Smutnik :(
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

to fakt samobójstwa nie popełnia się ot tak! Niekiedy ludzie w cieżkiej depresji nie widzą nic prócz takiego sposbu rozwiazania problemu, wiecznie ciążąca czarna chmura nad głową nie pozwala zobaczyć nic w jasnym świetle, czasem brak już sił by walczyć, czasem jest tak źle, źe gorzej być nie może, wtedy człowiek w akcie desperacji popełnia taki czyn, czyn samounicestwienia, zerwania z tym światem absurdu i ułudy...to nie akt tchórzostwa to dramatyczna walka z życiem a raczej brakiem chęci by trwać w wiecznym marazmie, gdzie nie ma ludzi chcących podać Ci dłoń by wydostać Cię z tej ciemnej odchłani....to wielka ludzka tragednia gdy tak młody człwowiek chce odejść :-( nie nazywajmy go tchórzem, nie osądzajmy i nie potępiajmy.... zapytajmy się raczej jak możemy pomóc :?:
Nosek ['] forever in my heart
Kinia i Frida ['] ['] :(za teczowym mostem, tak szybko odchodzicie

Widzisz, jak powiedziałam, sa różne stanowiska w tej kwestii. Twoje jest takie.
Ja osobiście nigdy nie byłam w opisywanej przez Ciebie sytuacji, nie wiem, co czuje człowiek, chcący popełnić stanowisko, a może po prostu inny jest mój stosunek do świata i pewne rzeczy odbieram inaczej. Więc nie wiem, czym jest samobójstwo - aktem odwagi, czy tchórzostwa.
Ja samobójców podziwiam. Za odwagę. Ja bym nie miała odwagi skoczyć z dachu, otruć się, czy coś. Strach przed utratą życia by mnie zatrzymał...
PS. Może ci, co twierdzą, że samobójstwo jest jedynym wyjściem z problemów znają tę sytuację, którą opisujesz, i tak ją odbierają. A ci, co twierdzą, ze to tchórzostwo albo nie znają, albo mają tak silną psychikę, że są w stanie zawsze, w każdym kłopocie, znaleźć ten promyk nadziei na przyszłość.
Ja osobiście nigdy nie byłam w opisywanej przez Ciebie sytuacji, nie wiem, co czuje człowiek, chcący popełnić stanowisko, a może po prostu inny jest mój stosunek do świata i pewne rzeczy odbieram inaczej. Więc nie wiem, czym jest samobójstwo - aktem odwagi, czy tchórzostwa.
Ja samobójców podziwiam. Za odwagę. Ja bym nie miała odwagi skoczyć z dachu, otruć się, czy coś. Strach przed utratą życia by mnie zatrzymał...
PS. Może ci, co twierdzą, że samobójstwo jest jedynym wyjściem z problemów znają tę sytuację, którą opisujesz, i tak ją odbierają. A ci, co twierdzą, ze to tchórzostwo albo nie znają, albo mają tak silną psychikę, że są w stanie zawsze, w każdym kłopocie, znaleźć ten promyk nadziei na przyszłość.
Nie twierdzę, że to odważne, ale twierdze, że to taki stan psychiczny, w którym człowiek nie widzi innego wyjścia, nie postrzega wówczas świata jak każdy inny, widzi go jedynie przez pryzmat swojego nieszczęścia i niemocy jaką wówczas czuje. To właśnie ta niemoc popycha człowieka by zakończyć swój żywot. I stąd to wszystko się bierze.
( Tak na marginiesie - jeśli ktoś się bardziej chce zainteresować problemem to jest rewelacyjna ksiażka "Suicydologia" Brunon Hołyst (prof. zw. dr hab.) )
Niemniej jednak żadna książka nie zobrazuje nam tego co czuje osoba w tak trudnej sytuacji.
( Tak na marginiesie - jeśli ktoś się bardziej chce zainteresować problemem to jest rewelacyjna ksiażka "Suicydologia" Brunon Hołyst (prof. zw. dr hab.) )
Niemniej jednak żadna książka nie zobrazuje nam tego co czuje osoba w tak trudnej sytuacji.
Nosek ['] forever in my heart

Ja też straciłam przyjaciółkę, jak się powiesiła i twierdzę, ze podczas dojrzewania młody człowiek jest bardzo słaby psychicznie - oczywiście nie wszyscy, ale większość tak...i robi się wtedy tak nieprzemyślane i pod wpływem chwili rzeczy...to zazwyczaj wołanie o pomoc i niektórym nigdy się nie uda otrzymać tej pomocy...

Boshe teraz dopiero przeczytalam...
Zgodze sie z Toba Esti...ze wiek dojrzewania jest strasznie ciezki dla niektorych ludzi...i jesli nie otzrymaja szybko pomocy to wlasnie tak sie to konczy....Wolanie o pomoc, chec zwrocenia uwagi...tylko ze czasem moze juz byc za pozno...
Ale nie tylko ludzie w wieku dojrzewania decyduja sie na taki krok...
Boshe ja sama nie wiem co o tym myslec....
Biedna Shady
....pomoc jej...tylko wlasnie jak???
--------------
Zedytowalam emotke. Nie, Limba81 nie jest zadnym potworem. /mod. [WildMoon] edit.
Zgodze sie z Toba Esti...ze wiek dojrzewania jest strasznie ciezki dla niektorych ludzi...i jesli nie otzrymaja szybko pomocy to wlasnie tak sie to konczy....Wolanie o pomoc, chec zwrocenia uwagi...tylko ze czasem moze juz byc za pozno...
Ale nie tylko ludzie w wieku dojrzewania decyduja sie na taki krok...
Boshe ja sama nie wiem co o tym myslec....
Biedna Shady

--------------
Zedytowalam emotke. Nie, Limba81 nie jest zadnym potworem. /mod. [WildMoon] edit.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
[quote="limba81"]Biedna Shady Very Happy ....pomoc jej...tylko wlasnie jak??[/quote]
czy to było ironiczne???? bo ten emot sprawił takie wrazenie :? ..........
czy to było ironiczne???? bo ten emot sprawił takie wrazenie :? ..........
W moim sercu na zawsze: WACŁAW 13.11.05r. BOB 3.07.05r. LUBOMIR 4.12.06r.
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Lo matko ..przepraszam :oops: jelop ze mnie jest....zly emot mi sie kliknal....dopiero jak napisalas to zauwazylam....
nie absolutnie nie mialo byc ironiczne...emot mial byc ten
(jak wykasowac tamtego , bo juz chyba nie moge edytowac)
nie absolutnie nie mialo byc ironiczne...emot mial byc ten
(jak wykasowac tamtego , bo juz chyba nie moge edytowac)
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Napisz pw do moderatora Limbuś...
Dzięki Dona...juz wyslalam ..ja od czasu powrotu troche zamotana jestem.... :roll:
[ Dodano: Pią Sie 19, 2005 8:24 am ]
Zmienione(ufff)...Dzięki WildMoon :*
[ Dodano: Pią Sie 19, 2005 8:24 am ]
Zmienione(ufff)...Dzięki WildMoon :*
[quote="ESTI"]Tyle niesnasek z powodu jednej emotki....ehhh[/quote]
zwlaszcza, ze dla wszystkich oprocz Kaki ton wypowiedzi byl jasny....
zwlaszcza, ze dla wszystkich oprocz Kaki ton wypowiedzi byl jasny....
historia się powtarza..........aaaaa..szkoda moich słów
[ Dodano: Pią Sie 19, 2005 11:21 am ]
chciałam jeszcze tylko dodać, dla tych którzy są zainteresowani sytuacją Shady, ze wczoraj rozmawiałam z jej kuzynką. Z Shady jest lepiej, narazie nie chce specjalnie z nikim rozmawiać, ale nie martwcie się dochodzi już do siebie
[ Dodano: Pią Sie 19, 2005 11:21 am ]
chciałam jeszcze tylko dodać, dla tych którzy są zainteresowani sytuacją Shady, ze wczoraj rozmawiałam z jej kuzynką. Z Shady jest lepiej, narazie nie chce specjalnie z nikim rozmawiać, ale nie martwcie się dochodzi już do siebie
Esti masz to jak w banku 
Ja tez poprosze o przeslanie pozdrowien ...powiedz jej ze my tu na nia czekamy...