[Ściółka] Ogólnie o ściółkach
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
[Sciolka] - Ogólnie o sciolkach
eeej, mam namiary na łuskę gryczaną (super sciolka) w warszawie i okolicy jakby ktoś byl zainteresowany to piszcie.
mam namiary na łuskę gryczaną (super sciolka) w warszawie i okolicy jakby ktoś byl zainteresowany to piszcie.
:shock: chetnie bym tego sprobowala.... gdzie mozna to zakupic?
[quote="LuLu"]chetnie bym tego sprobowala.... gdzie mozna to zakupic?[/quote]
Prosimy o info.
Prosimy o info.

-
najlepiej wejść na strone http://www.polgrain.com. oni sprzedaja wieksze ilosci łuski gryki(caly worek chyba 14kg kosztuje 50 zł) ale moze tez sprzedadzą mniejsze ilosci. ja kupilam caly worek i mam zapas, a szczur tez sie cieszy
pozdrawiam

[quote="Zkazus"]ja używam żwirku podobnego do kota[/quote]
Pierwszy raz slysze o zwirku, ktory jest podobny do kota... :jezor2: :lol:
Pierwszy raz slysze o zwirku, ktory jest podobny do kota... :jezor2: :lol:

-
Przed chwilą przeczytałam info o trocinach i troche mnie to przerazilo szczerze mowiac. Okazuje sie, ze trułam w sumie 8 chomików, 25 myszek japońskich i 2 szczurki trocinami???Przeczytajcie sobie : http://ochomikach.w.interia.pl/sciolkach.htm
Ja jestem zdecydowanie za tą łuską gryczaną!Jest naprawde super!
Ja jestem zdecydowanie za tą łuską gryczaną!Jest naprawde super!
ale to chodzi tylko o wiorki z drzew iglastych... drzewa iglaste maja olejek ktory uczula, dlatego dla gryzoni trociny z drzew iglastych moga byc szkodliwe :|
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 3:18 pm ]
na forum to bylo juz kilka razy poruszane...
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 3:18 pm ]
na forum to bylo juz kilka razy poruszane...

propos benka, stosuję od miesiąca i zauważyłam że moja Karolcia strasznie prycha, ma sporą klatkę i kopie dużo w żwirku przez co on się kruszy i boję się, że to od pyłu
Miał ktoś taki problem? może to kwestia przeziębienia po ucieczce, ale kichała już predzęj, a poza tym dostaje ehinaceę
Miał ktoś taki problem? może to kwestia przeziębienia po ucieczce, ale kichała już predzęj, a poza tym dostaje ehinaceę
Ostatnio zmieniony wt lis 08, 2005 10:01 am przez Fam, łącznie zmieniany 1 raz.
za tęczowym mostem: Karolcia
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Może więc warto wyrzucić żwirek i spróbować czegoś innego [żwirki pylą, szczególnie jak są za rzadko zmieniane; by żwirek nie pylił za mocno, trzeba go zmieniać co 4 dni niezależnie od tego, czy już trzeba już nie]. Może Twój szczurek jest po prostu typem alergika?.....
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

-
Wracając do tematu, ja zwykle używałam Benka, ale ostatnio odkryłam cos o wiele lepszego. Mianowicie żwirek Kocur Rex. Jest dużo tańszy (u mnie 5l kosztuje 5,80 zł), wydajny, dobrze wchłania mocz, i w ogóle nie pyli. Co prawda mówie tu o "wersji" gruboziarnistej, bo jest też dorbnoziarnista, ale tej nie miałam okazji używać.
Czy ktoś z Was miał styczność z Kocurem? Jeżeli nie to ze swojej strony serdecznie polecam.
Czy ktoś z Was miał styczność z Kocurem? Jeżeli nie to ze swojej strony serdecznie polecam.
Pytanko(???)
MOje malutkie pytanko to:
Czy żwirek zapachowy (taki dla kota) jest dobry dla szczurka?
aha i jeszcze jedno:
co to znaczy wyprażać trociny?
aha ijak to sie robi ( tzn. w jakiej temperaturze, w czym itd).
dziekuje i pozdrawiam wszystkich szczuromaniakow!!!!!! :lol:
:lol: 
Czy żwirek zapachowy (taki dla kota) jest dobry dla szczurka?
aha i jeszcze jedno:
co to znaczy wyprażać trociny?
aha ijak to sie robi ( tzn. w jakiej temperaturze, w czym itd).
dziekuje i pozdrawiam wszystkich szczuromaniakow!!!!!! :lol:

kulka
[quote="sczurzyca"]co to znaczy wyprażać trociny? [/quote]
to znaczy wsadzać je do piekarnika na pare minutek
Możesz stosowac żwirek, ale ogólnie zapachowe ściółki są odradzane gdyz mogą wywołać uczulenia, Możesz spróbować dać szczurkowi, jeśli nie zauważysz niepokojących synptomów typu kichanie, drapanie, strupki itp. to może być, ale ostrzegam, ze wiele szcurków ma uczulenie na zapachowe ściółki
to znaczy wsadzać je do piekarnika na pare minutek
Możesz stosowac żwirek, ale ogólnie zapachowe ściółki są odradzane gdyz mogą wywołać uczulenia, Możesz spróbować dać szczurkowi, jeśli nie zauważysz niepokojących synptomów typu kichanie, drapanie, strupki itp. to może być, ale ostrzegam, ze wiele szcurków ma uczulenie na zapachowe ściółki
W moim sercu na zawsze: WACŁAW 13.11.05r. BOB 3.07.05r. LUBOMIR 4.12.06r.
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Ja osobiscie polecam sianko.Moj pierwszy szczurek przez trociny mial sporo problemow ze zdrowiem.Sianko jest zdecydowanie lepsze lecz trzeba je brac od pewnego dostawcy by nie bylo w nim robakow.