[SCHORZENIA NEUROLOGICZNE] wylew

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
KaRa

Post autor: KaRa »

Czy zdarzyło się Wam,że szczur Wam oślep dnia na dzień? Dzisiaj oślepła mi Supra :cry: :cry: :cry: :cry: Wczoraj widziała, bo było to widać, dzisiaj ja wołam ona całej siły w pręty, przyglądam się i ma jakby jaskre na oczach...no i palec kieruje tuz pod oko i nie mruga dopiro jak dotknelam powieki mrugla... :-( :cry: :cry: :cry:
Ostatnio zmieniony śr maja 17, 2006 1:39 pm przez KaRa, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Layla

Post autor: Layla »

Wiesz, ja mam pierwszego w życiu szczuraska, więc nie mam wielkiego doświadczenia, ale myślę, że sprawa jest poważna. Chyba musisz z tym iść do weta :-( Trzymam kciuki za Twoje maleństwo :przytul:
Obrazek
Nisia

Post autor: Nisia »

Czy oczko jest zamglone, albo są jakieś zmiany? Jesli tak to warto pójść do weta, bo moze byc to skutkiem jakiejś choroby.
Generalnie ślepota dla szczurów nie jest problemem, bo one i tak mają kiepski wzrok.
ESTI

Post autor: ESTI »

Sluchaj to nie wyglada dobrze, idz do weta niech to obejrzy. Bez wzroku da sie zyc, szczegolnie szczurki swietnie sobie radza - ale boje sie, zeby nie przerodzilo sie to w cos gorszego.
Obrazek
Gryska

Post autor: Gryska »

Zdecydowanie weterynarz (dobry!!)
To mogą być zmiany nie w samym oku, a w mózgu raczej (jakiś wylew w okolicach nerwów wzrokowych). Jaskra nie pojawia sie z dnia na dzień z tego co wiem.
Emilciu.... Ty wiesz, że nie zapomnę!!!!
ESTI

Post autor: ESTI »

Gryska, dokladnie!
Wlasnie sobie przypomniala, ze podczas paralizu (wylewu) moze wystapic takie zabielenie galek, a jesli jest to w obu, to jest bardzo nieciekawie.
Obrazek
viridjam

Post autor: viridjam »

mnie to na zacme wyglada... ale pewnie, do weterynarza warto sie wybrac, zwlaszcza jesli stalo sie to z dnia na dzien
nezu
Kontakt:

Post autor: nezu »

Viridjam...Supra odeszla...:-(

Nie ma juz kogo leczyc..
Chcialabym sie tylko dowiedziec od Kary co na to powiedzial wet..

I jak mala umarla..
Bo mam pewne niezbyt mile doswiadczenia z oczkami tak zmetnialymi i nagla smiercia wiec...
Czekam na odpowiedz...
viridjam

Post autor: viridjam »

:( :sad2: jeszcze jedna

i taka sliczna
KaRa

Post autor: KaRa »

Wet podejrzewal rowniez wylew albo cukrzyce...powiedzial,ze nie da sie jej ratowac...no i niestety jak wrocilismy bylo juz koniec...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”