Por (surowy, gotowany, suszony)
Moderator: Junior Moderator
Por (surowy, gotowany, suszony)
Moja szczurka uwielbia przegotowanego pora. Czy wasz też to lubią?Czy dawać Heli często pora?
Ugotowany por
Nad porem się nigdy nie zastanawiałam, po prostu sama go nie lubię, więc nie gotuję
Z tego co wiem, to jest on zdrowy, dla nas, ludzi, możliwe, że zawiera jakieś związki toksyczne, ale wątpię, możesz poszukać na necie.
A czy dawać często? To zalezy w jakich ilościach i jak często. Moim zdaniem - jako przysmak, miękkie to jest, a szczury miękkiego za dużo nie powinny jeść.

A czy dawać często? To zalezy w jakich ilościach i jak często. Moim zdaniem - jako przysmak, miękkie to jest, a szczury miękkiego za dużo nie powinny jeść.
Ugotowany por
Hmm.... będę musiała spróbować.... na razie to ja uwielbiam pora a nie szczuraski... :lol2:
-
Ugotowany por
ja moim myszatym daję gotowanego pora - od czasu do czasu. bo moje myszate żerują teraz na fakcie, że gotuję dla psa
więc dzielę porcje i wszyscy sa zadowoleni.
a por bardzo im wszystkim smakuje.
tylko jedna uwaga - z moich obserwacji wynika, że za duża ilość tego przysmaku może wywoływać biegunkę.

a por bardzo im wszystkim smakuje.
tylko jedna uwaga - z moich obserwacji wynika, że za duża ilość tego przysmaku może wywoływać biegunkę.
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
Ugotowany por
ugotowany por? a pfe! w moim przypadku nikt tego nie ruszył nawet.
za to brokuły..mmm :hihi:

Zonia[*] Shadow[*] I will always love you...
with me: Salsa Samba Azucar Neya Billy Ella Sarah Dakota Georgia!
with me: Salsa Samba Azucar Neya Billy Ella Sarah Dakota Georgia!
Ugotowany por
Ja kiedyś ugotowałam, to nie tknęły - niestety. Tak więc por zostaje dla mnie, bo uwielbiam
W ogóle moje jakieś takie wybredne... ni pora, ni marchewki, ni brokułów..

Za TM ['] : Silje (25.12.2006 - 25.01.2008), Iris (14.07.2006 - 02.09.2008), Wolke (14.07.2006 - 25.08.2008), Shivia (ok. 14.07.2006 - 18.09.2008)
- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Czy można dać szczurkowi pora?
Dostałam ekologiczne pory z własnej działki i zastanawiam się czy można dać szczurkowi trochę.
Ma ktoś praktykę w tym temacie?
Ma ktoś praktykę w tym temacie?
Odp: Czy można dać szczurkowi pora?
Ja czasami daję trochę. Dziewczyny zjadają, ale się o niego nie zabijają 

Tosia, Nitka, Isia, Sułka -nasze ogonki
Duszki:(( Fredzia, Inka, Jadzia
Duszki:(( Fredzia, Inka, Jadzia
Zaszkodzić nie zaszkodzi, ja czasem daję trochę myszoskoczkom. Szczurom też chciałam dać parę razy, ale mnie wyśmiały;)
A w jakiej postaci dajecie tego pora?
Próbowałam dać moim potworom takiego sparzonego wrzątkiem,żeby nie był za ostry,ale
spojrzały na mnie jakbym je otruć chciała...
Za to,jak zobaczyły MOJĄ sałatkę z pora(z majonezem
)to musiałam z pokoju uciekać
Próbowałam dać moim potworom takiego sparzonego wrzątkiem,żeby nie był za ostry,ale
spojrzały na mnie jakbym je otruć chciała...
Za to,jak zobaczyły MOJĄ sałatkę z pora(z majonezem

Dodaję suszonego pora do własnej mieszanki, a dokładniej włoszczyznę suszoną kupioną w sklepie - same suszone warzywa bez innych dodatków.