Filip. Ot, Filip.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

Post autor: Chyna »

[quote="angelsdream"]Wg szczurzego kalkulatora klatka jest za mala, ale prawda jest taka, że wszystko zależy od tego jak często szczuras wychodzi z niej, jakie ma usposobienie i jak ją urządzisz. Dla jednego ogonka absolutnie wystarczy, a jak bedziesz kupować nową, to pamiętaj, że szczurki wolą wyższe niż szersze klatki. :D[/quote]

Dziękuję.

Będę musiała kupić nową, ale nie wiem na kiedy się przygotować na taki zakup.
Jak szybko rośnie szczurek? Jeśli teraz ma ok. miesiąca to za jaki czas będę musiała dla niego i przyszłego kompana kupić większą?
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

Post autor: AngelsDream »

Szczurki rosną szybko, dominujące samce podobno całe zycie, ale po 9 miesiacu znacznie wolniej. Najwieksze zmiany, to chyba do 4 miesiąca. Możesz sobie porownac z dlugoscią moich: 45cm, 43 cm, 49 cm, 46 cm - wszystko z ogonem - szczury ok 1,5 roku.
Wyjątki i dwa psy.
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

O mateczko...

Szczury miałam jak byłam mała, dobrze nie pamiętam, ale jak wyciągnęłam miarkę i zrobiłam przymiarkę to to jak mały pies jakiś a nie gryzoń... Zaczynam się bać... :|
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

Nie ma czego, nie zmierzylam jeszcze mojego najwiekszego szczurasa... Ja mam same samczyki, dobrze odkarmione - wszerz szczegolnie... Ubolewam, że jednego musialam wczoraj odprowadzić za tęczowy mostek, ale tak to już z nimi jest. Jakby co służę całą swoją wiedzą i doświadczeniem rownież na gg. Mój rekord wynosił 6 szczurzych samczyków w 3 klatkach. 4 w metrowej dla fretki i dwa w dwoch połączonych. W tej chwili 3 mieszkają w klatce 70 inter zoo dla wiewiórki, a nowy sam w inter zoo duzej dla chomika - przy czym wyjelam polki. Takze rozwiazan na trzymanie ogonow jest duzo.
Wyjątki i dwa psy.
herneith
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

Post autor: herneith »

to ja dołącze się do męczących o zdjęcia (:
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

Ostatnio zmieniony sob wrz 16, 2006 11:16 am przez Chyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Opaki
herneith
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

o prosze:) husky jak nic:) tylko czekać aż zbieleje(: piekny potworek
Anita

Filip. Ot, Filip.

Post autor: Anita »

O, jakie śliczności.. niebieski husky?
Na pewno jest starszy niż 3 tygodnie, ja bym mu dała 5 tyg.
Słodki :zakochany:

(a tam w tle Beatles'ów widzę :hihi: )
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

Urocza bestyja... Klatka tak jak mówiłam, dla więcej niż jednego za mala... Może nie zbieleje... :roll:

American blue husky?
Ostatnio zmieniony sob wrz 16, 2006 10:59 am przez AngelsDream, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyjątki i dwa psy.
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

[quote="herneith"]o prosze:) husky jak nic:) tylko czekać aż zbieleje(: piekny potworek[/quote]

:dj:
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

Ale o co chodzi z tym zbieleniem.... :oops:
Że co, że źle?
Obrazek
Opaki
herneith
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

szczurki husky z wiekiem zmieniaja barwe po prostu:) chcesz to obejrzyj sobie mojego u mnie w galerii.. :P jak do mnie przybył był ciemnoszary.
Ostatnio zmieniony sob wrz 16, 2006 11:00 am przez herneith, łącznie zmieniany 1 raz.
Anita

Filip. Ot, Filip.

Post autor: Anita »

Husky z reguły mają to do siebie, że w miarę jak rosną, robią się bielsze.
Mogą być nawet całe białe a mogą tylko troszkę zbieleć ;)
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

Husky z wiekiem potrafią się zrobic całkiem białe... Ale taka już ich natura - niektorym to przeszkadza, niektorym nie.
Wyjątki i dwa psy.
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Filip. Ot, Filip.

Wszyscy jednogłośni, jak jeden okrzyk, nieźli jesteście - ok, bielej Filip, bielej! Śmiało! :jezor2:
Obrazek
Opaki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”