wyrywajacy sie szczurek
Moderator: Junior Moderator
wyrywajacy sie szczurek
Cleo jest bardzo energicznym zwierzatkiem i super bardzo mnie to cieszy, jest tez bardzo strachliwa, kuli sie i ucieka po kazdym gwaltowniejszym ruchu, ale portafi podejsc, posiedziec grzecznie na kolanach ( w ogole to jest bardzo niekonsekwenta w zachowaniu, ale to chyba dlategoze nie czuje sie jeszcze zbyt pewnie )
Jest tylko jedenmaly problem - wchodzi do naszej wersalki, a ma bardzo ostre zabki. Noi ja nie mam do niej zaufania jaktam siedzi wiec usilujemy jej tego oduczyc - za kazdym razem jak wejdzie do srodka otwieramy łózko i ja wyciagamy, pol godzini w latce i spowrotem moze wyjsc.
tylko ze teraz zrobila sie strasznie nadpobudliwa jak ja ostatni raz wyciagnelam, w ogole nie dawala sie zlapac i strasznie sie wyrywala ( a przeciez jak ja wyciagam z klatki albo podnosze z podlogi to jest spokojna i grzecznie siedzi na rece :? )
Bardzo mnie to martwi, ale tez nie chce jej pozwolic na to zeby sie przyzwyczaila do wchodzenia do łóżka
i co teraz z nia począc ??

Jest tylko jedenmaly problem - wchodzi do naszej wersalki, a ma bardzo ostre zabki. Noi ja nie mam do niej zaufania jaktam siedzi wiec usilujemy jej tego oduczyc - za kazdym razem jak wejdzie do srodka otwieramy łózko i ja wyciagamy, pol godzini w latce i spowrotem moze wyjsc.
tylko ze teraz zrobila sie strasznie nadpobudliwa jak ja ostatni raz wyciagnelam, w ogole nie dawala sie zlapac i strasznie sie wyrywala ( a przeciez jak ja wyciagam z klatki albo podnosze z podlogi to jest spokojna i grzecznie siedzi na rece :? )
Bardzo mnie to martwi, ale tez nie chce jej pozwolic na to zeby sie przyzwyczaila do wchodzenia do łóżka
i co teraz z nia począc ??
wyrywajacy sie szczurek
nie puszczać w pokoju z wersalką  jak się szczur uprze ze tam jest wlaśnie najciekawiej to raczej go nie przekonasz ze np. stolik jest równie interesujący
 jak się szczur uprze ze tam jest wlaśnie najciekawiej to raczej go nie przekonasz ze np. stolik jest równie interesujący 

jak się szczur uprze ze tam jest wlaśnie najciekawiej to raczej go nie przekonasz ze np. stolik jest równie interesujący
w domu szaleją --> Czika (psica), i ogoniaste: Brązowa, Nika, Lilith,Dara i Tavi
gdzieś tam --> Szatan, Czedar, Gałka,Zuzu, Kremówka, Gryzelda,Mamuśka, Cykorka i Kreska.....

gdzieś tam --> Szatan, Czedar, Gałka,Zuzu, Kremówka, Gryzelda,Mamuśka, Cykorka i Kreska.....
wyrywajacy sie szczurek
no możnaby i tak gdyby nie to, że ... mieszkamy w kawalerce i mamy tylko jeden pokoj 
w gruncie rzeczy to jak Cleo ma dobry humor to bieda po calym pokoju i po calym mieszkanku, albo chowa sie w pudelku po butach ktore wlasnie po to stoi miedzy wersalka a sciana... do łozka wchodzi stosukowo rzadko ale jak juz wejdzie i sie ja wyjmie to zie dziwnie zachowuje hmmm tak jakby nabroila i o tym wiedziala
Psy moich rodziców jak zrobia cos nie tak to najczesiej nie chca podejsc do wlascicieli... i ona sie tak wyrywa...
probowalismy takiego plynu przeciwko obgryzaniu przedmiotów przez zwierzeta, ale jej to nie wzrusza

w gruncie rzeczy to jak Cleo ma dobry humor to bieda po calym pokoju i po calym mieszkanku, albo chowa sie w pudelku po butach ktore wlasnie po to stoi miedzy wersalka a sciana... do łozka wchodzi stosukowo rzadko ale jak juz wejdzie i sie ja wyjmie to zie dziwnie zachowuje hmmm tak jakby nabroila i o tym wiedziala
Psy moich rodziców jak zrobia cos nie tak to najczesiej nie chca podejsc do wlascicieli... i ona sie tak wyrywa...
probowalismy takiego plynu przeciwko obgryzaniu przedmiotów przez zwierzeta, ale jej to nie wzrusza

wyrywajacy sie szczurek
Ja miałam to samo i masz dwa wyjścia - albo zabezpieczyć wersalkę tak aby nie moga tam wejść, albo pozwolić jej tam wchodzić i po jakimś czasie ją wyjmować...aż przywyknie.

