Dwa szczuraki, dwa koszaki, cztery ptaki i dzieciaki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
odmienna

Odp: szczurzyce z lancre - nowe fotki...

Post autor: odmienna »

ech, jak ta lily ma się wyspać; jak nie ekipa filmowa to spadające spanie, jak łóżko nie leci to esme się czepia... a potem się dziwują, że mordka niezbyt przytomna.  :P
Sądzę yss że to znakomicie, że Ci się opieka nad flarą trafiła, bo jak ją Nina zabierze; poczujesz, że masz wielkie mieszkanie i spokojne stado (jak ten Żyd co oddał kozę) ;) ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

dziś mała uzyskała tyle, że magrat w końcu ją ofuczyła i wywróciła i przydepnęła, a ma swoją masę. biedny maluszek. ale niespecjalnie się przejęła..
kto powiedział że jej oddam :P bez walki :P
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
yss

LILUŚ mój skarb.

szczury bawiły się ostatnio klatką chomiczką. w klatce jest drewniany domek.
słyszę chrobot, podchodzę.
lily siedzi na dachu domku z miną zbolałą, odgryza pracowicie kawałki domku i ZJADA.

zostawiłam szczury w kuchni.
przychodzę, słyszę chrobot. otwieram szafkę pod zlewem, zaglądam - w śmietniku siedzi lily jak biała kula i coś zajada :/ dranie przedarły się przez zaporę za lodówkę, dalej pod szafki, i za kuchenką aż pod szafkę zlewową, jak mnie usłyszały w koszu zaroiło się od zwierzaków :/

nie mówiłam, że to śmietnikowa arystokratka? :D

flarka trochę bawiła się z nimi, ale potem lily nafukała na nią na parapecie i pobiła, na szczęście wokół było dość tłoczno i mała nie zorientowała się że ktoś jej nie lubi, ale i tak musiałam ją zabrać. szynszylka, magrat i gytha nie zwracają na nią uwagi i wczoraj puściłam je razem na kanapę. :)

nina: tak, to twój szczur :P
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

na koncu Czarna juz nie bedzie jej chciala bo bedzie zmanierowana przez Ciebie wiec sie nie przyzwyczajaj yss  ;). Heheh Ty to tam masz wesolo  ;) moje padalce to ciagle spia  ::) nie wiem skad im sie to bierze spiochy i tyle.

caluski dla wszystkich Ogonaskow Twoich i tych NIE TWOICH  ;D  :-* :-*
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
yss

zaznaczam, że w czasie grzebania w śmietniku flarka była już u siebie w klateczce. :) tylko te moje się zabawiały, z wyłączeniem, o dziwo, magrat i szynszyli.

mój p. ciężko zniesie rozstanie z maleństwem.
flarka ma już przydomek: "wąsiki i uszka na patyczku". zostałam dziś obudzona wąsikami flarki, a uszy ma jak zajączek :D kolorek też taki zajączkowy...

jezzzzu obejrzałam się sprawdzić co robią moje szczury. rzuciła mi się w oczy lily. ta wielka kula siedzi z głową w głębi miski i je....... załamanie :) trzyma pysk jak najniżej, żeby mieć blisko do jedzenia.
Awatar użytkownika
yss

Flarka zostaje u mnie :D

na początek dostała nową klateczkę. na dwa szczurki. na razie ma tam tylko hamaczek linę i drabinkę :D ale pomału wyposażymy ją tak żeby była zadowolona i żeby można było naturalną koleją rzeczy instalować tam różne moje szczury... klateczka pożyczona od Ani, nawet z chomicza dostawką, była zdecydowanie za mała na dwa szczury, deptały po sobie chcąc nie chcąc.

flarka jest niby nieśmiała, ale ciekawska i swobodna. obejrzała dokładnie nową klatkę, wpakowała się na hamaczek w swoje stare szmatki, umyła się i śpi :)

reszta stada toczy jakieś potworne boje ostatnio, drą się i łomoczą w klatce jakby się nawzajem zarzynały. szynszyla podrosła i próbuje podskoczyć wyżej w hierarchii. jest z tego powodu maltretowana. ale śpią jak zawsze razem na kupce, czyli nie jest tragicznie.

no i oprócz tego placyk zabaw na wybieg już gotowy :) ma kółeczka. jak zrzucę zdjęcia, będą fotki placyku. na kółkach. z huśtawką. :)
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Może to dziwne, bo Flarka miała trafić do mnie, ale ciesze sie, że zostaje u Was  :) Jak widze jaką ona Wam frajde sprawia to aż miło  :) 
Może zaplanuje jakąś wycieczke do Szczecina coby małą chociaż zobaczyć  :D  :D  :D
U mnie za każdym razem jak maluch podrastał, były małe walki. Ale po jakimś czasie wiedział już gdzie jego miejsce i był spokój  ;)
Czekam na fotki placu zabaw, jakoś nie moge go sobie wyobrazić  ::)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Telimenka

Złodzieje Złodzieje! alalala!  ;) ukradli Czarnej maluszke! nieladnie! czekam na zdjecia tego palcu bo tez jestem ciekawa  :). I na zdjecia malej Flary... ehh ja cos tak przeczuwalam. Buziaki i miziansko dla Twoich Ogonków

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
yss

placyk jak placyk. z drewna i hdfu, na kółkach.

przedstawiam flarę, nową klatkę flary [tymczasową :D ] i placyk.

śpiąca flara
nowa klatka flary
placyk zabaw
placyk zabaw 2
Ostatnio zmieniony wt gru 04, 2007 9:59 pm przez yss, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Ojoj, obłędny ten placyk - ja też taki chcęęęęę.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
Telimenka

kto robil ten placyk?  ;D fajniuuuusi. Domyslam sie ze yss artystka?  :P

Awatar użytkownika
sophiya

Post autor: sophiya »

świetne zastosowanie łózka 2 piętrowego. woow, jestem pod wrażeniem. yss, relacjonuj, czy placyk zyskał powodzenie wśród hałastry.
Obrazek
Awatar użytkownika
yss

teli nie, mąż artystki :) ale ja go wymyśliłam. on od siebie dodał huśtawkę.
ciury owszem, łażą po tym :) ale ostatnio dość smętnie się zachowują na wybiegu, więc tylko łażą :) po krzesłach stole itp też tylko łażą. :)

heh flarka spędziłą wczoraj wieczór z esme i magrat. esme ją chyba lubi, ani razu nie dała jej w łeb. ślicznie wyglądają razem czarny szczurek, biały szczurek i szary szczurek :D najpierw była kanapa, potem wpuściłam całą trójkę do klatki flary. flara ucieszona skakała po szczurach a one piszczały, uciekały i kopały nogą. potem esme wywróciła flare i dokładnie obwąchała jej brzuszek [flara była zdumiona] i umyła jej ucho a potem puściła.

dziś spróbuję pokazać maluszka lily. jak wiemy lily stanowi nieobliczalny żywioł ponieważ stała w kolejce po gruby brzuszek gdy rozdawano szczurom rozumy. :)
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

yss pisze: ślicznie wyglądają razem czarny szczurek, biały szczurek i szary szczurek :D
Cudnie też wygląda czarny z kapturem i białym  :)

Placyk zabaw świetny :) Szkoda że u mnie mało miejsca na takie bajery...
Pogratuluj 'mężowi artystki' ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Post autor: merch »

No to gratuluje nowego sciura :)
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”