Vibovit i inne preparaty witaminowe
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Vibovit - cytrynowy?
Aha..
moje poidełko ma 75 ml. Oczywiście wiem o tym i daje im mineralkę. Czy konieczne jest żeby mieć 2 poidła?
Pozdrawiam
spect
moje poidełko ma 75 ml. Oczywiście wiem o tym i daje im mineralkę. Czy konieczne jest żeby mieć 2 poidła?
Pozdrawiam
spect

RE: Vibovit - cytrynowy?
Mój Milan tam żadnym Vibovitem nie pogardzi , ale najbardziej smakuje mu brzoskwiniowy . Zjada tak co 3 dni odrobinkę rozpuszczoną w przegotowanej wodzie a reszte zjadam ja
. Przypominają mi sie czasy jak byłam maleńka i wyzerałam zawsze bo ViboVity jak głupia

Kinga1991
http://kinga1991.fotosik.pl/albumy/147307.html
Moi chłopcy :*
http://www.kinga1991.fotosik.pl
>>looknij czasem<<
http://kinga1991.fotosik.pl/albumy/147307.html
Moi chłopcy :*
http://www.kinga1991.fotosik.pl
>>looknij czasem<<
hehhehe tez musze kupić Telimence vibovicik bo sama za nim teksnie
hehehe i tez wiem cos o wyzeraniu vibowitow:P.mama musiala chowac pozniej albo mnie straszyc ze mi jakies dziwne zrzeczy wyrosna zebym tyle nie jadla:P. heheh wlasnie a musi byc drugie poidlo?

W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
etam kupilam drugie i po kłopocie
Telimenie zasmakował pomarańczowy od razu
dzięki za pomysł 

babulec sie wgryza co raz w grapefruity-chyba nie ma bardziej wypelnionego witamina c owoca.
co do vibovittu, kupuje[pomaranczowy], ale niezbyt czesto.. i robimy sobie razem mieszanki;] ona dostaje szczypte do poidelka, a ja reszte do kubka;]
co do vibovittu, kupuje[pomaranczowy], ale niezbyt czesto.. i robimy sobie razem mieszanki;] ona dostaje szczypte do poidelka, a ja reszte do kubka;]
LOOK AT ME, WITH MY PRETTY BRACELET AND TIARA.. I'M A FUCKIN' PRINCESS!
on the dark side of the moon: baba['], zdzislaw[']
500208988
500208988
heheh ja robie dokładnie tak samo
a powiedz mi co ile powinno sie robic przerwe w dawaniu viboviciku?:P bo dałam jej w walentynki i wycztalam w tym temacie ze co 2-3 dni ale jak dlugo mozna podawac bez obaw? 

ja daje 3-4 razy na miesiac i jest dobrze;]
LOOK AT ME, WITH MY PRETTY BRACELET AND TIARA.. I'M A FUCKIN' PRINCESS!
500208988
500208988
Ja daje ok 8-9 w miesiącu i mój szczurek zdrów jak ryba jest 

oki to tez tak zaczne
hihi bo jak jej nalalam to za jednym razem pol malutkiego poidelka wypila
to mi peknie na koncu
.dzięki

RE: Vibovit i inne preparaty witaminowe
Odkopuję temat o witaminach ;-)
Mojej córci kupuje multisanostol mam pytanie, czy mogę tez podac szczurkom do wody tych witaminek ??W dawce 1/8 częsci dawki mojej córci ??Czyli 1/8 łyczeczki ?
Wet mówił że bez problemu, bo skład witamin ten sam co vibovit, ale wolę Was zapytac zanim dodam szczuraskom do wody.
pozdrawiam
Mojej córci kupuje multisanostol mam pytanie, czy mogę tez podac szczurkom do wody tych witaminek ??W dawce 1/8 częsci dawki mojej córci ??Czyli 1/8 łyczeczki ?
Wet mówił że bez problemu, bo skład witamin ten sam co vibovit, ale wolę Was zapytac zanim dodam szczuraskom do wody.
pozdrawiam
RE: Vibovit i inne preparaty witaminowe
Witam jako nowa na forum. Nowa nie tyle jesli chodzi o date rejestracji, co udzielania sie. Ta strona jakos mi umknela i calkowicie o niej zapomnialam 
Wracajac do tematu. Mojemu Kubusinskiemu dzisiaj kupilam po raz pierwszy Vibovit. Postac plynna odrzucil. Zamoczylam wiec palec - wylizal i podgryzal ze smakiem..

Wracajac do tematu. Mojemu Kubusinskiemu dzisiaj kupilam po raz pierwszy Vibovit. Postac plynna odrzucil. Zamoczylam wiec palec - wylizal i podgryzal ze smakiem..

Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 10:03 am przez Polaczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Katarek
Witam, przeczytałem już masę tematów na temat podawania Vibovitu, ale dalej nie mam pojęcia w jakich proporcjach każdy pisze co innego... googlowałem sobie jeszcze trochę co strona to inne dawki
Proszę o pomoc jak mam podawać mojemu szczurkowi vibovit bo mi się przeziębił troszkę chyba i pokichuje, dzisiaj zauważyłem ślady wycieku z noska no i widać że ma mokry nosek.
Jak mam mu to dawać w jedzeniu, wodzie ? I jakie dawki bardzo proszę o odpowiedź. Martwię się o niego bo i tak dopiero co wróciłem z nim od weta i musiał się podczas podroży pod ziębić bo nie za ciepło jest na dworze.
Polaczone z tematem istniejacym.
limba mod

Proszę o pomoc jak mam podawać mojemu szczurkowi vibovit bo mi się przeziębił troszkę chyba i pokichuje, dzisiaj zauważyłem ślady wycieku z noska no i widać że ma mokry nosek.
Jak mam mu to dawać w jedzeniu, wodzie ? I jakie dawki bardzo proszę o odpowiedź. Martwię się o niego bo i tak dopiero co wróciłem z nim od weta i musiał się podczas podroży pod ziębić bo nie za ciepło jest na dworze.
Polaczone z tematem istniejacym.
limba mod
Re: Katarek
Nie chce mi się wierzyć, że nikt nie wie jak to podawać, raczej nikomu się nie chce napisać. Ale spoko trochę poszperałem i jednak przeważa zasada 1/8 torebki 
Szczurasek ma cały czas malutkie wycieki z noska po za tym nie objawia się to żadnymi innymi dolegliwościami, przestaje kichać, no może kicha ze 2 razy na dzień, ale to już raczej nie z choroby kto nie kicha
Możecie coś polecić co z tym gościem począć zachowuje się radośnie, specjalnie dla niego robie ciepłe posiłki co najmniej raz dziennie, czy ta cała Echinacea i Vibovit jest niezbędna ?? Nie chce go faszerować niepotrzebnie, ale martwią mnie te malutkie wycieki.
ps. czy to może być przez stres związany z wizytą u weta i tym że miał podany antybiotyk?? Byłem z nim we środę, ale chyba do tej pory już by mu przeszło ?

Szczurasek ma cały czas malutkie wycieki z noska po za tym nie objawia się to żadnymi innymi dolegliwościami, przestaje kichać, no może kicha ze 2 razy na dzień, ale to już raczej nie z choroby kto nie kicha

Możecie coś polecić co z tym gościem począć zachowuje się radośnie, specjalnie dla niego robie ciepłe posiłki co najmniej raz dziennie, czy ta cała Echinacea i Vibovit jest niezbędna ?? Nie chce go faszerować niepotrzebnie, ale martwią mnie te malutkie wycieki.
ps. czy to może być przez stres związany z wizytą u weta i tym że miał podany antybiotyk?? Byłem z nim we środę, ale chyba do tej pory już by mu przeszło ?
Re: Katarek
Kichanie codziennie nie jest u ogonka zjawiskiem normalnym. Nie musi świadczyć od razu o jakiejś poważnej chorobie, jednak nie świadczy tez o dobrym zdrowiu, zwłaszcza gdy dołączają się do tego wycieki porfiryny. Jeśli Twój maluch lubi vibowit to nadal mu podawaj, nie zaszkodzi zwłaszcza przy takiej pogodzie jaka jest obecnie. Co do echinacei to osobiście nie zauważyłam aby dała jakieś pozytywne skutki, gdy niegdyś ją stosowałam. Obecnie na wzmocnienie podaję scanomune (od 1/2 do 1 kapsułki na dorosłego ogonka - zależne od stanu, ciężko jest przedawkować). Poza tym jeśli jest to tylko katarek można nosek smarować maścią majerankową (nie zaszkodzi nawet jak zliże). Jeżeli jednak katar nadal będzie się utrzymywać (np. po 5-7 dniach kuracji) lub nasili się albo dołączą się inne objawy należy natychmiast skorzystać z pomocy dobrego weta, bo sama nie stwierdzisz co dzieje się w płucach czy oskrzelach. Poza tym przyczyną uporczywego kichania (kataru) może być alergia, wtedy trzeba ustalić a następnie usunąć przyczynę.
vibovit o smaku pomarańczowym a samce
... szukałam a nie znalazłam nic na ten temat...(jak coś proszę przekleić/zamknąć etc)
jak wiadomo nie można samcom dawać cytrusów ze względu na nowotwory genitaliów, mam wiec pytanie
... vibovit ma smak pomarańczowy... czy facecikom nie szkodzi
jak wiadomo nie można samcom dawać cytrusów ze względu na nowotwory genitaliów, mam wiec pytanie
... vibovit ma smak pomarańczowy... czy facecikom nie szkodzi