po baaaardzo dłuuugiej nieobecności tutaj, i w szczurzym świecie ogólnie, powróciłam do ogonków. (pozwoliłam sobie porzucić mój dawny temat ze zwierzętami w celu zdystansowania się od własnej gimnazjalnej osobowości
  po baaaardzo dłuuugiej nieobecności tutaj, i w szczurzym świecie ogólnie, powróciłam do ogonków. (pozwoliłam sobie porzucić mój dawny temat ze zwierzętami w celu zdystansowania się od własnej gimnazjalnej osobowości   )
  )W zeszły wtorek zamieszkali ze mną dwaj, na razie jeszcze bardzo maleńcy, panowie:
Groszek

i Grandel

Zdjęcia nie mojego autorstwa, chłopców znalazłam przez wydarzenie https://www.facebook.com/events/1558410 ... pe=regular

Mi bardzo trudno jest zrobić im zdjęcia, bo maluchy są strasznie ruchliwe (jak już nie śpią
 ) a ja mam tylko marny aparat w telefonie.
  ) a ja mam tylko marny aparat w telefonie.Ale trochę popróbowałam:

Groszek większość czasu przesiaduje w rurze, wydaje mi się, że to zapach/dźwięki kotów go tak niepokoją, bo we Wrocławiu (teraz jestem w podopolskim, zakoconym i zapsionym domu rodzinnym) dokazywał razem z braciszkiem. Ale ręki się nie boi, daje się miziać, sam na nią wchodzi, tylko nie chce opuszczać klatki za bardzo. Po powrocie do Wrocławia pewnie trochę bardziej się rozkręci
 Grandelek z kolei jest niesamowicie ciekawski, jeśli tylko nie śpi, to wisi na drzwiczkach.
 Grandelek z kolei jest niesamowicie ciekawski, jeśli tylko nie śpi, to wisi na drzwiczkach.Wrocławskiej klatki jeszcze do końca nie urządziłam, potem pokażę zdjęcia. Jest dużo większa niż ta, więc muszę wymyślić co tam im upakować

Tyle czasu minęło od moich poprzednich szczurzych chłopców, że dopiero pomału sobie przypominam, jak to w ogóle jest obcować z takim małym zwierzątkiem. Ale bardzo się z nich cieszę, bo brakowało mi jakiejś żywej istotki na studiach

przecudni panowie i tacy malutcy. Moje znajoma czaiła się na Groszka z tego co pamiętam hah.
 przecudni panowie i tacy malutcy. Moje znajoma czaiła się na Groszka z tego co pamiętam hah. 
 Ślicznych masz tych chłopaczków. Nawet nie zauważysz aż zrobią się z nich ogrmni, dostojni Panowie
 Ślicznych masz tych chłopaczków. Nawet nie zauważysz aż zrobią się z nich ogrmni, dostojni Panowie  Grandel jest dużo większy od Groszka, ale i tak już nikt z myszami by ich nie pomylił, jak to się zdarzyło w zeszłym tygodniu. nie spodziewałam się nawet, że to będzie takie tempo haha... Może za dobrze je karmię
  Grandel jest dużo większy od Groszka, ale i tak już nikt z myszami by ich nie pomylił, jak to się zdarzyło w zeszłym tygodniu. nie spodziewałam się nawet, że to będzie takie tempo haha... Może za dobrze je karmię  

Kupiłam też kilka koszyków i tackę nadającą się może na kuwetę. Grandel wybrał sobie ulubiony kącik toaletowy (co do Groszka tak naprawdę nie wiem, chyba robi tam gdzie akurat jest
 Kupiłam też kilka koszyków i tackę nadającą się może na kuwetę. Grandel wybrał sobie ulubiony kącik toaletowy (co do Groszka tak naprawdę nie wiem, chyba robi tam gdzie akurat jest  

tunel też tylko służy przytrzymaniu się przy schodzeniu z góry klatki
 tunel też tylko służy przytrzymaniu się przy schodzeniu z góry klatki