RE: 6.04.07 Chisa [*]

Miejsce dla tych, których już z nami nie ma...

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
PaulinaK

6.04.07 Chisa [*]

Post autor: PaulinaK »

Piszę z komputera szkolnego, ponieważ mój jest w naprawie i nie wiem kiedy będzie dobry a zaraz mam lekcje, więc za wszelkie błędy itp. przepraszam...

Nie spodziewałam się, że tak szybko się z nią pożegnam, dzień wcześniej była jeszcze pełna zdrowia, bawiła się i skakała radośnie. Następnego dnia stało się coś dziwnego, zobaczyłam Chisę na dole klatki, futerko miała najeżone i nie mogła złapać oddechu, do tego oddychała ciężko. Nie wiedziałam co to mogło być, złamanie ? nie, raczej nie, a może się przeziębiła, ale to niemożliwe. U mnie w mieście są tylko dwie przychodnie weterynaryjne, jedna została zamknięta dwie godziny temu, zadzwoniłam do drugiej, okazało się, że weterynarz pojechał gdzieś i szybko nie wróci, do tego komputer popsuty, ironia losu... Mogłam tylko czekać, mała została przeniesiona do mniejszej klatki i dostała witaminki. Następnego ranka a dokładnie o godzinie 8 poszłam z nią do lekarza, stwierdził zapalenie płuc. Skąd to się mogło wziąć, wszystko było jak zwykle, musiałam coś ominąć. Dostała zastrzyk, podobno miał pomóc. Tego samego dnia miałam jechać w dość ważnej sprawie do Łodzi. Chisa została pod dobrą opieką, dostawała wodę raz strzykawką a raz łyżeczką prosto do pyszczka. Wróciłam o około 21:30, podobno z Chisą było lepiej, wzięłam ją na ręcę, leżała spokojnie... i w pewnej chwili wstała i chciała zejść, powstrzymałam ją a ona tak po prostu przewróciła się na bok i... odeszła. Przez godzinę trzymałam jej, coraz chłodniejsze ciałko na rękach i ryczałam, poprosu ryczałam. Myślałam, że wszystko będzie dobrze, że doczeka remontu klatki, nowego mieszkania do którego miałam się w lipcu przeprowadzić, żeby tak mogły sobie dziewuchy wolno biegać, placu zabaw, a ona odeszła... Misia straciła najlepszą przyjaciółkę a ja najfajniejszego szczurka na świecie...
Wciąż nie mogę się z tym pogodzić...

Żegnaj, moja maleńka [*]
Ostatnio zmieniony pt kwie 13, 2007 11:07 am przez PaulinaK, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie: Vincent i Duke ♥
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

[*][*] dla Chisi...teraz pewnie galopuje sobie za Tęczowym Mostem i jest szcześliwa obserwuje Cię z miejsca w ktorym sie znajduje...
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

paulina: o matko :( strasznie mi przykro....
['] dla chisy...
niestety zdarza się bezobjawowe zapalenie płuc, o czym dowiedziałam się niedawno. nic nie mogłaś poradzić... pomyśl, że chisa miała dobre i szczęśliwe życie i na pewno przeżyła je całe bardzo radośnie. trzymaj się...
ten się nie myli, kto nic nie robi
a9nieszka
Kontakt:

Post autor: a9nieszka »

Tak mi przykro ...
Ale nie martw się, za tęczowym mostem spotkała mojego Beniusia.
Dla nich [*] [*]
http://www.szczurki.net - galeria moich szczurków
Kenzie

Post autor: Kenzie »

Przykro mi bardzo... Teraz pewnie biega z moją Groszek i dzielą się dropsami. Zrobiłaś wszystko, co mogłaś. Sama dobrze wiesz, że szczurki zwykle ukrywają objawy choroby; a tak, jak pisała yss, bezobjawowe zapalenie płuc też moze nastąpić.
Pozdrawiam Cię gorąco.
trzymaj się.
"Czymże jest człowiek bez zwierząt? Gdyby odeszły wszystkie zwierzęta, odszedłby człowiek z wielkiej samotności ducha." Wódz Indian Seattle
"Dobrocią i najsroższe zwierzę ugłaszczesz."
Groszek [*]
Alices

Post autor: Alices »

Jejku jak przykro :(. Strasznie mi smutno :(
['][']
Dla biednej Chisi... :(
:(
Maciuś [*] dożył zaledwie 2 lat...
Guci[*] dożył niecałych 9 miesięcy...
Awatar użytkownika
Paweł69

Post autor: Paweł69 »

tak bardzo trudno jest się rozstać
[*] dla Chisy

PaulinaK trzymaj się

:aniolrat:
JESTEM KOBIETĄ :)

ZAWSZE z NAMI GUCIO,CEZAR, ŻWIRCIA,MUCHOMORCIA,NIKITA,SHILA,KRUSZYN,JUNIOR, DUDUŚ, POLDEK, JACEK, PLACEK, NEON, IGNIS [ * ]
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Paulina..brak mi slow... poryczalam sie szczerze jak zobaczylam ... nie wierzylam...
Czasem sil zaczyna brakowac...

Chisa [']['][']... aniolku kochany...
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
merch

Post autor: merch »

Smutno :(
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

[*] za Chisę...
trzymaj się PaulinaK
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Awatar użytkownika
Elly

Post autor: Elly »

[*] dla Chisy..
bardzo przykro...

:aniolrat:
Moje stadkoEliza, Korek i Gina :D || Za Tęczowym Mostem: Pysia, Mary Jane, Dee Dee, Masza, Greta, Wujuś (Karmel)[']
ESTI

Post autor: ESTI »

Dla Chisy...
Obrazek
Obrazek
tygrys1985

Post autor: tygrys1985 »

[']['][']...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Odeszły...”