Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...|| Topic czytel
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

RE: Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...
yss - ja chyba też :] Te najstarsze części są najlepsze ;]

ja przeczytałam ostatnio "Chemię śmierci" Simona Becketta  bardzo fajna
 bardzo fajna  i do konca nieprzewidywalna
 i do konca nieprzewidywalna  polecam gorąco
 polecam gorąco  .
.

bardzo fajna
 bardzo fajna  i do konca nieprzewidywalna
 i do konca nieprzewidywalna  polecam gorąco
 polecam gorąco  .
.W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki  :) <3
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

:) <3[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
- maua_czarna
[quote="Telimenka"]
"Chemię śmierci" Simona Becketta
[/quote]
tez czytalam:)
teraz czytam Cejrowskiego "Rio Anaconda", juz moge polecic z czystym sumieniem

"Chemię śmierci" Simona Becketta
[/quote]
tez czytalam:)
teraz czytam Cejrowskiego "Rio Anaconda", juz moge polecic z czystym sumieniem

i co sadzisz o Chemii śmierci mi sie bardzo podobała  jesli ktos lubi fantasy to polecam Sapkowskiegio
 jesli ktos lubi fantasy to polecam Sapkowskiegio 

W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki  :) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

:) <3[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
telimenka: większość z nas już go zna  ja np czytam go już 18 lat
 ja np czytam go już 18 lat  

i z kolei polecam kurta vonneguta. cokolwiek. wszystko miał dobre... o i "wizję lokalną" lema, z jedyną w swoim rodzaju procedurą kładzenia się spać i padliną na spacerze...
[żeby nie było... nadal czytam diunę, czwarty tom, a może piąty... aaaależ to wolno idzie...]

i z kolei polecam kurta vonneguta. cokolwiek. wszystko miał dobre... o i "wizję lokalną" lema, z jedyną w swoim rodzaju procedurą kładzenia się spać i padliną na spacerze...
[żeby nie było... nadal czytam diunę, czwarty tom, a może piąty... aaaależ to wolno idzie...]
ten się nie myli, kto nic nie robi

hehehe aha ja myslalam ze on jakis nowy  hihih bo malo o nim w necie i w ogole cos kumpela mowila
 hihih bo malo o nim w necie i w ogole cos kumpela mowila  głupia ja
 głupia ja

hihih bo malo o nim w necie i w ogole cos kumpela mowila
 hihih bo malo o nim w necie i w ogole cos kumpela mowila  głupia ja
 głupia jaW oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki  :) <3

- maua_czarna
za duzo cytowaniaaaa fuj.
co do chemii smierci: podobala mi sie, ciekawie napisana, ale czytalam lepsze ksiazki.
co do sapkowskiego: uwielbiam.
co do lema: w ogole nie potrafie go przetrawic, mierzi mnie jego sposob pisania,tematyka, ogolnie nie dla mnie.
czytam teraz tez "mechaniczna pomarancze". ogolnie czyta mi sie zmudnie, bo jest tam wiele wyrazow zapozyczonych z rosyjskiego, ale nieco zmodyfikowanych. moja ztycznosc z tym jezykiem byla dosyc ograniczona, wiec caly czas musze zagladac do slowniczka z tylu ksiazki:) ale sama w sobie ciekawa, jak przeczytam, to dowiem sie,czy lepsza niz film:)

co do chemii smierci: podobala mi sie, ciekawie napisana, ale czytalam lepsze ksiazki.
co do sapkowskiego: uwielbiam.
co do lema: w ogole nie potrafie go przetrawic, mierzi mnie jego sposob pisania,tematyka, ogolnie nie dla mnie.
czytam teraz tez "mechaniczna pomarancze". ogolnie czyta mi sie zmudnie, bo jest tam wiele wyrazow zapozyczonych z rosyjskiego, ale nieco zmodyfikowanych. moja ztycznosc z tym jezykiem byla dosyc ograniczona, wiec caly czas musze zagladac do slowniczka z tylu ksiazki:) ale sama w sobie ciekawa, jak przeczytam, to dowiem sie,czy lepsza niz film:)
Ostatnio - Oj dziewczyny M. Musierowicz uwielbiam... zwłaszcza "Idę sierpniową" i "Nutrię i Nerwusa"  , "Muminki" ... to cudo! a tak poważniej : to "Wilk stepowy" hermana Hessa, "120 dni sodomy" M. de Sade, "Czas  życia i czas śmierci " Remarque'a  "Religie gnozy" H. Jonasa i Obecnie - "Krola Jezusa" R. Gravesa i  ......... "Sage o ludziach lodu  " po raz kolejny heheheh
A co powiecie na temat "Samottności w sieci" i "Nostalgi anioła"?

A co powiecie na temat "Samottności w sieci" i "Nostalgi anioła"?
					Ostatnio zmieniony pn lut 19, 2007 7:22 pm przez koopa, łącznie zmieniany 1 raz.

Ozzek (*) 10.10.04 - 16.07.06
Rubin (*) 11.06.07 - 12.06.07
Joda + Jenkin od 18.07.06
Jenkin (*) 15.07.08 Joda (*) 14.12.08
RubinII (*) od 2.07.07 - 26.10.2008
Czejen od 22.09.07

Rubin (*) 11.06.07 - 12.06.07
Joda + Jenkin od 18.07.06
Jenkin (*) 15.07.08 Joda (*) 14.12.08
RubinII (*) od 2.07.07 - 26.10.2008
Czejen od 22.09.07
RE: Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...||Topic czytelniczy :)
Mały offtop.  Pozwoliłam sobie zmienić nazwę tematu, bo widzę, że ciekawa dyskusja nam się rozwinęła.
 Pozwoliłam sobie zmienić nazwę tematu, bo widzę, że ciekawa dyskusja nam się rozwinęła.

