Grube [*] ;(

Miejsce dla tych, których już z nami nie ma...

Moderator: Junior Moderator

Pesukarhu

Grube [*] ;(

Post autor: Pesukarhu »

http://geocities.com/chomikov/grube.JPG
http://geocities.com/chomikov/rotta.JPG
Dzis w nocy umarl grube - moj najukochanszy zwierzak :( cholera.. co ja teraz zrobie? On byl taki genialny.. :( Juz nic nigdy nie bedzie mi kradlo ciastek, gryzlo kabli ani gryzlo mnie w uszy :(((( Jest mi tak smutno... =( Jedyna pociecha jest to ze byl wesoly az do konca.. :( To takie straszne =(((((((((((((((((((( Bylem dzis w zoologicznym - chcialem porozgladac sie za jakims szczurkiem.. i wszystkie byly takie.. obce. i straszne. i.. brzydkie :( i nieswoje.. =(

Grube - ~03.05.2002r - 07.09.2005r :( Niech spoczywa w pokoju.. =((
Czekajac na maluszki od czarnej..
falka

Grube [*] ;(

Post autor: falka »

[']
Awatar użytkownika
sopocianka

Grube [*] ;(

Post autor: sopocianka »

Ładniutki był!
Bardzo mi przykro.

Kiedyś, kiedy żal będzie mniejszy, spojrzysz na inne szczurki łaskawszym okiem...

Trzymaj się.
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
Awatar użytkownika
WildMoon

Grube [*] ;(

Post autor: WildMoon »

Otan osaa... :-(
Before you speak, THINK!
T - is it TRUE?
H - is it HELPFUL?
I - is it INSPIRING?
N - is it NECESSARY?
K - is it KIND?
Pesukarhu

Grube [*] ;(

Minäkin, hän oli siisti :-(
Lolek_2110

Grube [*] ;(

Post autor: Lolek_2110 »

['] Z czasem bol minie
Kira (16.08.05)
Roxi (16.08.05)
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Grube [*] ;(

Post autor: krwiopij »

[']

Pesukarhu, jesli chcesz zdrowego, oswojonego malucha, rozejrzyj sie na forum... ludzie czesto maja do oddania szczurki wychowane w domu, przy ludziach... poczekaj, az bedziesz gotowy na nowego domownika i po prostu przygarnij jakiegos... najlepiej wez od razu dwa - wtedy nie beda czuly sie samotne nawet wtedy, kiedy ty bedziesz poza domem lub bedziesz spal...
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Pesukarhu

Grube [*] ;(

Myslalem o zlapaniu dzikusa.. co sadzisz o takim przedsiewzieciu..? Ale na to mam jeszcze czas :(
Lolek_2110

Grube [*] ;(

dzikusa? Ja na twoim miejscu bym teog nie robil jeszcze cie ugryzie a ciul wi czy nie ma jakiejs choroby ze cie zarazi czy cos. Zreszta moze nie uda ci sie go oswoic i bedzie cie caly czas gryzk lub uciekac. ODRADZAM
Kira (16.08.05)
Roxi (16.08.05)
Pesukarhu

Grube [*] ;(

miesieczny..?? >.>
Lolek_2110

Grube [*] ;(

nie wiem rob jak chcesz
Kira (16.08.05)
Roxi (16.08.05)
Pesukarhu

Grube [*] ;(

Chyba sobie ktoregos adoptuje.. a najlepiej ktores. Tak mysle czy od morzeszka/i nie wziasc. takie mechate maluchy.. a jeden to nawet calkiem do grubego podobny. tylko mniejszy..
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Grube [*] ;(

Pesukarhu, poszukaj na forum tematow o dzikusach... moim zdaniem zlapanie mlodziutkiego wedrownego nie byloby zlym pomyslem, ale trudno jest przewidziec konsekwencje tego... no i z wykonaniem moze byc klopot... matka odstawia maluchy miedzy 3-4 tygodniem zycia... najlepiej by bylo wlasnie takiego szczurka zlapac... wtedy wszystko jest dla niego nowe i nawet nagle pochwycenie przez czlowieka nie byloby zbyt wielkim stresem...
Obrazek
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Pesukarhu

Grube [*] ;(

Dlatego wpadl mi taki pomysl. Mam kolege ktory mieszka na wsi - z tego co opowiada to tam szczurow teraz biega pelno. A jak to skomentowal ktorys z 'farmerów' "psy maja frajde ganiając je" :/ No więc chcialbym choc jednego. A jak jest z relacjami dzikus-niedzikus? Toleruja sie, dzikus gryzie niedzikusa..? Czy sie brataja i zyja jak brat z bratem/siostra z siostra?

Eh, juz czuje pustke po grubym. O tej porze zawsze juz lezal na mojej poduszce i patrzal czy czasem spac nie ide.. :-(
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Grube [*] ;(

znam tylko jednego udomowionego dzikusa i dogaduje sie z innymi szczurami zupelnie normalnie... mysle, ze pod tym wzgledem nie powinno byc zadnych problemow... bardziej mnie martwi sprawa przenoszonych chorob - kto wie, czy takie szczurki nie przenosza drobnoustrojow, ktore dla nich samych sa niegrozne, za to moga byc niebezpieczne dla naszych slabych, delikatnych zwierzakow...
Obrazek
sokrates
ODPOWIEDZ

Wróć do „Odeszły...”