RE: 6.04.07 Chisa [*]
Moderator: Junior Moderator
6.04.07 Chisa [*]
Piszę z komputera szkolnego, ponieważ mój jest w naprawie i nie wiem kiedy będzie dobry a zaraz mam lekcje, więc za wszelkie błędy itp. przepraszam...
Nie spodziewałam się, że tak szybko się z nią pożegnam, dzień wcześniej była jeszcze pełna zdrowia, bawiła się i skakała radośnie. Następnego dnia stało się coś dziwnego, zobaczyłam Chisę na dole klatki, futerko miała najeżone i nie mogła złapać oddechu, do tego oddychała ciężko. Nie wiedziałam co to mogło być, złamanie ? nie, raczej nie, a może się przeziębiła, ale to niemożliwe. U mnie w mieście są tylko dwie przychodnie weterynaryjne, jedna została zamknięta dwie godziny temu, zadzwoniłam do drugiej, okazało się, że weterynarz pojechał gdzieś i szybko nie wróci, do tego komputer popsuty, ironia losu... Mogłam tylko czekać, mała została przeniesiona do mniejszej klatki i dostała witaminki. Następnego ranka a dokładnie o godzinie 8 poszłam z nią do lekarza, stwierdził zapalenie płuc. Skąd to się mogło wziąć, wszystko było jak zwykle, musiałam coś ominąć. Dostała zastrzyk, podobno miał pomóc. Tego samego dnia miałam jechać w dość ważnej sprawie do Łodzi. Chisa została pod dobrą opieką, dostawała wodę raz strzykawką a raz łyżeczką prosto do pyszczka. Wróciłam o około 21:30, podobno z Chisą było lepiej, wzięłam ją na ręcę, leżała spokojnie... i w pewnej chwili wstała i chciała zejść, powstrzymałam ją a ona tak po prostu przewróciła się na bok i... odeszła. Przez godzinę trzymałam jej, coraz chłodniejsze ciałko na rękach i ryczałam, poprosu ryczałam. Myślałam, że wszystko będzie dobrze, że doczeka remontu klatki, nowego mieszkania do którego miałam się w lipcu przeprowadzić, żeby tak mogły sobie dziewuchy wolno biegać, placu zabaw, a ona odeszła... Misia straciła najlepszą przyjaciółkę a ja najfajniejszego szczurka na świecie...
Wciąż nie mogę się z tym pogodzić...
Żegnaj, moja maleńka [*]
Nie spodziewałam się, że tak szybko się z nią pożegnam, dzień wcześniej była jeszcze pełna zdrowia, bawiła się i skakała radośnie. Następnego dnia stało się coś dziwnego, zobaczyłam Chisę na dole klatki, futerko miała najeżone i nie mogła złapać oddechu, do tego oddychała ciężko. Nie wiedziałam co to mogło być, złamanie ? nie, raczej nie, a może się przeziębiła, ale to niemożliwe. U mnie w mieście są tylko dwie przychodnie weterynaryjne, jedna została zamknięta dwie godziny temu, zadzwoniłam do drugiej, okazało się, że weterynarz pojechał gdzieś i szybko nie wróci, do tego komputer popsuty, ironia losu... Mogłam tylko czekać, mała została przeniesiona do mniejszej klatki i dostała witaminki. Następnego ranka a dokładnie o godzinie 8 poszłam z nią do lekarza, stwierdził zapalenie płuc. Skąd to się mogło wziąć, wszystko było jak zwykle, musiałam coś ominąć. Dostała zastrzyk, podobno miał pomóc. Tego samego dnia miałam jechać w dość ważnej sprawie do Łodzi. Chisa została pod dobrą opieką, dostawała wodę raz strzykawką a raz łyżeczką prosto do pyszczka. Wróciłam o około 21:30, podobno z Chisą było lepiej, wzięłam ją na ręcę, leżała spokojnie... i w pewnej chwili wstała i chciała zejść, powstrzymałam ją a ona tak po prostu przewróciła się na bok i... odeszła. Przez godzinę trzymałam jej, coraz chłodniejsze ciałko na rękach i ryczałam, poprosu ryczałam. Myślałam, że wszystko będzie dobrze, że doczeka remontu klatki, nowego mieszkania do którego miałam się w lipcu przeprowadzić, żeby tak mogły sobie dziewuchy wolno biegać, placu zabaw, a ona odeszła... Misia straciła najlepszą przyjaciółkę a ja najfajniejszego szczurka na świecie...
Wciąż nie mogę się z tym pogodzić...
Żegnaj, moja maleńka [*]
Ostatnio zmieniony pt kwie 13, 2007 11:07 am przez PaulinaK, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie: Vincent i Duke ♥
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]
[*][*] dla Chisi...teraz pewnie galopuje sobie za Tęczowym Mostem i jest szcześliwa obserwuje Cię z miejsca w ktorym sie znajduje...
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
paulina: o matko
strasznie mi przykro....
['] dla chisy...
niestety zdarza się bezobjawowe zapalenie płuc, o czym dowiedziałam się niedawno. nic nie mogłaś poradzić... pomyśl, że chisa miała dobre i szczęśliwe życie i na pewno przeżyła je całe bardzo radośnie. trzymaj się...

