Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Misfits uwielbiam ! Horror punk ma swój klimat Niestety Misfits jak dla mnie już się skończyło Ich płyty z Danzingiem były świetne. Z Gravesem według mnie nawet lepsze,ze względu na jego głos <3
BlackRat pisze:Zgadzam się, ale Danzig'a solówki też są niezłe, tylko to już chyba bardziej pod desert rock podchodzi. Ech Graves i ten jego makijaż ^^'
Graves był ,jest bardzo wyrazisty
Mansona też słucham. Nie tak namiętnie ,ale swojego czasu miałam niezłego zajoba na jego punkcie xD Jeszcze za czasów występów z Twiggym
Odświeżę temat, bo wg mnie ciekawy.
Ja głównie power metal plus elementy folku: Sabaton, Eluvieitie, Wisdom, Godsmak, Disturbed.
Rockowo Metallica i Linking park (dla mnie to rock).
Ale zachwycam się głosem i stylem Bednarka, moja córka (z która byłam na koncercie Sabatona) zachwyciła mnie Betonowymi lasami Don Guraleska i szczytem Grubsona. Trafił do mnie też słoneczny kawałek Don Omara - ale dociera tylko wtedy gdy ciemno i zimno więc wrzucam Hasta que salga i już mi lepiej
Ale generalnie folk (kocham motyw przewodni filmu "święci z Bostonu") Irlandzkie i Skandynawskie klimaty.
Tyle ode mnie.
Moje Bachorzyska: Blanka, Rozi, Flora, Lora, Bianka
I Blu najcudowniejsza z nich wszystkich za TM
W nowych Domach :Milka i Cynamonka, Parchu i Hania
Ja oscyluję w alternatywie, alternatywny rock.
Ponad wszystko Coma i Hey (projekty Nosowskiej również), Peszkowa, Pustki, Przemyk, Kombajn do zbierania kur po wioskach i mogłabym tak wymieniać.... Mam profil na last.fm, tam mi naliczyło 588 różnych wykonawców, więc troszkę tego jest i w zasadzie różne gatunki, więc ciężko tak jednoznacznie określić.
Widzę, że tu większość rockowa, klimatyczna.
Psychopatka Korba, ciepła klucha Pianka, żywe srebro Dziurka, łysa Jagoda, maleńka Gumka i oszołom Śrubka za TM Gumka i Mysza (mamy też swój wątek: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40116)
Reggae
Głównie polskie zespoły i wykonawcy : NDK , EWR , Bas Tajpan , Grubson , Junior Stress , Nefre - dużo tego jest jeszcze
A co do zagranicznych to SOJA , Damian Marley , Ziggy Marley , od czasu do czasu oczywiście Bob Marley
Moje słodkie mordki :http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 42#p956042 W domku: Plamka,Mela,Kamisia,Siwa,Gaja,Amek ,Pandora Za TM :Maleńka,Pysia, Milka,Luna,Lili,Kawa, Tik Tak,Furia,Agresja,Zorza,Maleńka 2,Koka,Czajnik
Słucham w zasadzie tego samego w kółko. Enya, Blackmore's Night...
Na Wyspie (Wiecznie kwitnących) Jabłoni: Cirilla, Fiona, Nimrodel, Luna, Eru, Nimfa, Anieł, Duszek, Stokrotka, Frodo
~*~*~*~
"Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś." ~ Mały Książę
Głównie rock ale w tej kategorii jest duże zróżnicowanie Uwielbiam klasykę (Queen, The Beatles...) jak i szeroko pojęty indie (The White Stripes...) lubię metal ale taki bez niezrozumiałego darcia i tu też zarówno klasyka jak i nowe wynalazki (Kiss, Moonspell itd) lubię horror punk (Zombina, Misfits) i kocham folk z "prądem" (Żywiołak, Grai, Arkona...) i w sumie dużo dużo więcej ale te najczęściej goszczą na mojej playliście...
Jak sklasyfikować Rammsteina?!
Zazwyczaj mało przejmuję się dokładną przynależnością do jakiegoś gatunku. Podoba mi się to słucham.