Wedle mojej opinii to jedyne osoby jakos sensownie sie wypowiadajace w tym wątku to przede wszystkim krwiopijka, a takze Alispo (trafne uwagi na temat tego narzucania ideologii), lahjabanse, oraz osoby podobnie wypowiadajace sie wczesniej. Reszta albo pisze w stylu "nie!!! to niemozliwe i koniec!", albo ze TVR jest sadysta :shock:
Ja moje szczury karmie (poza XtraVitalem i roznymi owocami/warzywami, makaronem itp.) 2x w tygodniu gerberem, 2x w tygodniu jogurtami, i one to uwielbiaja a ja wiem ze daje im cos naprawde zdrowego. Z drugiej strony jednak kiedy mysle o tym ze przyczyniam sie tym sposobem do strasznego cierpienia zwierzat to tez jest to dla mnie meczace (zeby bylo jasne - meczace dla mojego sumienia wlasnie, jak to krwiopijka trafnie okreslila...). Więc jesli okazaloby sie ze jest sposob pelnego zaspokojenia wszystkich potrzeb zywieniowych szczura bez przyczyniania sie do cierpienia innych zwierzat to bardzo chetnie bym go sama wprowadzila w zycie. Na razie oczywiscie nie bede eksperymentowac, gdyz moja wiedza na ten temat jest chyba mniej niz znikoma, ale bede sledzic temat, w nadziei ze pojawi sie wiecej jakichs sensownych argumentow i faktow potwierdzonych linkami, tak jak to robi krwiopijka na przykład.