['] dla chisy...
niestety zdarza się bezobjawowe zapalenie płuc, o czym dowiedziałam się niedawno. nic nie mogłaś poradzić... pomyśl, że chisa miała dobre i szczęśliwe życie i na pewno przeżyła je całe bardzo radośnie. trzymaj się...
ten się nie myli, kto nic nie robi
Tak mi przykro ...
Ale nie martw się, za tęczowym mostem spotkała mojego Beniusia.
Dla nich [*] [*]
Ale nie martw się, za tęczowym mostem spotkała mojego Beniusia.
Dla nich [*] [*]
http://www.szczurki.net - galeria moich szczurków
Przykro mi bardzo... Teraz pewnie biega z moją Groszek i dzielą się dropsami. Zrobiłaś wszystko, co mogłaś. Sama dobrze wiesz, że szczurki zwykle ukrywają objawy choroby; a tak, jak pisała yss, bezobjawowe zapalenie płuc też moze nastąpić.
Pozdrawiam Cię gorąco.
trzymaj się.
Pozdrawiam Cię gorąco.
trzymaj się.
"Czymże jest człowiek bez zwierząt? Gdyby odeszły wszystkie zwierzęta, odszedłby człowiek z wielkiej samotności ducha." Wódz Indian Seattle
"Dobrocią i najsroższe zwierzę ugłaszczesz."
Groszek [*]
"Dobrocią i najsroższe zwierzę ugłaszczesz."
Groszek [*]
Jejku jak przykro
. Strasznie mi smutno
['][']
Dla biednej Chisi...

['][']
Dla biednej Chisi...

Maciuś [*] dożył zaledwie 2 lat...
Guci[*] dożył niecałych 9 miesięcy...
Guci[*] dożył niecałych 9 miesięcy...
tak bardzo trudno jest się rozstać
[*] dla Chisy
PaulinaK trzymaj się
:aniolrat:
[*] dla Chisy
PaulinaK trzymaj się
JESTEM KOBIETĄ 
ZAWSZE z NAMI GUCIO,CEZAR, ŻWIRCIA,MUCHOMORCIA,NIKITA,SHILA,KRUSZYN,JUNIOR, DUDUŚ, POLDEK, JACEK, PLACEK, NEON, IGNIS [ * ]

ZAWSZE z NAMI GUCIO,CEZAR, ŻWIRCIA,MUCHOMORCIA,NIKITA,SHILA,KRUSZYN,JUNIOR, DUDUŚ, POLDEK, JACEK, PLACEK, NEON, IGNIS [ * ]
Paulina..brak mi slow... poryczalam sie szczerze jak zobaczylam ... nie wierzylam...
Czasem sil zaczyna brakowac...
Chisa [']['][']... aniolku kochany...
Czasem sil zaczyna brakowac...
Chisa [']['][']... aniolku kochany...
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Smutno 

[*] za Chisę...
trzymaj się PaulinaK
trzymaj się PaulinaK
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
[*] dla Chisy..
bardzo przykro...
bardzo przykro...
Moje stadko: Eliza, Korek i Gina
|| Za Tęczowym Mostem: Pysia, Mary Jane, Dee Dee, Masza, Greta, Wujuś (Karmel)[']

-
[']['][']...