Dzieci Bąbli - 24.05.2008r - 2 lata Ancory i Ahayki

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Nina
Kontakt:

Re: Dzieci Bąbli - 24.05.2008r

Post autor: Nina »

limba pisze:Przesliczne :DDDD

Czy Pan M3 to agutek i bedzie mial bialy brzusio? ::) ja tylko tak sobie pytam ::)
Chyba czarnul... Ale na razie ciężko mi powiedzieć, mam wrażenie, że one ciągle kolory zmieniają... Chociaż cholibka, jak patrze na fotki to wydaje mi sie mniej czarny niż w rzeczywistości ::)
odmienna pisze:ale szczurzyska! ale hasiory!ale... ! :D - czy jak się takie robaczki ma w domu, to można jeszcze robić coś poza tym???
Ciężko jest, na prawdę ciężko ::)

Na fotosiku jeszcze kilka fotek ;) M3 ma nawet 2 osobne :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Czy mi sie wydaje czy on ma ciemne plamki na lapinach? :o
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
ninaczika

Post autor: ninaczika »

to ja sie przyznam.. jestem uzależniona od tego tematu. i jak nina nie doda zdjęc to mam objawy nałogu.. sprawdzam co 10 minut. jak nie ma to sie denerwuje i chce zdjęcia ;) jak są zdjecia to juz czekam na następne :)
merch

Post autor: merch »

A ja sie upomne i zdecia mamusi , bo sliczna z niej szczurka, oraz koncowe F1 aguti husky
F2 black hooded
F3 Aguti berkshire/irish :):P :D O0 >:D 8) :D ;D oj cos malo w tym skrypcie ikonek
Nina
Kontakt:

limba pisze:Czy mi sie wydaje czy on ma ciemne plamki na lapinach? :o
Ano ;) Sporo z tych klusków ma takie ciapki :) To chyba rodzinne :D
Dzisiejszych fotek dzieci jeszcze nie mam, ale na życzenie, Bąbla:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ninaczika pisze:to ja sie przyznam.. jestem uzależniona od tego tematu. i jak nina nie doda zdjęc to mam objawy nałogu.. sprawdzam co 10 minut. jak nie ma to sie denerwuje i chce zdjęcia ;) jak są zdjecia to juz czekam na następne :)
Hłe, hłe, ale fajnie ;D

EDIT
merch, pare dni temu powiedziała, że co najmniej połowa maluchów musi być agouti. No i prosze. Mamy TYLKO JEDNEGO malucha BLACK!! Panna F3, co do tego nie było wątpliwości od drugiej doby. Reszta to piękne, brązowe maluszki :)
limbuś ;> jednak agutek, nie czarnul ^^
Fotki za jakieś 15 minut, musze sie z fotosikiem uporać :)

Okey, udało sie szybciej ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

EDIT:
No to macie jeszcze filmik. Widać na nim jak przebojowa jest czarna rodzynka:
http://pl.youtube.com/watch?v=3qsVzSDqdqo
Ostatnio zmieniony sob maja 31, 2008 9:08 am przez Nina, łącznie zmieniany 2 razy.
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Ehh slicznosci..:) Piekna mloda Mama
A zdjecia maluszkow codziennie dawaj bo one tak szybko rosna!
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
merch

merch pisze:Wydaje mi sie ze z panien kapturka ( po lewej) bedzie czarna reszta to aguty, ta po prawej stronie moze byc aguti berkshire/irish

Hihi czuje sie jak znawca ;)
Odróźnilam czarnego kaptura od agutów;)
Piękne te maluchy ! A czarna kaptura jest tak pieknie standardowa ze fotke strzelc i do wzorca posłać !

No a sadzac po tych proporcjach to tataus tez byl Agut
Czyli , ze mielismy Aa X Aa :)
Nina
Kontakt:

merch ja sie nad tym właśnie zastanawiam. Z jednej strony dużo agutków, co mogłoby wskazywać na agouti hooded, a z drugiej 4 lub 5 husky, co mogłoby wskazywać na husky'iego, innej możliwości nie ma. Ja sie na genetyce nijak znam (tyle co z biologii w gimnazjum) a na tych wszystkich recesywnych i całej reszcie to już w ogóle, a szkoda, bo mnie to interesuje tyle, że angielskiego prawie nie znam, a wszystkie strony dotyczące tego są obcojęzyczne ::)
Bąbluś dzisiaj ma jakiś dobry dzień, co chwileczke karmi małe sępy :)
Tupot Małych Stóp
Babli

Post autor: Babli »

Nina ja się wstępnie piszę na kapturkową panienkę :)
merch

OT- Nina jest przetlumaczony przez jutke artykul o podstawach dzedziczenia kolorkow szczurzych.
Poza tym u szczurow wystepuje krycie samicy przez kilku samcow , takze jak byla z kilkoma to pewnie pokryło ją kilka. Te jajeczka szczurze sa takie duze aby konkurowac iloscia spermy i plemnikow, im wiecej bedzie moich plemnikow tym wiecej bedzie moich - z moimi genami dzieci :).

Aguti to cecha dominujaca , jak sie dziedziczy cecha husky nie wiem, podobnie jak sa rozne koncepcje a dziedziczenie blazed.
A ile jest huski?
Nina
Kontakt:

Ooo, musze poszukać tego artykułu :)
Husky jest 4 lub 5 ;) Zależy czym okaże sie moja F1. Konsultowałam to z nezu, ona ma duuużą wprawe jeśli o to chodzi i mówi, że jeśli mała ma cały ogonek ciemny, to jest szansa, że będzie blazed :)

Babli, okey ;) Jeśli małej zostanie ten temperament, to będziesz miała małego zbója :D
Tupot Małych Stóp
merch

Nina
Kontakt:

Dzięki za linka ;)

Obrazek
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Ale nawet codzienne zdjecia nie oddaja tego jak one szybko rosna.. kurde ja tego nie umiem zaobserwowac. Bo to sie dzieje tak szybko.. jakby w nocy wskakiwal kolejny lvl ich masy..
Matko..
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Babli

Post autor: Babli »

Nina na 100% mogę i biorę od ciebie szczurcię!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”