[quote="falka"]U ludzi leczenie dietą tylko wspomaga leczenie farmakologiczne, ale nie może go zastąpić, mam rację, LuLu?[/quote]
tak...
nie wiem jak u zwierzat, ale u ludzi takie leczenie do tanich sie niestety nie zalicza :?
[INNE] anemia
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[INNE] anemia
Juz lepsza ta watróbka, jak ci sie nie chce bawić w obróbkę termiczną to mozesz kupić kawałeczek pasztetu na wage, na ogól wkladaja jej tam dość dużo.
A co do ludzi i leczenia anemii ,jeśli to najpospolitsza postać - anemia z niedoboru zelaza to owszem leczy sie preparatami żelaza doustnie lub dozylnie doustne sa dość tanie dożylne już nie. Natomiast kiedyś polegało to właśnie na odpowiednim odżywianiu. Niedobory zelaza po porodzie zdarzały się bardzo często , teraz w czasie ciązy stosuje się między innymi suplementy zelaza właśnie żeby temu zapobiec.
A co do ludzi i leczenia anemii ,jeśli to najpospolitsza postać - anemia z niedoboru zelaza to owszem leczy sie preparatami żelaza doustnie lub dozylnie doustne sa dość tanie dożylne już nie. Natomiast kiedyś polegało to właśnie na odpowiednim odżywianiu. Niedobory zelaza po porodzie zdarzały się bardzo często , teraz w czasie ciązy stosuje się między innymi suplementy zelaza właśnie żeby temu zapobiec.
[INNE] anemia
Ja wcinam żelazo w tabletkach (Niektóre preparaty wcale nie są tanie, np. Ferrogard -czy jakoś tak?) - z racji niejedzenia mięska i z racji bycia honorowym dawcą krwi. Musze przyznac, że krew mam w porzadku, a rodzice tak panikują, że nie mogę nie jeść mięcha i oddawać krwi jednocześnie.
"Wierząc we własną drogę wcale nie musisz udowadniać, że droga innego człowieka jest zła"
(P.Coelho)
(P.Coelho)
[INNE] anemia
Czarna, być może Gryzajowi chodziło o taki produkt Vitacraftu o nazwie "buraczek". Sa to takie prostokątne sprasowane niby-ciastka, o barwie silnie buraczkowej. W składzie - sporo buraków czerwonych. Moje małe sie tym zajadają. Do nabycia chyba w każdym zoologu.
[INNE] anemia
o dzięki Nisia - na to czekałam, jakaś nazwa firmy. idę do zoo popytać, jak coś to zamówię. dzięki
w domu szaleją --> Czika (psica), i ogoniaste: Brązowa, Nika, Lilith,Dara i Tavi
gdzieś tam --> Szatan, Czedar, Gałka,Zuzu, Kremówka, Gryzelda,Mamuśka, Cykorka i Kreska.....
gdzieś tam --> Szatan, Czedar, Gałka,Zuzu, Kremówka, Gryzelda,Mamuśka, Cykorka i Kreska.....