czy on musi gryźć?

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

milolosiu
Kontakt:

czy on musi gry???

Post autor: milolosiu »

Kiedy wkładam ręke do klatki szczurasa, ten podbiega szybko do niej i ją podgryza lekko, co to oznacza? i czemu mnie tak gryzie? gdy go wyciągam z klati już przestaje gryźć. :drap:
TU WARTO LOOKNĄĆ -------> >>HERE>HERE>HERE<<
Awatar użytkownika
Vella
Starszy Moderator na urlopie

czy on musi gryźć?

Post autor: Vella »

Może myśli, że podajesz mu coś do jedzenia?
Karmisz go z ręki? A może sięgasz po niego ręką pachnącą jedzonkiem (bo np. właśnie jadłeś kanapkę)?

Jeśli cię tylko delikatnie podskubuje to są to jego pieszczoty :)

Chociaż miałam gryzonia, z którego był straszny ważniak... ale tylko w swoim terrarium. Wyjęty miękł od razu ;)
Czy znasz różnicę między także, a tak że?
Czy wiesz kiedy napisać zresztą, a kiedy z resztą? Czy znasz język polski?

Obrazek
mataforgana

czy on musi gryźć?

Post autor: mataforgana »

poczytaj troche ten dział, milolosiu...

podbiega, bo jest zainteresowany, krzywdy ci nie chce zrobić...
mały jest, bawić się chce... w każdym razie, niektóre z moich ogonów robiły to w wieku szczeniecym, a z czasem im przeszło... chociaż bawić lubia sie nadal :P
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
hidwa

czy on musi gryźć?

Post autor: hidwa »

my mamy ten sam problem ze szczurem,kupionym 2 dni temu,ale...
mnie nie dziabie,za to mojego chlopaka momo,ze to on sie czesciej nimi zajmuje.
mam nadzieje,ze to tylko kwestia czasu ;)
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

czy on musi gryźć?

Post autor: sachma »

milolosiu, od jak dawna szczur jest u ciebie? bo z tego co widze to juz probowales go wykapac i sie go pozbyc... wiec chyba od niedawna? nic dziwnego ze gryzie... na poczatku musisz byc delikatny i wykonywac spokojne ruchy, siedziec z nim jak najdluzej i w zadnym wypadku nie robic mu zadnej krzywdy bo sie do ciebie zniecheci!
Obrazek
Aniia

czy on musi gryźć?

Post autor: Aniia »

eh... moje ogonki są u mnie już miesiąc... a ciągle odsuwają się od mojej reki... chociaż wchodzą na mnie, łażą po mnie itd. już nawet wypróbowałam dzisiaj metode z wanną, ale tylko mnie podrapały :/ jutro znów spróbuje, a teraz właśnie po mnie chodzą i wąchają mnie tymi słodkimi noskami :)
Brygada RR pozdrawia z Łodzi :)
tygrys1985

czy on musi gryźć?

Post autor: tygrys1985 »

moje ciurki też delikatnie pogryzają moje palce a zaraz potem liżą całą dłoń, jak ją wyciągam to lecą za nią jak kotek za kłębkiem wełny, mimo, że nie zawsze ręka pachnie jedzonkiem. takie to słodkie :)
niebieskooka

czy on musi gryźć?

Post autor: niebieskooka »

Moje szczurki mnie też czasami podgryzają, a potem mnie liżą ;) Może pachnie Ci czymś ręka? Jeśli Twów szczurek najpierw podbiega i Cię podgryza, a potem już nie, to znaczy że uświadamia sobie że Twoja ręka to nie jedzenie :D
kataryna

czy on musi gryźć?

Post autor: kataryna »

moje samiczki mnie tylko na poczatku podgryza ale tylko wtedy gdy czuja jedzonko,lub np. mydło.to nie boli;)tylko zobaczy czy nasza ręka jest jadalna a potem daje spokój;)
Celina
Kontakt:

czy on musi gryźć?

Post autor: Celina »

Takie delikatne podgryzanie to również oznaka przyjaźni i zaufania...Tak jak iskanie...Chociaż u Nunka ( ['] :( ) byla to chęc do zabawy. Gdy np. siedzialam przy komputerze z Nunusiem , on podbiegal do mojej ręki na myszce i delikatnie przesuwal otwarty pyszczek po wierzchu dłoni.Potem szybciutko uciekał za komputer...Gdy nie zwracalam uwagi robil to jeszcze raz..chcial zebym go ręką ganiala po calym biurku.Koffane maleństwo :D
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli                           
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”