Moim zdaniem skoro tylko jeden samiec po 8 dniach był zdolny/chętny do pokrycia samiczki, trudno na jego przykładzie wyciągać daleko idące wnioski. Mój Diabeł ochotę na dziewczyny zachował dużo dłużej, niż 8 dni (zdaje się, że dobrze powyżej dwóch miesięcy, choć na pewno i później mu się zdarzało). Wyglądało to całkiem tak, jakby z nimi kopulował - choć gwarancji nie mam, bo obecności spermy w waginie nie sprawdzałam. A po kastracji odczekał 3 tygodnie, zanim do dziewczyn dołączył... Płodny najwyraźniej nie był, bo żadna z samiczek w ciążę nie zaszła.
Osobiście uważam, że 21 szczurów i pojedynczy eksperyment to chyba zbyt mało, żeby mieć całkowitą pewność. Wbrew pozorom daleko mi do jakiejś obeseji na punkcie tych 3 tygodni, ale może lepiej dmuchać na zimne. Albo wyciągnąć sobie średnią i poczekać dwa.

Bo to przecież nie jest specjalnie dużo czasu, nie powinno być wyjątkowo uciążliwe, a gdyby się jednak okazało, że nasz samczyk jest wyjątkiem i płodność zachował dłużej niż 8 dni - konsekwencje mogą być poważne.
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates