czy on musi gryźć?
Moderator: Junior Moderator
czy on musi gry???
Kiedy wkładam ręke do klatki szczurasa, ten podbiega szybko do niej i ją podgryza lekko, co to oznacza? i czemu mnie tak gryzie? gdy go wyciągam z klati już przestaje gryźć. :drap:
TU WARTO LOOKNĄĆ -------> >>HERE>HERE>HERE<<
czy on musi gryźć?
Może myśli, że podajesz mu coś do jedzenia?
Karmisz go z ręki? A może sięgasz po niego ręką pachnącą jedzonkiem (bo np. właśnie jadłeś kanapkę)?
Jeśli cię tylko delikatnie podskubuje to są to jego pieszczoty
Chociaż miałam gryzonia, z którego był straszny ważniak... ale tylko w swoim terrarium. Wyjęty miękł od razu
Karmisz go z ręki? A może sięgasz po niego ręką pachnącą jedzonkiem (bo np. właśnie jadłeś kanapkę)?
Jeśli cię tylko delikatnie podskubuje to są to jego pieszczoty

Chociaż miałam gryzonia, z którego był straszny ważniak... ale tylko w swoim terrarium. Wyjęty miękł od razu

Czy znasz różnicę między także, a tak że?
Czy wiesz kiedy napisać zresztą, a kiedy z resztą? Czy znasz język polski?

Czy wiesz kiedy napisać zresztą, a kiedy z resztą? Czy znasz język polski?

-
czy on musi gryźć?
poczytaj troche ten dział, milolosiu...
podbiega, bo jest zainteresowany, krzywdy ci nie chce zrobić...
mały jest, bawić się chce... w każdym razie, niektóre z moich ogonów robiły to w wieku szczeniecym, a z czasem im przeszło... chociaż bawić lubia sie nadal
podbiega, bo jest zainteresowany, krzywdy ci nie chce zrobić...
mały jest, bawić się chce... w każdym razie, niektóre z moich ogonów robiły to w wieku szczeniecym, a z czasem im przeszło... chociaż bawić lubia sie nadal

BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
czy on musi gryźć?
my mamy ten sam problem ze szczurem,kupionym 2 dni temu,ale...
mnie nie dziabie,za to mojego chlopaka momo,ze to on sie czesciej nimi zajmuje.
mam nadzieje,ze to tylko kwestia czasu
mnie nie dziabie,za to mojego chlopaka momo,ze to on sie czesciej nimi zajmuje.
mam nadzieje,ze to tylko kwestia czasu

czy on musi gryźć?
milolosiu, od jak dawna szczur jest u ciebie? bo z tego co widze to juz probowales go wykapac i sie go pozbyc... wiec chyba od niedawna? nic dziwnego ze gryzie... na poczatku musisz byc delikatny i wykonywac spokojne ruchy, siedziec z nim jak najdluzej i w zadnym wypadku nie robic mu zadnej krzywdy bo sie do ciebie zniecheci!

czy on musi gryźć?
eh... moje ogonki są u mnie już miesiąc... a ciągle odsuwają się od mojej reki... chociaż wchodzą na mnie, łażą po mnie itd. już nawet wypróbowałam dzisiaj metode z wanną, ale tylko mnie podrapały :/ jutro znów spróbuje, a teraz właśnie po mnie chodzą i wąchają mnie tymi słodkimi noskami 

Brygada RR pozdrawia z Łodzi 

-
czy on musi gryźć?
moje ciurki też delikatnie pogryzają moje palce a zaraz potem liżą całą dłoń, jak ją wyciągam to lecą za nią jak kotek za kłębkiem wełny, mimo, że nie zawsze ręka pachnie jedzonkiem. takie to słodkie 

-
czy on musi gryźć?
Moje szczurki mnie też czasami podgryzają, a potem mnie liżą
Może pachnie Ci czymś ręka? Jeśli Twów szczurek najpierw podbiega i Cię podgryza, a potem już nie, to znaczy że uświadamia sobie że Twoja ręka to nie jedzenie 

czy on musi gryźć?
moje samiczki mnie tylko na poczatku podgryza ale tylko wtedy gdy czuja jedzonko,lub np. mydło.to nie boli;)tylko zobaczy czy nasza ręka jest jadalna a potem daje spokój;)
czy on musi gryźć?
Takie delikatne podgryzanie to również oznaka przyjaźni i zaufania...Tak jak iskanie...Chociaż u Nunka ( [']
) byla to chęc do zabawy. Gdy np. siedzialam przy komputerze z Nunusiem , on podbiegal do mojej ręki na myszce i delikatnie przesuwal otwarty pyszczek po wierzchu dłoni.Potem szybciutko uciekał za komputer...Gdy nie zwracalam uwagi robil to jeszcze raz..chcial zebym go ręką ganiala po calym biurku.Koffane maleństwo 

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli