Gryzienie uszu
Moderator: Junior Moderator
Gryzienie uszu
Czy gryzienie uszów to jakiś obiaw albo coś podobnego , bo mi pies gryzie , a szczur znajomej gryzł ,ale nie było prawie nic czuć. czy wszystkie szczury to mają??

"Żyję by jeść , a jem żeby żyć"

Gryzienie uszu
moje gryza mnie najczesciej w policzki i usta tzn to nie jest gryzienie raczej szczypanie :lol: 
ale widze ze one robia to tez miedzy soba wiec potem oddaje im tez uszczypniecie(delikatne) tylko palcami a nie zebami

ale widze ze one robia to tez miedzy soba wiec potem oddaje im tez uszczypniecie(delikatne) tylko palcami a nie zebami
Piksi(2)+Metzger(2) 2 samiczki(kawa z mlekiem+popiel)(bialy z czarnym kapturkiem:))
8 tygodni-a jedza jak by nigdy nic nie jadly:)))ciekawskie i glosne:))

8 tygodni-a jedza jak by nigdy nic nie jadly:)))ciekawskie i glosne:))
- 
				Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Gryzienie uszu
To oznaka bliskości  . Szczurki podgryzają (iskają) się i myją w stadzie. Więc jeśli Twój ogonek Ciebie lub znajomą "podgryza", jest to badzo dobry sygnał rodzącej się zażyłości
. Szczurki podgryzają (iskają) się i myją w stadzie. Więc jeśli Twój ogonek Ciebie lub znajomą "podgryza", jest to badzo dobry sygnał rodzącej się zażyłości  . Może uznał znajomą za nową członkinię stada i chciał się tak przywitać? Małe potrafią też skubrać palce u stóp, dłoni, brwi, wargi, czy nos
. Może uznał znajomą za nową członkinię stada i chciał się tak przywitać? Małe potrafią też skubrać palce u stóp, dłoni, brwi, wargi, czy nos  . Nie ma w tym niczego dziwnego
. Nie ma w tym niczego dziwnego  . Ucho jest wystające i łatwo dostępne, dlatego popularne wśród szczurków  :lol:
. Ucho jest wystające i łatwo dostępne, dlatego popularne wśród szczurków  :lol: 
A może brakuje mu soli? Powinnaś kupić mu sól dla gryzoni w sklepie zoologicznym. Może lizać i skubać ludzkie ciało, by zlizywać pot (słony).

. Szczurki podgryzają (iskają) się i myją w stadzie. Więc jeśli Twój ogonek Ciebie lub znajomą "podgryza", jest to badzo dobry sygnał rodzącej się zażyłości
. Szczurki podgryzają (iskają) się i myją w stadzie. Więc jeśli Twój ogonek Ciebie lub znajomą "podgryza", jest to badzo dobry sygnał rodzącej się zażyłości  . Może uznał znajomą za nową członkinię stada i chciał się tak przywitać? Małe potrafią też skubrać palce u stóp, dłoni, brwi, wargi, czy nos
. Może uznał znajomą za nową członkinię stada i chciał się tak przywitać? Małe potrafią też skubrać palce u stóp, dłoni, brwi, wargi, czy nos  . Nie ma w tym niczego dziwnego
. Nie ma w tym niczego dziwnego  . Ucho jest wystające i łatwo dostępne, dlatego popularne wśród szczurków  :lol:
. Ucho jest wystające i łatwo dostępne, dlatego popularne wśród szczurków  :lol: A może brakuje mu soli? Powinnaś kupić mu sól dla gryzoni w sklepie zoologicznym. Może lizać i skubać ludzkie ciało, by zlizywać pot (słony).
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Gryzienie uszu
a ja zauwazylam, ze male szczurki (ale nie wszystkie) bardzo lubia probowac wchodzic do ucha.... ja tam to lubie  taki pyszczek wpychany delikatnie do ucha
 taki pyszczek wpychany delikatnie do ucha  u nas chyba cztery ogony mialy taka faze w mlodosci, teraz juz wszystkie z tego wyrosly
 u nas chyba cztery ogony mialy taka faze w mlodosci, teraz juz wszystkie z tego wyrosly 

taki pyszczek wpychany delikatnie do ucha
 taki pyszczek wpychany delikatnie do ucha  u nas chyba cztery ogony mialy taka faze w mlodosci, teraz juz wszystkie z tego wyrosly
 u nas chyba cztery ogony mialy taka faze w mlodosci, teraz juz wszystkie z tego wyrosly 
- 
				Bibliotekarz
- Kontakt:
Gryzienie uszu
[quote="Nakasha"]Małe potrafią też skubrać palce u stóp, dłoni, brwi, wargi, czy nos  .[/quote]
.[/quote]
do powyższej listy dodam jeszcze wąsy :roll:

.[/quote]
.[/quote]do powyższej listy dodam jeszcze wąsy :roll:
nie ma to jak stadko, małe, ale zawsze stadko

- 
				Nakasha
- Kontakt:
Gryzienie uszu
Być może  Ja wąsów nie mam  :lol:
 Ja wąsów nie mam  :lol: 
Ale lubią wciągać moje włosy do klatki (mam długie).

Ja wąsów nie mam  :lol:
 Ja wąsów nie mam  :lol: Ale lubią wciągać moje włosy do klatki (mam długie).

Gryzienie uszu
Mój szczuras też kocha podgryzać.Njbardziej lubił właśnie włosy próbować do klatki schować ale jak obięłam się na króciutko to na mnie focha strzelił :/ i teraz tylko śpi mi na głowie  a ogonem wali po nosie
 a ogonem wali po nosie 

a ogonem wali po nosie
 a ogonem wali po nosie 
Moja kochana malutka z Aniołkami lata  :(
:(

:(Gryzienie uszu
No NAKASHA ma  racje.Jest to oznaka bliskości:)Mojemu tacie to mój Kubuś wygryza grode   

A moja koleżanka ma szczury,i szczurzyczka ma powygryzany cały łepek i pół brzuszka

A moja koleżanka ma szczury,i szczurzyczka ma powygryzany cały łepek i pół brzuszka

Gryzienie uszu
Ojjj a czy to już nie oznacza czegoś złego...czy przypadkiem nie gryzą jej za bardzo?! niewiem ale tak myślę...

Moja kochana malutka z Aniołkami lata  :(

:(- 
				Nakasha
- Kontakt:
Gryzienie uszu
Wygryzanie sierści jest typowe u kosztaniczek, u szczurków rzadko się zdarza. Jest to oznaką dominacji - dominujący szczur "goli" inne szczury  . Jeśli nie ma krwi, nie ma się o co martwić
. Jeśli nie ma krwi, nie ma się o co martwić 

Gryzienie uszu
Nie nie ma krwi,ale ja też słyszałam od specjalisty i miłośnika szczurkow że takie wygryzanie to oznaki miłości   Ale to tak trochę śmieszne,powygryzany cały szczur.
  Ale to tak trochę śmieszne,powygryzany cały szczur.