o wlosach i fryzurach ;)

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
yss

RE: o wlosach i fryzurach ;)

Post autor: yss »

magda a czemu mam cię dusić? zresztą nie zgoliłam, bo nie mam takiej zwykłej maszynki żyletkowej, a moja elektryczną trudno by równo to zrobić, bo część chciałabym zostawić...

kiedyś jedna laska o fajnie gęstych brwiach powiedziała mi, że miała duużo rzadsze, ale wyskubała sobie na edytę bartosiewicz [w sensie brew się robi podwójna, nie wiem, czy pamiętasz słynne brwi edyty :D] i odrosły jej dużo lepsze niż miała. to też jest jakaś opcja.

telimenka: właśnie, kształ twarzy nam potrzebny :) czy czoło wysokie, bo za wysokie dobrze przesłonić ale takie normalne to czasem twarz się robi za szeroka itp.
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Post autor: Lulu »

Przyznam, ze czytam i nie wierze :> Ja tyle lat walcze w moimi brwiami i wyskubywaniem, bo za geste jak na moj gust mam... i z zazdroscia patrze na kobiety co naturalnie maja delikatne brewki, a tu prosze :wowrat: sa tacy co chca miec geste :mykrat: szok ;)

A ja sie poskarze, ze nie wiem nawet jakiego koloru mam wlosy ;)
Albo mi sie zmienil po farbowaniu przez te wszystkie lata albo po prostu zle go zapamietalam...
I takie sa teraz ni to braz ni ciemny blond ni rudy... nawet moje kolezanki maja problem z okresleniem co to jest to w zaleznosci od swiatla wyglada inaczej.

Poza tym pochwale sie, ze juz coraz dluzsze mam wlosy i moge je wiazac Obrazek
I chociaz zwiazane nie wygladaja najlepiej to po tylu miesiacach meczenia sie bez wiazania teraz strasznie sie ciesze :D
Na razie wygladaja tak:
Obrazek <- wybaczcie kretynska mine, ale tak sie to konczy jak sama sobie fotki robie ;)
Obrazek
Obrazek

Koniec z opaskami Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sheila

Post autor: Sheila »

Z tymi brwiami to bardzo proste, jak sie ma zbyt geste to mozna wyskubac, jak sa prawie niewidoczne (jak moje...) to zostaje tylko... No wlasnie, co zostaje? :P
Obrazek
aicik

Post autor: aicik »

Lulu, jak na moje oko to masz ciemny blond przechodzący w szatyn...Witaj w klubie:P;)(po wielu zastanowieniach doszlam sama do tego jak i mam kolor...heh..a tez nikt nie wiedzial....
I juz ponad pol roku wlosow nie wiazalam o zgrozo,ale malego kucyka zrobic moge naszczescie;)

Moje wlosy przeszly wiele reformacji (od dlugich, kreconyych-trwala, po 3 centymetrowe szkuty;)

jak narazie planuje moze jkas farbe..Pozdr:hoprat:
magda18

Post autor: magda18 »

Z tym duszeniem to tak zapobiegawczo;) brewki ala Bartosiewicz kojarzę:) W sumie, to lepiej ogolić zwykłą maszynką, nie pensetą. Zasada taka sama jak przy włoskach na nogach;) Jak używasz 'rwaczki' elektrycznej, to odrastają słabsze, jak golisz-robią się bujne jak puszcza amazonska;)
Lulu, jak dla mnie to ciemny blond...
Kupuje farbę- robie sobie czarne włosy z czerwonymi pasemkami:D
['] Fufa, Czarnullka, Mariolka, Biscuit i Pooja za Tęczowym Mostem [']
Ze mną: Mojra i Kitraszek vel Zuź
Awatar użytkownika
yss

dobra. zgoliłam częśc brwi :D zostało ich ee połowa tego co była, na szerokość... nie chciałam przegiąć pały przed targami :D i w jednym miejscu ugoliło mi się za dużo... qrna. pogolę je kilka razy, jak poodrastają i zobaczymy :) no i koniecznie będę golić pomiędzy brwiami, żeby się trochę zbliżyły do siebie....

lulu: zaaawsze chcemy tego, czego nie mamy :D co chyba wynika ze znudzenia swoją gębą, widzianą tyle razy dziennie w lustrze. kumpela zazdrości mi wąskiego, prostego nosa, a ja wiele bym dała za zadarty [byle bez przesady]. o brwiach już wiesz :D marzę o ciemnych oczach a tu co? przejrzysta szarość. rzęsy długie, ale też trochę rzadkie. zgolić? :D
pewnie z tymi brwiami to przez nieumiarkowane uwielbienie dla gorących, latynoskich krajów... włosy mam takie jak ty :D czyli nieokreślone :> i ubarwiam je na czekoladowy brąz.

hm. zupełnie inaczej wyobrażałam sobie lulu. ZUPEŁNIE. jako godną, dostojną damę :> po postach sądząc.

magda: nie sądziłam, że ktoś jeszcze oprócz mnie i mojego dzikusa używa na to słowa "rwaczka"! wzięłaś to z sapka? :) bo my tak :>
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

a co ja mam powiedzieć... z natury mam kręcone i nigdy nie będę miała grzywki, której oczywiście pragnę od kołyski:-) to znaczy owszem, podejmowałam próby noszenia grzywki, ale po długich godzinach prostowania jej szczotką z ostrym włosiem (kiedyś nie wiedziałm o takich wynalazkach jak prostownica czy jak to się nazywa), jak wyszłam na wilgotne powietrze, od razu robił mi sie na czole jeden kędzior. I czułam się idiotycznie. A teraz jakoś pogodziłam się z tym, że te wszystkie fajne modne fryzurki nie są dla mnie... ech, może powinnam przenieść się do marudnika:-)
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
magda18

yssJa też spodziewałam się dostojnej damy w czerniXD Ale taka Lulu bardziej przypadła mi do gustu;) Sapkowski...kocham ten styl, ten humor i te teksty:D niektóre słówka na dobre wprosiły się do mojego słownika, tak, że używam ich bezwiednie:D Zgadzam się, ile można patrzeć na tę samą gębęXD szare oczy, zgrabny nos, loki...marzenie..jestem posiadaczką dumnej, rodowej pyry umiejscowionej na -+ środku twarzy..

