[Klatka] - na 2 szczury

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
sczurka

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: sczurka »

Troche nie ten dział...ale, najlepsza jest ta 3 .. a co do kalkulatora to jak wpisalam tam wymiary to wyskoczylo ze moge trzymac 50 samcow w klatce buahha :D
Awatar użytkownika
sopocianka

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: sopocianka »

Może coś źle wpisałaś... Mnie wyszło, że mogę sobie pozwolić na jednego szczurka. Hmm... niedługo będę mieć drugiego ogonka... (a w dalekiej przyszłości zamierzam mieć jeszcze więcej), chyba muszę kupić większą klatkę. Tylko gdzie? W sklepach nie ma takich wielkich...

W tej klatce, którą mam teraz (42x29x52 cm sześc.) w swoim czasie mieszkały dwa dorosłe samce...

Myślę, że kalkulator się nie myli...
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
ESTI

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: ESTI »

Moim zdaniem wszystkie...za mało miejsca dla dwóch samców.
Obrazek
Shady Lane

Fajna klatka ... ? ...

Post autor: Shady Lane »

Tak sobie myślę ... fajna ta klatka? Podoba się Wam? Chciałabym trzymać w niej dwie samice, ale chciałam się Was jeszcze o radę zapytać, czy uważacie, że ta klatka jest fajna i sie nadaje dla dziewczyn dwóch ... kalkulator mówi że tak, ale ja wolę się upewnić i przy okazji spytać co o niej sądzicie?
KLATKA
Mada
Kontakt:

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: Mada »

Cóż z tego co widzę jest to klatka dla ptaków a nie chomika. Wymiary ma całkiem całkiem. Jednak poszukaj jeszcze czegoś innego np. klatki dla szynszyli lub koszatniczek. Zorientuj się cenowo. Jeżeli nic nie znajdziesz możesz się zdecydować na tą.
...Tusia, Dziuba,Kruffka,Beza biały aniołek w sercu....Kreciu kocham Cię :( Wybacz; Nikita,Fredziulek, Marokko, Greta wredotka
Shady Lane

[Klatka] - na 2 szczury

dla ptaków ? :shock:
dlaczego tak myślisz ?
Awatar użytkownika
WildMoon

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: WildMoon »

Mada chyba zerknela na pierwsza klatke (ta w reklamie) u gory ;)
Shady: klatka oki, tylko cena jak na moje oko za wysoka...
Before you speak, THINK!
T - is it TRUE?
H - is it HELPFUL?
I - is it INSPIRING?
N - is it NECESSARY?
K - is it KIND?
Shady Lane

[Klatka] - na 2 szczury

za wysoka mówisz Wildmiś .... a ile byś dała za taką klatkę ? Bo ja sie nie znam, to nie wiem, ale jeżeli tak mówisz, to pewnie prawda
ESTI

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: ESTI »

Ta klatka tylko na zdjęciu wydaje się fajna, w rzeczywistości nic specjalnego - no i ta cena. Poszukaj dalej. ;)
Obrazek
Fiona

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: Fiona »

Ja mam zamiar sobie taka sprawic, ze sklepu internetowego :roll: :wink:
Ale moze trafi mi sie cos lepszego, zobaczy sie jeszcze 8) Ale jak nie , to ja ją kupie...:)
Nisia

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: Nisia »

W zasadzie klatka może być dla dwóch ogonów - wymiary odpowiednie, nie wiem jaki rozstaw między prętami (nie podano na stronie), ale to też zalezy od wieku ogona. Tylko będziesz musiała własne wyposażenie wprowadzić ;)
Bardzo podoba mi się pomysł umieszczenia wielu drzwiczek na róznych poziomach (łatwy dostęp do wnętrza klatki). A cena. No cóż, w sklepie w Warszawie dałabyś tyle samo, jeśli nie więcej.
Awatar użytkownika
Mona i Kuba

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: Mona i Kuba »

Troszkę droga, no i musisz wziąć pod uwagę, że całe wyposażenie jest plastykowe - ogonek to ogonek, podgryzać uwielbia :)
Ostatnio sami zmienialiśmy klatkę na większą, w końcu Lilka ma mieć koleżankę, więc jesteśmy na bieżąco w tym temacie. Proponujemy, a jest to decyzja przemyślana, klatkę Chomik 3 (w sklepie daliśmy 100 zl) albo ewentualnie Master 2 (ta troszke mniejsza i tańsza). Z naszych porównań, te wypadaja najlepiej. Zastanawialiśmy sie jeszcze nad Pigi III ale ta nie przeszła do następnej rundy :) Wydawało się, że będzie ciężko ją ciekawie wyposażyć.
Więcej na temat tych klatek znajdziesz tu: http://szczury.org/viewtopic.php?t=6698
Teraz z nami: Zoe, Layla i Koja
Obrazek
Aniolki [']: Abi, Nevi i Lila
Cobra

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: Cobra »

aankaa93 niech zgadne masz 12 lat??(ej ja tez jestem z cz-wy, jak bedziesz kiedys chciala miec mlode no to wiesz napisz mi :wink: )
Wackowa
Kontakt:

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: Wackowa »

A jest tu może ktoś z Rzeszowa kto miał by do sprzedania młodego samczyka za jakieś 2 tygodnie jak wróce z wakacji? Chciała bym dostać szczurka od kogoś kto miał miot bo taki już raczej częśćiowo będzie oswojony, no i w ogóle lepiej. Dajcie znać!
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

[Klatka] - na 2 szczury

Post autor: Lulu »

Wackowa, najlepiej napisz ogloszenie z dziale Zwierzaki ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”