[SCHORZENIA NEUROLOGICZNE] wylew
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Czy zdarzyło się Wam,że szczur Wam oślep dnia na dzień? Dzisiaj oślepła mi Supra
Wczoraj widziała, bo było to widać, dzisiaj ja wołam ona całej siły w pręty, przyglądam się i ma jakby jaskre na oczach...no i palec kieruje tuz pod oko i nie mruga dopiro jak dotknelam powieki mrugla... :-(

Ostatnio zmieniony śr maja 17, 2006 1:39 pm przez KaRa, łącznie zmieniany 1 raz.

Wiesz, ja mam pierwszego w życiu szczuraska, więc nie mam wielkiego doświadczenia, ale myślę, że sprawa jest poważna. Chyba musisz z tym iść do weta :-( Trzymam kciuki za Twoje maleństwo :przytul:
Czy oczko jest zamglone, albo są jakieś zmiany? Jesli tak to warto pójść do weta, bo moze byc to skutkiem jakiejś choroby.
Generalnie ślepota dla szczurów nie jest problemem, bo one i tak mają kiepski wzrok.
Generalnie ślepota dla szczurów nie jest problemem, bo one i tak mają kiepski wzrok.
Sluchaj to nie wyglada dobrze, idz do weta niech to obejrzy. Bez wzroku da sie zyc, szczegolnie szczurki swietnie sobie radza - ale boje sie, zeby nie przerodzilo sie to w cos gorszego.

Zdecydowanie weterynarz (dobry!!)
To mogą być zmiany nie w samym oku, a w mózgu raczej (jakiś wylew w okolicach nerwów wzrokowych). Jaskra nie pojawia sie z dnia na dzień z tego co wiem.
To mogą być zmiany nie w samym oku, a w mózgu raczej (jakiś wylew w okolicach nerwów wzrokowych). Jaskra nie pojawia sie z dnia na dzień z tego co wiem.
Emilciu.... Ty wiesz, że nie zapomnę!!!!
Gryska, dokladnie!
Wlasnie sobie przypomniala, ze podczas paralizu (wylewu) moze wystapic takie zabielenie galek, a jesli jest to w obu, to jest bardzo nieciekawie.
Wlasnie sobie przypomniala, ze podczas paralizu (wylewu) moze wystapic takie zabielenie galek, a jesli jest to w obu, to jest bardzo nieciekawie.

mnie to na zacme wyglada... ale pewnie, do weterynarza warto sie wybrac, zwlaszcza jesli stalo sie to z dnia na dzien
Viridjam...Supra odeszla...:-(
Nie ma juz kogo leczyc..
Chcialabym sie tylko dowiedziec od Kary co na to powiedzial wet..
I jak mala umarla..
Bo mam pewne niezbyt mile doswiadczenia z oczkami tak zmetnialymi i nagla smiercia wiec...
Czekam na odpowiedz...
Nie ma juz kogo leczyc..
Chcialabym sie tylko dowiedziec od Kary co na to powiedzial wet..
I jak mala umarla..
Bo mam pewne niezbyt mile doswiadczenia z oczkami tak zmetnialymi i nagla smiercia wiec...
Czekam na odpowiedz...

i taka sliczna
Wet podejrzewal rowniez wylew albo cukrzyce...powiedzial,ze nie da sie jej ratowac...no i niestety jak wrocilismy bylo juz koniec...