Jeśli jakiś gatunek wymaga parki by był szczęśliwszy to po co o tym dyskutować ?To muszą to być papużki nierozłączki by dopiero to zrozumieć?
A jak ktoś nie ma warunków to nich sobie kupi pluszaka ;-)
Mają być 2 to maja być 2, ma mieć duży wybieg i codzienne spacery-to ma tak być -więc, o co chodzi....
Jeśli doświadczony kolega/koleżanka podpowiadają jak się opiekować zwierzątkiem to chyba warto skorzysta a nie upierać się i udowadnia coś tam.
Dobra
 kończę bo się zbulwersuję ;-P
 kończę bo się zbulwersuję ;-P 

) szczury ją obłażą , biegają za nią etc. mój jedynak jest nieśmiały i strachliwy . Po częsci to pewnie też przez jego charakter , ale myślę , że gdy będzie miał kumpla to się przełamie. Ja żałuję nie wziełam od razu dwójki :]
 ) szczury ją obłażą , biegają za nią etc. mój jedynak jest nieśmiały i strachliwy . Po częsci to pewnie też przez jego charakter , ale myślę , że gdy będzie miał kumpla to się przełamie. Ja żałuję nie wziełam od razu dwójki :]
 [i ta piąta potrafi spać między koszykiem a kijkiem, cała w koszyku, pysk na kijku a rączki zwisają sobie luźno... taki oftop
 [i ta piąta potrafi spać między koszykiem a kijkiem, cała w koszyku, pysk na kijku a rączki zwisają sobie luźno... taki oftop  może dlatego zaczęłam przygarniać na potęge :> żeby jakoś zrównoważyć ten mój błąd... i stwierdziłam przy okazji, że to prawda ze stadem - im więcej szczurów, tym więcej radości z obserwowania ich! stado wyczynia niesamowite rzeczy - a moje stadko jest w dodatku bardzo do mnie przywiązane
 może dlatego zaczęłam przygarniać na potęge :> żeby jakoś zrównoważyć ten mój błąd... i stwierdziłam przy okazji, że to prawda ze stadem - im więcej szczurów, tym więcej radości z obserwowania ich! stado wyczynia niesamowite rzeczy - a moje stadko jest w dodatku bardzo do mnie przywiązane