wyrywajacy sie szczurek
Pozwól jej tam posiedziec jakis czas:twisted: znudzi jej sie wkącu  i chyba problemu juz nie bedzie??? :?:
 i chyba problemu juz nie bedzie??? :?:
Kolor czerwony jest zarezerwowany tylko dla adminów i modów, proszę go nie używać/edit mod

Kolor czerwony jest zarezerwowany tylko dla adminów i modów, proszę go nie używać/edit mod
wyrywajacy sie szczurek
nie byloby, ale nie ufam jej i boje sie ze cos pogryzie i z koldry, poduszek a lbo plecaka beda wiory 
ale trzeba bedzie zabezpieczyc wszytkie dziury... w sobote

ale trzeba bedzie zabezpieczyc wszytkie dziury... w sobote

wyrywajacy sie szczurek
ja ten problem rozwiązałam w ten sposób, ze cały czas wersalkę mam rozłożoną i szczury nie mają szans tam wejść - sa za duże już. Za to wcinają mi tkaninę z tyłu, ale na to nie zwracam uwagi - może dlatego, ze z tyłu to nie widać 

wyrywajacy sie szczurek
no właśnie to był by cyba dobry pomysł - mieć cały czas rozłożoną wersalke i moze będzie po sprawie albo...spróbuj całe to miejsce odgrodzić tak żeby w ogóle ogonek nie miał dojścia do łóżka...

Moja kochana malutka z Aniołkami lata  :(
:(

:(
:(wyrywajacy sie szczurek
no ja nie wiem moja Tika dalej wchodziła w wersalke jak byłyśmy u mojego chłopaka w odwiedzinach... i co najlepsze to nie była jego wersalka tylko jego współlokatora a kołdra została pogryziona:PPPP mam nadzieje że twoja szczurzyca to kawał baby i sie nie zmieści:D

wyrywajacy sie szczurek
Bo to zależy od wieku. Moje już się nie mieszczą w pozostałej szczelinie (ale jak Henia była malutka to nic jej nie zatrzymywało   ). Fatka za swojej maleńkości się bała, więc o niej nic powiedzieć nie mogę.
 ). Fatka za swojej maleńkości się bała, więc o niej nic powiedzieć nie mogę.

). Fatka za swojej maleńkości się bała, więc o niej nic powiedzieć nie mogę.
 ). Fatka za swojej maleńkości się bała, więc o niej nic powiedzieć nie mogę.wyrywajacy sie szczurek
ok łózko moze byc rozłożone, ale pod spodem płyta sie odczepiła i tamtedy wchodzi... trzeba to bedzie jakos przybic... albo zastawic
a za wersalke niech sobie wchodzi, przynajmniej bedzie miala sie gdzie schowac

a za wersalke niech sobie wchodzi, przynajmniej bedzie miala sie gdzie schowac

wyrywajacy sie szczurek
A jakbys sama zareagowała gdyby cię od czegoś super ciekawego zabierali 
To Szczurka też zwiewa żeby wrócic w to ciekawe miejsce.

To Szczurka też zwiewa żeby wrócic w to ciekawe miejsce.
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.

wyrywajacy sie szczurek
 ale ok niech sobie chodzi po ciekawych miejscach tylko... ja doskonale pamietam jak wygladało wnetrze łóżka mojego brata gdy po kilku godzinach znależlismy tamjego szczura... ( notabene niezły byl z niego zabijaka, nawet nasz kocur sie bal podchodzić
   ale ok niech sobie chodzi po ciekawych miejscach tylko... ja doskonale pamietam jak wygladało wnetrze łóżka mojego brata gdy po kilku godzinach znależlismy tamjego szczura... ( notabene niezły byl z niego zabijaka, nawet nasz kocur sie bal podchodzić    )
  )i wiec co Hannibalek zrobil z poduszkami jak leżały na łóżku...
no wiekszośc dziur załatałam, zostały tylko takie dwie ale z przyczyn konstrukcyjnych nie wiem jak sobie z nimi poradzic...
wyrywajacy sie szczurek
Jak dobrze, ze w wersalce nie trzymam poscieli   :nuci:     ... no ja tam stare ksiązki trzymam, a mame nie obchodza ksiazki : )   :albino:

wyrywajacy sie szczurek
Trzeba sobie zdawać sprawę że szczur to dosłownie gryzoń i albo go pilnować (trudne) albo cenne rzeczy schować wyżej.

Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka