Paluszki krabowe

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Magda :)))

Paluszki krabowe

Post autor: Magda :))) »

Może ktoś z Was podawał kiedyś szczurasom paluszki krabowe (mrożone lub w zalewie) ???
Chciała dać moim chłopakom trochę do spróbowania (tych w zalewie), ale nie wiem czy nie zaszkodzi? Co ile dni można coś takiego podawać i w jakich ilościach? Co Wy na to?  :)
Ze mną:
- york: Pyśka
-szczuras: Roki

Odeszły:
Fred, Maniek, Tofik, Szczypior, Dumbo
Awatar użytkownika
maisy

Odp: Paluszki krabowe

Post autor: maisy »

yy....ja kiedys dawałam takie paluszki "krabowe"....ale to zależy jakie im dasz w zalewie ,bo ostatnio jak kupywałąm te tak zwane "krabowe" to potem przeczytaaąm na opakowaniu ,że to na serio jest z białej ryby xD  ja nie uważam by zaszkodziły ,tylko nie zadużo O_O

"krabowe" które kupiłam, okazały się (tak jak pisałaś) z jakieś białej ryby i czegoś tam... Wczoraj podałam szczurom po małym kawałku  :) no i baaardzo im smakowało, ale to był chyba pierwszy i ostatni raz heh, chyba że kiedyś... Strasznie to śmierdzące  >:(
Ze mną:

Odeszły:
Oliwka

Post autor: Oliwka »

Prawdziwe paluszki krabowe też nie zaszkodzą. Leon był ze mną na chińszczyźnie i w pewnym momencie - skuszony zapachem zbiegł mi z ramienia ukradł kawałek paluszka krabowego i spożył go w moim kapturze. Żyje i ma się dobrze złodziejaszek jeden:)
Obrazek

Hihi nieźle  :D

Teraz chcę moim dać kawałek fileta rybnego (pangi), surowego ? Poszukam coś w "rybach" na forum, może znajde.
Ze mną:

Odeszły:
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Można szczurkom dawać ryby (i kraby ;P), byle nie były przyprawione. Zatem - bez soli, bez żadnych dziwnych sosów i zalew. Nawet jeśli wypłucze się ryby z takich zalew, nie powinno się jej podawać, bo przyprawy wsiąkają w mięso ;).
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek

Bez przypraw oczywiście  ;)  Chłopaki dostali po kawałku surowej pangi (bez żadnych dodatków), Drops pochłonął swoją porcję od razu, Fred tylko 'liznął' no i jego kawałek dokończył Drops  ;D Weź i traf w szczurzy gust hehe.
Ze mną:

Odeszły:
Biedrzyk

Post autor: Biedrzyk »

Ja podawałem mrożone paluszki krabowe (oczywiście, że te które są w rzeczywistości z dorsza i mintaja, a nie oryginalne, bo te sa strasznie drogie, hihi:)) Nasze dziewczyny bardzo sie nimi objadały więc szybko sie skonczyly.. Z zasady staram sie unikac jedzenia konserwowanego dla naszych ogoniastych, wiec zadnych w zalewie nie polecam. Wystarczy, ze ja żrę konserwanty, po co jeszcze nasze dziołchy..
Tosia, Nitka, Isia, Sułka -nasze ogonki
Duszki:(( Fredzia, Inka, Jadzia
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Re: Paluszki krabowe

Post autor: Magamaga »

Dałam po małym kawałeczku paluszków swoim babkom (robiłam sałatkę) i to z jaką łapczywością wcinały mnie zaskoczyło. Muszę im upiec rybkę - bo w tych paluszkach jest sól itepe - ciekawe czy będzie im aż tak smakowało.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Re: Paluszki krabowe

Post autor: Nakasha »

Ja dałam moim smażoną rybkę - wcinały aż miło =). Nawet bez żadnych przypraw ;). Wędzoną też uwielbiają, ale lepiej im takich zbyt często nie podawać. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”