Harry II odszedl od nas 19 pazdziernika....

Miejsce dla tych, których już z nami nie ma...

Moderator: Junior Moderator

Marusia

Post autor: Marusia »

Jestem nowa na tym forum.Witam Was serdecznie.Szkoda,ze mnie tu wczesniej nie bylo...W naszym zyciu byly 2 szczurki,2 Harusie....Pierwszy przezyl 8m-cy.Umarl nam na rekach.Mial cos z jelitami.Walczylismy z wetem dosc dlugo o niego....
Potem nie chcielismy miec juz szczurka,ale ...kupilismy po pol roku drugiego.Calkiem inne umaszczenie,inny charakter.No i nazwalismy go tez Harry.Byl cudowny ! Wesoly,madry,kochany.Wlasciwie nie chorowal.Raz tylko sie przeziebil,ale tak lekko.Kiedys mocno ugryzl mnie w palec.Bylam na niego tak wsciekla,ze chcialam go sprzedac.On juz byl dorosly ,a mimo tego w sklepie zoo chcieli go kupic.Domyslilam sie ,ze Harry mial posluzyc jako pokarm dla weza.Nie oddalam go.Zostal wykastrowany.Nigdy wiecej nikogo nie ugrzyl.Jakis m-c temu zaczal chorowac.Tracil siersc-taki byl pierwszy objaw choroby.Pozniej zaczal chudnac i zaczela mu sie woda zatrzymywac w organizmie.Apetyt jednak mu dopisywal.Lekarz ladowal w niego zastrzyki,a Harry czul sie coraz gorzej...W koncu przestal oddawac mocz i z trudem sie poruszal,oddychal.Czulam ,ze odchodzi.Nie moglam patrzec jak cierpi i postanowailam go uspic.Nie zdazylam...Odszedl sam,wzdychnawszy dwa razy....Mial 2,5 roku....Nie moge go zapomniec.Tak bardzo go kochalam.Chcialabym miec trzeciego szczurka,ale boje sie,ze znow go strace....Czesto zapominam,ze Harrego nie ma i szykuje mu jakis smakolyk...Czuje jego zapach,dotyk lapek i jezyczka....Tesknie za nim....
ESTI

Post autor: ESTI »

Wspolczuje straty...

Wiem, ze boli...ale nie skazuj sie na samotnosc, bez ciura...takie jest zycie i taka jest smierc - nieuchronne, ale szczescie i wspomnienia sa bezcenne...
Obrazek
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Post autor: Lulu »

wspolczuje :-(

[']
Awatar użytkownika
sopocianka

Post autor: sopocianka »

Bardzo współczuję... :-(
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
soho
Kontakt:

Post autor: soho »

:-( przykro mi
nowy szczurek napewno chodz troszke pomoze zniesc bol po stracie ...
w serduszq... Kisiel ,Bingo,Trysia,Pacio,Glucia,Blutek
ik hou van je schatjes :*
moje gwiazdki na niebie
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

['][']['] Bardzo bardzo mi przykro.... :cry:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
falka

Post autor: falka »

[']
ODPOWIEDZ

Wróć do „Odeszły...”