Zrobiłam sobie czerwone pasemka...miał być efekt 'czerwony' wyszedł..wiśniowy....moja grzywa nabrała ognistego odcienia..w sumie nie wygląda to źle, ale wprawne oko nie zauważy różnicy....wiadomo:ziewrat: moje włosy mają swój własny, włoski świat. Gdy znajduję coś, w czym na pewno wyglądałabym dobrze->nie łapią farby. Za to gdy eksperymentuje pod wpływem głupawki, łapią wszystko i nie chcą puścić...ech

RattaAna nie kazde ścięcie jest dla wszystkich włosów;) na pewno znajdziesz jakąś modną fryzurkę dla siebie;) Zawsze podobały mi się kręcone włosy...ale sama w sumie takich nie chce;) jak zrobiłam sobie papiloty to wyglądałam jak uszkodzona przez piorun, słodziutka owieczka DollyXD
Na 100dniówce też miałam loczki...miał być irokez (przećwiczony wcześniej 3-4 razy...wyglądał świetnie...) ale oczywiście moja grzywa zbuntowała się i żeby uratować sytuację, kumpela zrobiła mi loki....wszysycy się zachwycali, ale bujne, spięte sploty plus słodziutka, srebrna sukienka, szpilkii subtelna biżuteria i dyskretny makijaż skutecznie popsuły mi nastrój. Wyglądałam jak niewinne dzieciątko...
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

[quote="magda18"]
Wyglądałam jak niewinne dzieciątko...
[/quote]

no właśnie, walczę z wizerunkiem od liceum - w przedstawieniach zawsze przypadały mi role "aniołków", pozytywnych istotek, słodkich i uroczych... bleeeeeeeeeee. A taka nie jestem! przejawem buntu było farbnięcie się na czarno (właściwie b. ciemny brąz), w czym jednak nie czulam się dobrze. To jednak nie kwestia koloru, a rodzaju herów. Ale teraz już się przyzwyczaiłam:-) tylko ta niedościgniona grzywka... ech...
A Lulu przpomina mi kumpelę studiującą ana ASP w Zielonej. Jak siostry!:-)
Ostatnio zmieniony śr mar 21, 2007 7:47 pm przez RattaAna, łącznie zmieniany 1 raz.
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
magda18

Takie skojarzenie;) loczki =:aniolrat: jakoś tak:D noo...ja w okresie buntu ściełam włosy na jeża i farbnęłam na czerwono, a co!:D A takie miałam ładne...no, teraz planuje wiśnie na całych włosach, się zobaczy;)
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

heheh ja tam na wlosy nie narzekam tylko nigdy nie wiem jak sie sciac a nie chce zeby zawsze bylo tak samo :D. hue hue ale w kazdym razie chyba juz znalazlam :D znajde linka to wam sie pochwale cos a'lla emo style:D
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
yss

telimenka: żartujesz?? wiesz co to emo? już kilku znajomych osób pytałam i każdy tylko oczy wytrzeszczał... bądź tak uprzejma i wyjaśnij mi co to za cudo. skąd, od czego i po co.
styl "lolita" też poproszę, bo to już w ogóle kosmos.

magda: dlaczego nie miałaś brwi przez 3 tygodnie? ja już mam drobną szczecinkę...
Awatar użytkownika
Telimenka

emo hmm zna ktos z was moze My Chemical Romance? :D oni sa emo,taki punk rock polaczony z gotykiem :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Emo
tu masz wywalona teorie o emo :D a dam jeszcze pare linkow jak to mniej wiecej wyglada:D
http://hair.lovetoknow.com/images/thumb ... -Emo_9.jpg
http://x04.xanga.com/14718b242725834311 ... 748147.jpg
niestety co to "lolita" to moge sie tylko domyslac:D

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
magda18

bo szczecinka to dla mnie wciąż brak brwii:D no, to w sumie było 2,5 tygodnia zanim porządnie mi odrosły;) takiego nie wiadomo czego krótkiego i dziwnie sterczącego:D żałuję, że nie zrobiłam sobie zdjęcia wtedy...wyglądałm gorzej niż zwykleXD

Fajne fryzurki....ale na tych zdjęciach są dobrze wystylizowane...nie jestem pewna, czy będą się dobrze same układać...:)
Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 8:43 am przez magda18, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Telimenka

mowisz o tych z linków? :D hehe no ale te fryzury maja to do siebie ze jak zelikiem porostrzepujesz to tez sie fajnie ukladaja :D i jak chcesz sie bawic to robisz tak a jak nie zelik rachu ciachu i tez jest ok :D wiem bo znajome maja :D ale postaram sie znalezc jeszcze lepsze :D bo te to na szybko chcialam pokazac:D

o MAM :D :D cos takiego tylko bez farby:
http://smg.photobucket.com/albums/v505/ ... 6d325a.jpg
http://smg.photobucket.com/albums/v505/ ... 00dae8.jpg
http://smg.photobucket.com/albums/v505/ ... 5faaf4.jpg

tak mniej wiecej :D bo teraz to mam śmietnik na głowie :D
Ostatnio zmieniony pt mar 23, 2007 11:10 am przez Telimenka, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”