od początku naszej znajomości zawsze jest blisko mnie. Jest bardzo kochana i ufna w stosunku do ludzi. Od samego początku nie gryzie hamaków, ani polarowej kostki. Bardzo pilnuje Joyi i nie pozwala odchodzić jej za daleko. Jak wołam Rikę to wiem, że Joya jest z nią. Staram się wychowywać moje ogony na mądre szczury. Zawsze marzył mi się szczurek husky i moje marzenie wreszcie się spełniło!

Joya

Joya jest z nami od 30 września. Jest ślicznym, małym, czarno-białym kapturkiem dumbo o błyszczącym futerku. Ogólnie jest ciekawska, strachliwa i baaardzo ostrożna, ale powolutku się do mnie przyzwyczaja. Zaczyna przekonywać się do zabaw z moją ręką i skacze na nią. Nie puszczam jej jeszcze po pokoju, bo chowa się w każdą szparę i ciężko ją potem znaleźć. Joya chodzi za Riką krok w krok i uczy się nowych rzeczy. Niestety nie jestem w stanie dużo napisać o Joyi, bo dopiero się poznajemy.
Szczurki połączyły się bezkonfliktowo, zero pisków i bójek. Już po 5 minutach w nowym domku, Joya spała z Riką w polarowej kostce. Z moimi wcześniejszymi szczurami, a było ich wiele.. nigdy nie było tak kolorowo, bo zawsze się tłukły.

Zdjęcie kaczorków razem

Pozdrawiam!