Por (surowy, gotowany, suszony)

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

igor

Por (surowy, gotowany, suszony)

Post autor: igor »

Moja szczurka uwielbia przegotowanego pora. Czy wasz też to lubią?Czy dawać Heli często pora?
Awatar użytkownika
Azi

Ugotowany por

Post autor: Azi »

Nad porem się nigdy nie zastanawiałam, po prostu sama go nie lubię, więc nie gotuję :) Z tego co wiem, to jest on zdrowy, dla nas, ludzi, możliwe, że zawiera jakieś związki toksyczne, ale wątpię, możesz poszukać na necie.

A czy dawać często? To zalezy w jakich ilościach i jak często. Moim zdaniem - jako przysmak, miękkie to jest, a szczury miękkiego za dużo nie powinny jeść.
bonsai

Ugotowany por

Post autor: bonsai »

Hmm.... będę musiała spróbować.... na razie to ja uwielbiam pora a nie szczuraski... :lol2:
mataforgana

Ugotowany por

Post autor: mataforgana »

ja moim myszatym daję gotowanego pora - od czasu do czasu. bo moje myszate żerują teraz na fakcie, że gotuję dla psa :) więc dzielę porcje i wszyscy sa zadowoleni.

a por bardzo im wszystkim smakuje.

tylko jedna uwaga - z moich obserwacji wynika, że za duża ilość tego przysmaku może wywoływać biegunkę.
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
zebra

Ugotowany por

Post autor: zebra »

ugotowany por? a pfe! w moim przypadku nikt tego nie ruszył nawet. ;) za to brokuły..mmm :hihi:
Zonia[*] Shadow[*] I will always love you...

with me: Salsa Samba Azucar Neya Billy Ella Sarah Dakota Georgia!
Awatar użytkownika
Sileas
Kontakt:

Ugotowany por

Post autor: Sileas »

Ja kiedyś ugotowałam, to nie tknęły - niestety. Tak więc por zostaje dla mnie, bo uwielbiam :D W ogóle moje jakieś takie wybredne... ni pora, ni marchewki, ni brokułów..
Za TM ['] : Silje (25.12.2006 - 25.01.2008), Iris (14.07.2006 - 02.09.2008), Wolke (14.07.2006 - 25.08.2008), Shivia (ok. 14.07.2006 - 18.09.2008)
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Czy można dać szczurkowi pora?

Post autor: Magamaga »

Dostałam ekologiczne pory z własnej działki i zastanawiam się czy można dać szczurkowi trochę.

Ma ktoś praktykę w tym temacie?
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Biedrzyk

Odp: Czy można dać szczurkowi pora?

Post autor: Biedrzyk »

Ja czasami daję trochę. Dziewczyny zjadają, ale się o niego nie zabijają :)
Tosia, Nitka, Isia, Sułka -nasze ogonki
Duszki:(( Fredzia, Inka, Jadzia
Awatar użytkownika
Sephrenia

Post autor: Sephrenia »

Zaszkodzić nie zaszkodzi, ja czasem daję trochę myszoskoczkom. Szczurom też chciałam dać parę razy, ale mnie wyśmiały;)
Awatar użytkownika
huka

Post autor: huka »

A w jakiej postaci dajecie tego pora?
Próbowałam dać moim potworom takiego sparzonego wrzątkiem,żeby nie był za ostry,ale
spojrzały na mnie jakbym je otruć chciała...
Za to,jak zobaczyły MOJĄ sałatkę z pora(z majonezem ;D)to musiałam z pokoju uciekać
S.

Post autor: S. »

Dodaję suszonego pora do własnej mieszanki, a dokładniej włoszczyznę suszoną kupioną w sklepie - same suszone warzywa bez innych dodatków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”