Pozdrawiam
Jak odkarmić oseska?
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Proszę o pomoc. Jak odkarmic oseska?
krwiopijka, w ciągu dnia karmie go nawet, co 3 godziny chyba, że nie mogę to wtedy musi odczekać te 4, a rzadziej to go karmiłem zanim się czegokolwiek dowiedziałem o karmieniu. Tylko w nocy karmie go, co 4 godziny. Brzuszek masuję tylko po jedzeniu, ale zacznę też przed
myję go po każdym karmieniu, bo się zawsze ubrudzi 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz wrz 24, 2006 10:05 am przez Ariel, łącznie zmieniany 1 raz.
merch,nie chodzę do szkoły i jak narazie też nie pracuję. Niestety ja nie wiem jak powinien wyglądać taki maluch, postaram się go karmić częściej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Sprawdź jego skórę - chwyć lekko palcami fałd skórki na plackach i delikatnie odciągnij. Jeśli skóra wróci na swoje miejsce, to w porządku. Jeśli nie, maluch może być odwodniony. Wtedy radziłabym póść z nim do dobrego weta. Częste karmienie to może być za mało, nierzadko malucha tzreba wspomóc podskórnymi zastrzykami z roztworu glukozy. Łatwo się je robi, poradzisz sobie.
Napisałaś na plackach, chodzi o plecy? Naciągałem mu skórę na plecach i wraca na swoje miejsce, więc chyba jest w porządku.
Plecy, plecy. Wybacz literówkę. Jak wraca (niekoniecznie błyskawicznie, ale w ciągu kilku sekund), to w porządku.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 24, 2006 4:19 pm przez krwiopij, łącznie zmieniany 1 raz.
Króciutki filmik. W roli głównej maluch, którym się opiekuję 
filmik
Proszę o komentarze, co sądzicie o jego stanie zdrowia.
Pozdrawiam.
filmik
Proszę o komentarze, co sądzicie o jego stanie zdrowia.
Pozdrawiam.
Maluch jest szczuplutki, ale wyglada dobrze.
Biedny malec, sam jak palec, kiedy powinien byc z mamusia - ehhh...
Czym go karmisz?
W czym go trzymasz?
Biedny malec, sam jak palec, kiedy powinien byc z mamusia - ehhh...
Czym go karmisz?
W czym go trzymasz?

Karmię go mlekiem sojowym z, Bebiko które polecała mi krwiopijka.
A trzymam w akwarium wypełnionym trocinami, w dzień pali się nad nim lampka i temperatura dochodzi do 29 - 30 stopni. W nocy wkładam ciepłą butelkę z woda pod trociny, wtedy temperatura to ok. 25 stopni.
A trzymam w akwarium wypełnionym trocinami, w dzień pali się nad nim lampka i temperatura dochodzi do 29 - 30 stopni. W nocy wkładam ciepłą butelkę z woda pod trociny, wtedy temperatura to ok. 25 stopni.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 24, 2006 5:38 pm przez Ariel, łącznie zmieniany 1 raz.
i jak z maluchem?
Jak narazie się trzyma
Oby tak dalej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Niestety. Przedwczoraj otworzył oczka i od tego czasu jego stan się pogorszył. A wczoraj odszedł
. Nie wiem, co się stało, starałem się, ale mi się nie udało 
Ariel, bardzo mi przykro... niestety, ale zazwyczaj nie da sie uratowac takich malych oseskow, gdyz praktycznie trzeba zapewniac im opieke 24 h na dobe...
Bardzo smutno... :-(
[']['][']
Bardzo smutno... :-(
[']['][']

Grubasy zapraszają do galerii -> http://szczury.org/album_personal.php?user_id=2925
Ami (07.05.2006) ze mną od 12.06.2006
Caspuś (07.09.2006) ze mną od 11.10.2006
Docencik (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Dziekaniątko (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Ami (07.05.2006) ze mną od 12.06.2006
Caspuś (07.09.2006) ze mną od 11.10.2006
Docencik (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Dziekaniątko (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Smutne :sad10: