RE: Moja mała kochana

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ania234

Moja mała kochana

Post autor: ania234 »

taak Wiki i Dżeki też mi sie podoba
jestem zła moja mama powiedziala że szczurek na początku ferii bedzie a teraz że nie bo tata planuje wyjazd i jak pojedziemy to gdzie ciur zostanie a u babci nie bo dwóch nie bedzie chciała :-( :cry: no i szczurek w drugim tygodniu ferii chyba :sad2: :-( :cry:
robie sie nie cierpliwa bo ile można czekac :evil: :zlosc: nie wytrzymam chce już mieć Wiki i chce je połączyć
a jeszcze musze ja do sibie przyzwyczaić troche. a tydzien mi do tego wystarczy ??jak myślicie ??? :drap:
Ze mną Wiki i Sensi
W serduszku Dżeki i Lili :*
Awatar użytkownika
sauatka
Kontakt:

Moja mała kochana

Post autor: sauatka »

ania234, ja myślę żebyś poczekała ;). W końcu tydzień to nie tak długo.

Dżeki jest śliczna :zakochany:. Satanka zakochana w kapturach ;)
ania234

Moja mała kochana

dwa albo trzy wiem czekac czekac i jeszcze raz czekac
P.S tydzien wystarczy do oswojenia :drap: :drap: prosze o odp
Ze mną Wiki i Sensi
ania234

mam szczurka nowego :D :D :D
jest śliczniusia i malusia no i zainteresowana Dżeki a Dżeki nie jest zainteresowana Wiki
poradźcie co mam zrobić sprubować na łóżku czy poczekać????

P.S niedługo będą zdjęcia ;)
Ze mną Wiki i Sensi
ania234

Dżeki sie znowu na malą zdenerwowala ludzie co mam robić???
Ze mną Wiki i Sensi
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Post autor: Lulu »

Aniu, w temacie: 'Młody szczur z dorosłym' napisalas:
[quote="ania234"]
a mam pytanko jeszcze jedno czy jeżeli szczurek jest obojętny na drugiego ale tylko na ręcach to sprubować spotkać je na łóżku??? boje się że duża zrobi coś malej bo jest naprawde mała :-(
[/quote]

ja zapytalam:
[quote="Lulu"]
ania234, bo az nie wiem czy dobrze zrozumialam: zapoznawalas szczury u siebie na rekach?
[/quote]

Jezelic hcesz porady to musisz pewnych ifnormacji udzielic ;)
Do tego pytania dorzuce jeszcze czy nie zapoznawalas je przez kratki?
Jak w ogole wygladaja spotkania dziewczyn skoro Dzeki tak sie denerwuje?
Awatar użytkownika
sue

Post autor: sue »

P.S tydzien wystarczy do oswojenia :drap: :drap: prosze o odp
Nie ma określonego czasu na oswajanie.. To zależy od charakteru szczura, od osoby oswajającej, od warunków, ale tydzień to na pewno za mało. Poza tym co rozumiesz przez oswojenie? Dozgonną miłość, natychmiastowa reakcja na zawołanie? Do takich rzeczy niekiedy dąży sie nawet miesiącami..
Dżeki sie znowu na malą zdenerwowala ludzie co mam robić???
Jak je poznawałaś w końcu? Dżeki moze się czuć zagrożona, albo nawet zazdrosna o drugą, w jakim są obydwie wieku i od kiedy u ciebie są?
Nobody is perfect. My name is nobody.

['] Pestka [II 2006 - 31 VIII 2007]

Obrazek
ania234

Sue Dżeki mam od roku a małą od piątku Dzeki ma rok (ponad) Wiki ma miesiąc może (jak znajdę kabel od aparatu to dam zdjęcia) Lulu tak zapoznawałam je przez kratki ale to Dżeki podchodziła do małej i ich spotkania tak wyglądały to się Dzeki tak denerwowała no i jeszcze je poznawałam na kolanach mojej mamy wtedy była spokojna a Wiki na nią wchodziła
i spotkać je na tym łóżku bo jak rozmawiałam z Anią to mówiła żeby je zapoznać tak jak samców (znaczy je tak połączyć)
Ze mną Wiki i Sensi
ania234

