http://geocities.com/chomikov/grube.JPG http://geocities.com/chomikov/rotta.JPG
Dzis w nocy umarl grube - moj najukochanszy zwierzak cholera.. co ja teraz zrobie? On byl taki genialny.. Juz nic nigdy nie bedzie mi kradlo ciastek, gryzlo kabli ani gryzlo mnie w uszy ((( Jest mi tak smutno... =( Jedyna pociecha jest to ze byl wesoly az do konca.. To takie straszne =(((((((((((((((((((( Bylem dzis w zoologicznym - chcialem porozgladac sie za jakims szczurkiem.. i wszystkie byly takie.. obce. i straszne. i.. brzydkie i nieswoje.. =(
Grube - ~03.05.2002r - 07.09.2005r Niech spoczywa w pokoju.. =((
Pesukarhu, jesli chcesz zdrowego, oswojonego malucha, rozejrzyj sie na forum... ludzie czesto maja do oddania szczurki wychowane w domu, przy ludziach... poczekaj, az bedziesz gotowy na nowego domownika i po prostu przygarnij jakiegos... najlepiej wez od razu dwa - wtedy nie beda czuly sie samotne nawet wtedy, kiedy ty bedziesz poza domem lub bedziesz spal...
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
dzikusa? Ja na twoim miejscu bym teog nie robil jeszcze cie ugryzie a ciul wi czy nie ma jakiejs choroby ze cie zarazi czy cos. Zreszta moze nie uda ci sie go oswoic i bedzie cie caly czas gryzk lub uciekac. ODRADZAM
Chyba sobie ktoregos adoptuje.. a najlepiej ktores. Tak mysle czy od morzeszka/i nie wziasc. takie mechate maluchy.. a jeden to nawet calkiem do grubego podobny. tylko mniejszy..
Pesukarhu, poszukaj na forum tematow o dzikusach... moim zdaniem zlapanie mlodziutkiego wedrownego nie byloby zlym pomyslem, ale trudno jest przewidziec konsekwencje tego... no i z wykonaniem moze byc klopot... matka odstawia maluchy miedzy 3-4 tygodniem zycia... najlepiej by bylo wlasnie takiego szczurka zlapac... wtedy wszystko jest dla niego nowe i nawet nagle pochwycenie przez czlowieka nie byloby zbyt wielkim stresem...
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Dlatego wpadl mi taki pomysl. Mam kolege ktory mieszka na wsi - z tego co opowiada to tam szczurow teraz biega pelno. A jak to skomentowal ktorys z 'farmerów' "psy maja frajde ganiając je" :/ No więc chcialbym choc jednego. A jak jest z relacjami dzikus-niedzikus? Toleruja sie, dzikus gryzie niedzikusa..? Czy sie brataja i zyja jak brat z bratem/siostra z siostra?
Eh, juz czuje pustke po grubym. O tej porze zawsze juz lezal na mojej poduszce i patrzal czy czasem spac nie ide.. :-(
znam tylko jednego udomowionego dzikusa i dogaduje sie z innymi szczurami zupelnie normalnie... mysle, ze pod tym wzgledem nie powinno byc zadnych problemow... bardziej mnie martwi sprawa przenoszonych chorob - kto wie, czy takie szczurki nie przenosza drobnoustrojow, ktore dla nich samych sa niegrozne, za to moga byc niebezpieczne dla naszych slabych, delikatnych zwierzakow...
sokrates