[PASOZYTY] temat glowny

Niepokojące zachowania szczurów, objawy chorób i ich leczenie.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Fufcia

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: Fufcia »

a wiec uczulenie na trocinki przez ktore wdal jej sie swierzb... podobno jakies roztocze bylo w trocinkach weszlo w futerko no i narobilo.... :) teraz Fifula bierze lekarstwo i mam nadzieje ze w koncu z tego wyjdzie...
w MOIM Serduszku Na Zawsze :
Fufcia :* (14.09.2005- 12.01.2006)
ESTI

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: ESTI »

Mhm napisalam, ze to moze byc alergia...ale wiesz ciekawi mnie co podal wet, bo ivomec jest rozniez na swierzb?
Obrazek
Awatar użytkownika
Julek

Czy to choroba??

Post autor: Julek »

Słuchajcie mój szczuraś którego dzisiaj kupiłam : Luka
:D Nagle w jednym miejscu nie ma włosów a w dwóch miejscach ma strupki :-( . Czy to coś poważnego ona ma 2.5 miesiąca. W zoo były same samce i tylko ona. Może powinnam Zamienić ją na malutkiego samczyka??
Jak jestem dostepna możecie pisać na gg. :D
Szukam TRASPORTU TYCHY-> SZCZECIN dla dwóch samiczek, pierwsza połowa marca. PILNE!
Za czowym mostem --> Tosia, Zosia, Kama, Nela, Luka (23.02.07), Duduś (18.08.07-20.08.08), Alusik (29.11.08), Dyziaczek (05.04.07 - 01.09.09) :'(
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: Lulu »

[quote="Julek"]W zoo były same samce i tylko ona. Może powinnam Zamienić ją na malutkiego samczyka?? [/quote]

z takim podejsciem to ja odradzam posiadanie jakiegolwiek zywego stworzenia :? az smutno sie robi, jak sie takie rzeczy czyta.

[quote="Julek"]Nagle w jednym miejscu nie ma włosów a w dwóch miejscach ma strupki [/quote]

najlepiej przejsc sie do weta. a na przyszlosc polecam dzial 'objawy i leczenie' a w szczegolnosci 'spis tresci'... postow o strupkach jest od groma, wystarczy chciec i poczytac.
Anita

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: Anita »

To może być strupek po jakiejś bójce, to samo brak włosów...

Ale przede wszystkim to ona może być w ciąży, skoro piszesz, że
[quote="Julek"]W zoo były same samce i tylko ona.[/quote]
Awatar użytkownika
Julek

[PASOZYTY] temat glowny

ale one były młode.
A pozatym chyba jej nie oddam bo ją kocham. :wink:
Szukam TRASPORTU TYCHY-> SZCZECIN dla dwóch samiczek, pierwsza połowa marca. PILNE!
Za czowym mostem --> Tosia, Zosia, Kama, Nela, Luka (23.02.07), Duduś (18.08.07-20.08.08), Alusik (29.11.08), Dyziaczek (05.04.07 - 01.09.09) :'(
ESTI

[PASOZYTY] temat glowny

To najpierw piszesz, ze moze ja oddasz, a pozniej, ze kochasz??? :?
Radze dorosnac...bardzo przykre.

Poza tym zapraszam do czytania dzialu o chorobach, jest tam spis tresci i linki do tematow o strupkach.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

[PASOZYTY] temat glowny

chyba mam dzis wyjatkowo kiepski humor, ale az mnie strzela jak tekie rzeczy czytam...
To najpierw piszesz, ze moze ja oddasz, a pozniej, ze kochasz??? Confused
to nawet nie jest dokladne. kocha, wiec chyba nie odda... gratuluje...

tak jako off, z ciekowosci...
Julek, ile masz lat?
Awatar użytkownika
Julek

[PASOZYTY] temat glowny

Mam na imię Julia mam 13 lat ale naprawdę ją kocham tylko myslałam że jest chora bo tak już kiedyś miałam a potem płakałam.
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

[PASOZYTY] temat glowny

[quote="Julek"]ale naprawdę ją kocham tylko myslałam że jest chora bo tak już kiedyś miałam a potem płakałam. [/quote]

nie rozumiem tego wytlumaczenia. tez mialam chore szczury, tez plakalam, leczylam, robilam wszystko co w mojej mocy, pozniej robilam pochowek :cry: , ale do glowy nigdy mi nie przyszlo by nastepnego szczura, ktory by zachorowal oddac.... jakos kluci mi sie to z miloscia do szczura.
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: sachma »

biorac szczura do domu bierzesz za niego odpowiedzialnosc! w chwili gdy wychodzisz ze sklepu ze zwierzeciem jestes ODPOWIEDZIALNA za jego zdrowie i zycie i to ze jest chory nie zwalnia cie z niej!

a pozniej sie dziwia ze upieram sie przy tym ze ludzie ponizej 15-16lat nie powinni miec zwierzat.....
Obrazek
Awatar użytkownika
Julek

[PASOZYTY] temat glowny

[quote="sachma"]biorac szczura do domu bierzesz za niego odpowiedzialnosc! w chwili gdy wychodzisz ze sklepu ze zwierzeciem jestes ODPOWIEDZIALNA za jego zdrowie i zycie i to ze jest chory nie zwalnia cie z niej!

a pozniej sie dziwia ze upieram sie przy tym ze ludzie ponizej 15-16lat nie powinni miec zwierzat.....[/quote]

Kurde no przestaniecie mnie w końcu krytykować?? bo odkąd jestem na tym forum usłyszałam jedno pozytywne zdanie ale nie od Was. Nie bój się takie dzieci jak ja potrafią się nieraz lepiej zająć niż dorosli. :cry:
ESTI

[PASOZYTY] temat glowny

No niestety piszac takie glupotki, az prosisz sie o krytyke. Na tym forum nie spotkasz sie glaskaniem po glowce, nawet jesli robisz zle bo jestes nieswiadoma. Tu dla wszystkich najwazniejsze jest dobro zwierzat, a na szarym koncu uczucia "ludziow". Wiec nie odbieraj wszystkiego jako atak, tylko przyjmij rady i mysl zanim cos napiszesz poprostu. ;)
Obrazek
miniulka91

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: miniulka91 »

własnie z takich rzeczy biorą się zwierzeta w azylu czegos niema,jest za duza ,ma strupki,jest chora ,raz czytałam jedno ogłoszenie ,,sprzedam za dobrą cene goldena 6letniego lub zamienie na szczeniaka" tragedia co to ma byc co to zwierzeta sa traktowane jak maskotki stary schorowany won wezmne sobie nowego??tacy ludzie wogule niepowinni sie decydowac na zwierzaka moga sobie kupic miska ,niechodzi mi o ten post ale tak jakos mi się przypomniało
czukukkcza

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: czukukkcza »

co do strupków szczurci polecam posmarowanie odrobinką fioletu/nadmanganian potasu/

"Może powinnam Zamienić ją na malutkiego samczyka??"

IMAO-niesamowity infantylizm normalny w jej wieku
Pabluś i Stachanek razem na Niebieskiej Łące...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Objawy i leczenie”