Dżeki i Wiki są razem Wiki iska Dżeki i Dżeki Wiki ale czasami.Nie śpią jeszcze razem ale już niedlugo będa ;) a i jeszcze się czasmi razem bawią tak że Dżeki siedzi tyłem do Wiki i ona na niąwchodzi zachenca do zabawy potem zchodzi i się tak szybko Dżeki odwraca i mała ucieka hihi i tak ciągle.Czyli ogólnie jest dobrze ale jeszcze dzień dwa i będzie lepiej ;)

zdjęcie nr jeden (to jej pierwsze zdjęcie)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1bb ... 2b2c3.html
jak sie naladują baterje od aparatu to bedzie więcej zdjęć Dżeki ,Wiki i może razem dwóch ;)
Ostatnio zmieniony sob sty 27, 2007 2:49 pm przez ania234, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze mną Wiki i Sensi
ania234

Mala dostala wapienko i tak jezajade że milo patrzeć.Zdjęcia dopiero będą wieczorem bo mój brat przyniesie kabel.Ale zdjątka piękne pare jest wspulnych robionychw klatce. ;)
Ze mną Wiki i Sensi
ania234

oto zdjątka Dżeki ,Wiki
Dżeki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c7 ... 221e6.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/013 ... d83bc.html
no i Wiki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a7 ... 1359b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4b ... 428e2.html
zdjęcia ich razem pużniej bo nie wgralam jeszcze
P.S one już razem śpią :D i Wiki zabrala Dżeki jajko ;)
Ostatnio zmieniony pn sty 29, 2007 3:31 pm przez ania234, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze mną Wiki i Sensi
ania234

Jest już dobże czasami Dżeki pokazule że żądzi ale tak to jest ok.A i jeszcze mala chce się z nią bawić i tak na nią wskakuje i sie tak żuca po calek klatce i jest śmiesznie hihi.A i jak przynioslam mala pierwszego dnia to sie bala troche ale następnego już nie.i jeszcze ona wszystkich liże(znaczy mnie mame i brata)ale tak od pierwszego dnia lizala.To wogóle mily ciurek ale Dżeki nie pżebije ;) bo są takie same obydwie na tym samym miejscu w srcu mam :)
P.S czemu nic nie piszecie nudno tak pisać jak nikt nie odpisuje
Ostatnio zmieniony śr sty 31, 2007 1:16 pm przez ania234, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze mną Wiki i Sensi
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Och kurcze alez z Wiki malenstwo. Sliczna ma morduche :D
Oczywiscie dzeki tez sliczna, zreszta ja jestem fanka czarnych kapturow :D
Super ze sie dziewczyny dogadaly. Wydaje mi sie ze takie szalencze lizanie moze byc oznaka tak zwanej choroby sierocej. Moze mala za wczesnie byla od mamy zabrana. Ale to taka moja teoria, ktora oczywiscie prawda byc nie musi ;). Moja gnojowizna Mesza tez lizala jak wariatka i to nie tylko rece, ale twarz, lydki, stopy. Teraz juz jej przeszlo i tylko cmoki w nos daje. ;)
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
ania234

no moja też nie tylko po rękach liże ale wszędzie.są razem i sie nie gryzą ale dziwne bo jak na nie patrzylam jak mala chciala sie bawić to sie Dżeki polożyla na plecki i tak leżala a Wiki sie chciala bawić i ją lizala zchodzila i wchodzila na nią.Czy to znaczy że Dżeki oddala jej teren czy tylko sie tak położyla ????
Ze mną Wiki i Sensi
ania234

nie terenu jej nie oddała bo wczoraj znowu ją przewracala .Moje dziewczyny mają chamaczek i rękaw (tunel)no i czekają na ulepszenie tego tunelu no i mialy zmianę dekoracji w klatce. ;)
O jak sie fajnie mówi moje dziewczyny :D tak jakoś fajniej :D:D
Ze mną Wiki i Sensi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”