Pozwoliłam sobie zmienić nazwę tematu, bo widzę, że ciekawa dyskusja nam się rozwinęła.
 Pozwoliłam sobie zmienić nazwę tematu, bo widzę, że ciekawa dyskusja nam się rozwinęła.(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila

Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
maua czarna: hm. ja tam uwielbiam styl lema [lem bardzo lubił naszego polskiego pisarza grozy, grabińskiego...]. mnie np z lekka drażni styl nabokova, nie licząc lolity, którą bardzo lubię z wielu względów  pseudokantyleny pewnego popularnego kanciarza... i takie tam :>
 pseudokantyleny pewnego popularnego kanciarza... i takie tam :>
mechaniczna pomarańcza? na pewno lepsza od filmu. film jest cokolwiek dziwaczny i pozbawiony 80% brutalności książki. rozczarował mnie trochę.
samotność w sieci - kupa dla mas. [wybaczcie, jeśli obraziłam jakiegoś fana, ale taka jest moja opinia... przeczytałam jeno kawałek, po prostu nie mogłam dalej.]
a kto lubi cortazara? i llosę? i kto czytał "raj tuż za rogiem" llosy, o gauguinie i florze tristan? albo "szczeniaków"?

pseudokantyleny pewnego popularnego kanciarza... i takie tam :>
 pseudokantyleny pewnego popularnego kanciarza... i takie tam :>mechaniczna pomarańcza? na pewno lepsza od filmu. film jest cokolwiek dziwaczny i pozbawiony 80% brutalności książki. rozczarował mnie trochę.
samotność w sieci - kupa dla mas. [wybaczcie, jeśli obraziłam jakiegoś fana, ale taka jest moja opinia... przeczytałam jeno kawałek, po prostu nie mogłam dalej.]
a kto lubi cortazara? i llosę? i kto czytał "raj tuż za rogiem" llosy, o gauguinie i florze tristan? albo "szczeniaków"?

Truskawa ja tez powinnam czytać a w czwartek przerabiamy i jestem na 20 stronie :]

od 07.03.2008 Mgiełka 
od 20.12.2008 Iris:)
za TM:Pixi ['] (14.01.2007-17.11.2008) ;(

od 20.12.2008 Iris:)
za TM:Pixi ['] (14.01.2007-17.11.2008) ;(
- 
				Kamyczek87
''Dom Obiecany'' Kilwortha --polecam wszystkim miłośnikom gryzoni. 

- Mona i Kuba
Mi ostatnio wpadła w ręce ksiązka Dana Browna - Anioły i demony. Szczerze, to oprocz ciekawego poczatku, realistycznego i dobrze poprowadzonego opisu Rzymu, fabuła jest grubymi nicmi szyta :/ i z każdą kolejną stroną jest gorzej. Ale i tak przeczytałam... nie miałam nic innego pod ręką. W każdym razie po przeczytaniu nie wiadomo czy sie śmiać (z fabuły i tajemnic) czy płakać (nad zmarnowanym czasem). Nie polecam!
Sięgnełam także po "Sto butelek na ścianie" Ena Lucía Portela - współczesnej kubańskiej pisarki. Pochłonęła mnie doszczętnie. Chyba długo jeszcze będę trwac w jej uroku. Perfekcyjne zabawy językiem, opisy z pozoru beznamietne a naszpikowane emocjami... "bez schematu, bezpruderyjnie, szczere" No i ten kubański klimat... jutra nie ma
M

Sięgnełam także po "Sto butelek na ścianie" Ena Lucía Portela - współczesnej kubańskiej pisarki. Pochłonęła mnie doszczętnie. Chyba długo jeszcze będę trwac w jej uroku. Perfekcyjne zabawy językiem, opisy z pozoru beznamietne a naszpikowane emocjami... "bez schematu, bezpruderyjnie, szczere" No i ten kubański klimat... jutra nie ma

M
mona i kuba to już taka właściwość latynosów... też ich za to uwielbiam
 też ich za to uwielbiam  źle się urodziłam, źle... meksyk daleko, peru daleko....:>
 źle się urodziłam, źle... meksyk daleko, peru daleko....:>
a ostatnio przeczytałam sobie kolejny komiks z serii "wilq", nr 10, który zażyczyłam sobie na urodziny uwielbiam!
 uwielbiam! 

też ich za to uwielbiam
 też ich za to uwielbiam  źle się urodziłam, źle... meksyk daleko, peru daleko....:>
 źle się urodziłam, źle... meksyk daleko, peru daleko....:>a ostatnio przeczytałam sobie kolejny komiks z serii "wilq", nr 10, który zażyczyłam sobie na urodziny
 uwielbiam!
 uwielbiam! 

"Rycerz Cieni" Roger Zelazny, 4 cześć drugiego pięcioksięgu cyklu o Amberze
w ogole to polecam całość
a na półce czeka juz "Night Watch" Pracheta, Noteka 2015 KT Lewandowskiego i
"Królów Francji Wzloty i Upadki" Ludwika Stommy ( kocham Stomme )
 )
czekam tez az ktos ze znajomych pozyczy mi Lux Perpetua
i zaczynam chodzić jak kot z pęcherzem wokół biografii Salladyna, chyba wiem co chce na urodziny

w ogole to polecam całość
a na półce czeka juz "Night Watch" Pracheta, Noteka 2015 KT Lewandowskiego i
"Królów Francji Wzloty i Upadki" Ludwika Stommy ( kocham Stomme
 )
 )czekam tez az ktos ze znajomych pozyczy mi Lux Perpetua
i zaczynam chodzić jak kot z pęcherzem wokół biografii Salladyna, chyba wiem co chce na urodziny