Ale też o tym myślałam, że może robię to z małą pewnością, bo one są takie delikatne i łatwo się poddaję, chyba muszę nad tym popracować

Moderator: Junior Moderator

ten post wysłał mi się przez przypadek, wybaczcie. miało być: cześć.zuzelia pisze:cze

. Po prostu jak podsuwasz im coś dobrego to wydajesz jakiś jeden, konkretny dźwięk
. Po prostu jak podsuwasz im coś dobrego to wydajesz jakiś jeden, konkretny dźwięk  .
. .
. . Jedyne czego trzeba pilnować przy powiększaniu terenu to: zabezpieczenie kabli, zatkanie wszystkich bardzo ciasnych/niedostępnych dla ciebie dziur [np. za meble!] oraz usunięcie chemii/leków z zasięgu szczurzych ząbków. Jeśli dostępny jest parapet warto zwrócić uwagę na to, co tam rośnie - niektóre rośliny są trujące.
. Jedyne czego trzeba pilnować przy powiększaniu terenu to: zabezpieczenie kabli, zatkanie wszystkich bardzo ciasnych/niedostępnych dla ciebie dziur [np. za meble!] oraz usunięcie chemii/leków z zasięgu szczurzych ząbków. Jeśli dostępny jest parapet warto zwrócić uwagę na to, co tam rośnie - niektóre rośliny są trujące. . Każdy szczurek co innego wymyśli, każdemu człowiekowi co innego przeszkadza...
. Każdy szczurek co innego wymyśli, każdemu człowiekowi co innego przeszkadza... ... U mnie, aby moje szczurzyce przyszły się potulić trzeba albo poczekać ok. 2 h albo... wypuścić je zaspane - wtedy biegną prosto do mnie pod kołderkę
... U mnie, aby moje szczurzyce przyszły się potulić trzeba albo poczekać ok. 2 h albo... wypuścić je zaspane - wtedy biegną prosto do mnie pod kołderkę   . Z tym, że ja mam duże, roczne panny - są już spokojniejsze od smarkaterii i zazwyczaj chętniej się tulą
 . Z tym, że ja mam duże, roczne panny - są już spokojniejsze od smarkaterii i zazwyczaj chętniej się tulą  .
. . Pooglądaj sobie w sieci jak tańczą gejsze, to zrozumiesz o co mi chodzi
. Pooglądaj sobie w sieci jak tańczą gejsze, to zrozumiesz o co mi chodzi  .
. słodkie i kochane aż na wybieg nie wyszły, wtedy hulaj dusza. Ale już mi wchodzą po nodze żeby zajrzeć co tam przy stole porabiam czyli wszystko prawidłowo.
 słodkie i kochane aż na wybieg nie wyszły, wtedy hulaj dusza. Ale już mi wchodzą po nodze żeby zajrzeć co tam przy stole porabiam czyli wszystko prawidłowo. potem łatwiej będzie przywabiać łobuzujące po domu zwierzaki, bo przyjdą na twoje kicikici. Czy na imię. Czy na coś.
 potem łatwiej będzie przywabiać łobuzujące po domu zwierzaki, bo przyjdą na twoje kicikici. Czy na imię. Czy na coś. 
 kojarz im się z przysmakiem i wolnością to ci niedługo na głowę będą wchodziły z klatki i z wybiegu.
 kojarz im się z przysmakiem i wolnością to ci niedługo na głowę będą wchodziły z klatki i z wybiegu. Powinny mieć miejsce, gdzie mogą się schować, z czasem przestaną się chować
 Powinny mieć miejsce, gdzie mogą się schować, z czasem przestaną się chować 
 )
 ) . Ew. poszukać jakiegoś innego zapachu którego twój szczurek nie lubi i cóż... perfumować usta [np. po przez jedzenie "wzgardzonej" rzeczy].
 . Ew. poszukać jakiegoś innego zapachu którego twój szczurek nie lubi i cóż... perfumować usta [np. po przez jedzenie "wzgardzonej" rzeczy].