Szczurka naprawdę można zabrać ze sklepu za symboliczną złotówkę jeśli jest np chory. Ja biorę, brać będę, ale ostatnio ze względu na bezpieczeństwo (przeprowadzka na kilka miesięcy) nie odwiedzam sklepów

Moderator: Junior Moderator
Odpowiedzi na forum terrarystycznym czy hodowla karmowa się opłaca:Mam do opylenia male szczurki (sa wielkosci doroslej myszy).
6 szt. po 2zeta za jednego gryzonia. Za wszystkie 10zl. Tylko odbior osobisty w Lublinie.
jak nie szkoda ci kasy to mozesz sobie kupowac pokarm
Apropos hodowli myszek:Hodowla pokarmu na dłuższą metę na pewno się opłaca. Pomyśl:
na raz musisz kupić "trochę więcej" danego pokarmu, ale później, w miare upływu czasu, koszty się zwrócą.
... i szczurów:Chciałbym karmić je żywymi Oseskami a później myszkami..a w miejscu gdzie mieszkam jednego oseska cenią za 3 zeta. więc mam na tydzień wydatek min 6zł. przy opcji lekko głodowej czyli wychodzi koł 30 zł miesięcznie... myśle, że hodowla wyniesie mnie taniej..
i jeszcze o hodowli komercyjnej:Dla szczurów polecam klatki przeznaczone dla królików - niestety trzeba je osiatkować drobną siatką, ale można przy okazji zrobić parę ulepszeń na przykład karmnik na granulat. U mnie się takie klatki świetnie sprawują. Szczury, nawet w bardzo dużym pojemniku nie powinny być w grupach większych niż 1+4 bo jak widzę każda samica zajmuje przy porodzie swój kąt a często rodzą wszystkie hurtem. U mnie ideałem są zestawy 1+3.....
Miła pani wiedziała, że jestem terrarystą i wiedziała dobrze, po co potrzebne mi są myszy. Nie wiedziała jednak, że ja myszy rozmnaża na karmę w ilościach przekraczających potrzeby konsumpcyjne moich pupili, i że robię to czysto komercyjnie. (...) Węże posiadam od sierpnia 2003. W tym czasie założyłem hodowle myszy. Z początku była to hodowla czysto na własne potrzeby żywieniowe moich gadów. Z czasem nabrała rozmachu po tym jak różni znajomi zaczęli coraz częściej pytać czy nie posiadam aktualnie mysich osesków, z którymi jakoś w 3miejskich sklepach jest dziwnie krucho (ciekawe swoją drogą, czym w sklepach karmi się podrostki węży, jeśli na stanie nie ma się mysich osesków). Od listopada 2003 roku stan myszek osiągnoł rozmiar ok. 30 samic i 4 samców (w 4 akwario-terrariach).